«شورای نظامی سویداء»: با آمریکا و «قسد» در ارتباطیم و 22 هزار نیرو در سوریه داریم

وضعیت میدانی در استان السویداء تغییر نکرده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
4 دقيقه خواندن

با افزایش تنش‌ها در جنوب سوریه و استان ریف دمشق، اعلام تشکیل «شورای نظامی سویداء» و مواضع اسرائیل درباره حمایت از اقلیت‌های این منطقه، از جمله دروزی‌ها و کردها، توجه‌ها را به این بخش از سوریه جلب کرده است.

به‌رغم فعالیت چندین گروه مسلح در استان السویداء، به‌تازگی «شورای نظامی سویداء» اعلام موجودیت کرده است. یک مقام در دفتر سیاسی این شورا به «العربیه» گفت شمار نیروهای این شورا بیش از 22 هزار نفر است، در حالی که پیش‌تر برخی رسانه‌ها از حدود هزار نیروی مسلح سخن گفته بودند. او افزود که «بخشی از گروه‌های مسلح سویداء به این شورا پیوسته‌اند.»

این مقام که نخواست هویتش منتشر شود، هرگونه اختلاف میان این شورا و حکمت الهجری، رهبر معنوی دروزی‌های سوریه را رد کرد و گفت: «شورا شیخ را در جریان تمامی جزئیات قرار داده و خود را تحت رهبری او تعریف کرده است. تنها سوءتفاهمی که میان ما و او پیش آمد، این بود که پیش از اعلام تأسیس شورا، هماهنگی لازم با ایشان انجام نشده بود.»

او همچنین تأکید کرد که این «شورا شامل افسران جداشده از نظام پیشین، بازنشستگان، مستعفیان و افرادی است که تا زمان
سقوط نظام در سمت‌های خود فعال بودند. افزون بر این، تعدادی از درجه‌داران و نیروهای سابق ارتش نیز که همگی در انواع تسلیحات آموزش‌دیده‌اند، به این شورا پیوسته‌اند.»

موضع الهجری و درخواست برای حکومت غیرمتمرکز

در همین حال، یک منبع نزدیک به حکمت الهجری از اظهار نظر مستقیم درباره تحولات سوریه خودداری کرد، اما تأکید داشت که «اجماعی درباره تحقق هرگونه عدم تمرکز در حکومت پس از سرنگونی رژیم بشار اسد و رسیدن احمد الشرع به ریاست جمهوری در دوره انتقالی وجود دارد.»

الهجری که از محبوبیت بالایی در میان اهالی السویداء برخوردار است، از مدت‌ها پیش خواستار ایجاد نظام حکومتی غیرمتمرکز در سوریه، ضمن حفظ ارتباط با دمشق بوده است. با این حال، برخی گروه‌ها در السویداء به دنبال برقراری نظام فدرالی یا «اداره خودمختار» هستند.

این مقام در شورای نظامی سویداء تأیید کرد که این نهاد با ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا در سوریه و عراق در ارتباط است
و همچنین «رابطه‌ای خوب» با «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) دارد. او در این باره گفت: «ما و این نیروها مسائل مشترکی داریم.»

علاوه بر این، این مقام وجود ارتباط با اسرائیل را نیز پنهان نکرد و تأکید داشت که با کسانی که آن‌ها را «خانواده و دوستان در اسرائیل» نامید، در ارتباط هستند. این اشاره احتمالاً به دروزی‌هایی که در نهادهای اسرائیلی مشغول به فعالیت هستند بازمی‌گردد.

در این میان، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، و گیدون ساعر، وزیر خارجه این کشور، بارها درباره حمایت از اقلیت‌های جنوب سوریه، به‌ویژه دروزی‌ها و کردها، و مخالفت با حضور نیروهای مسلح وابسته به اداره جدید سوریه در استان ریف دمشق، درعا، قنیطره و سویداء سخن گفته‌اند.

وضعیت میدانی در سویداء

با وجود جنجال‌های فراوانی که اظهارات مقامات اسرائیلی و برافراشته شدن پرچم این کشور در سویداء برانگیخته است، اما شرایط میدانی تغییر محسوسی نکرده است. گزارش‌های العربیه نشان می‌دهد که گروه‌های مختلف مسلح در سویداء عملاً اداره امور این استان را بر عهده دارند، هرچند که فردی به‌عنوان سرپرست استانداری از سوی اداره جدید دمشق به این منطقه اعزام شده است. بنابر این گزارش، نیروهای اسرائیلی به‌رغم حضور در حومه دمشق و استان‌های درعا و القنیطره، هنوز به استان السویداء نرسیده‌اند.

استان السویداء که در جنوب سوریه قرار دارد، مساحتی در حدود شش هزار کیلومتر مربع دارد. از آغاز جنگ داخلی سوریه که پس از اعتراضات مارس 2011 علیه بشار اسد شکل گرفت، بسیاری از ساکنان این منطقه از پیوستن به ارتش نظام سابق خودداری کردند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید