فرستاده ویژه ترامپ در لبنان با هدف حل معضل کمیته‌های مذاکره مستقیم با اسرائیل

این سومین سفر اورتگاس به بیروت با هدف اعمال فشار بیشتر بر لبنان است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
2 دقيقه خواندن

نگاه‌ها شنبه 16 فروردین به ملاقات‌هایی معطوف شده که مورگان اورتگاس، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا، با مقامات لبنانی برگزار می‌کند.

هدف این دیدارها که با جوزف عون، رئیس‌جمهور آغاز شده، زیرفشار گذاشتن حاکمیت لبنان برای تعیین یک جدول زمانی کوتاه‌مدت برای خلع سلاح حزب‌الله است.

در حالی که روسای سه‌گانه لبنان بر لزوم خروج اسرائیل و الزام این کشور به اجرای قطعنامه 1701 و تسهیل روند بازسازی تأکید خواهند کرد، منابع آگاه از رویکردهای واشینگتن، اشاره دارند که اورتگاس بار دیگر، ضرورت تشکیل کمیته‌هایسیاسی برای حل منازعه لبنان و اسرائیل، گوشزد خواهد کرد.

به نظر این منابع اورتگاس خاطرنشان خواهد کرد که این موضوع نباید محدود به کمیته‌های نظامی باشد اما منابع سیاسی لبنانی تصریح می‌کنند که لبنان با این پیشنهاد مخالف است و به مذاکرات فنی، همانطور که در جریان بحث پیرامون مرزهای دریایی صورت گرفت، متعهد است.

ریشه‌کن سازی حزب‌الله

این سومین سفر اورتگاس به بیروت با هدف اعمال فشار بیشتر بر لبنان است. او در دو سفر قبلی خود، کوشیده بود لبنان را متقاعد سازد تا نمایندگان غیرنظامی را به کمیته‌های نظامی سه‌گانه با اسرائیل اضافه کند، اما بیروت به این پیشنهاد تن در نداد.

طبق گفته منابع لبنانی، اورتگاس به مقامات این کشور خواهد گفت که دولت باید این جدول زمانی را تعیین کند، وگرنه دست اسرائیل برای ریشه‌کن کردن حزب‌الله، صرف‌نظر از هزینه‌هایآن، باز خواهد بود.

فرستاده آمریکایی تأکید دارد که خلع سلاح حزب‌الله برای حاکمیت لبنان، امری ضروری است و ارتش لبنان همچنان به‌عنوان کارآمدترین نیروی استراتژیک در برابر نفوذ حزب‌الله محسوب می‌شود. اورتگاس در عین حال تاکید دارد که تردیدهاییآشکار در داخل ارتش لبنان برای اتخاذ اقداماتی قاطع درراستای خلع سلاح گروه‌های شبه‌نظامی، وجود دارد.

هم‌زمان، همین منابع از فشارهای وارده به لبنان برای برپایی نشستی مستقیم بین هیئت‌های لبنانی و اسرائیلی خبر دادند. به گفته آنها، اورتگاس، پیشنهادهایی در خصوص تشکیل کمیته‌های مدنی با اسرائیل درباره خروج ارتش اسرائیل از اراضی اشغالی لبنان ، آزادی اسیران لبنانی در اسرائیل و ترسیم مرزهای زمینی با خود دارد.

از سوی دیگر، دولت لبنان با تشکیل کمیته‌های مدنی مخالف است و تنها بر کمیته‌های نظامی موجود تأکید دارد. در عین حال، منابع رسانه‌ای احتمال داده‌اند که غیرنظامیانی به کمیته‌های نظامی افزوده شوند، به‌ویژه در صورتی که توافقی بین رئیس‌جمهور و رئیس پارلمان لبنان صورت گیرد، تا از بروز بدترین وضعیت جلوگیری شود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید