السیسی فردا در اولین سفر خود به ترکیه در راس هیئتی بلندپایه عازم آنکارا خواهد شد

قرار است در چارچوب عادی‌سازی روابط و تقویت همکاری‌ها 20 توافقنامه در زمینه‌های دفاعی، انرژی، گردشگری، بهداشت، آموزش و فرهنگ بین مصر و ترکیه امضا شود

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
3 دقيقه خواندن

عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر در اولین سفر خود به ترکیه از زمان تصدی قدرت، روز چهارشنبه 14 شهریور در چارچوب سفری رسمی به همراه هیئتی بلندپایه از قاهره عازم آنکارا، خواهد شد.

السیسی قرار است با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در آنکارا درباره روابط دوجانبه، وضعیت جنگ در غزه و سایر مسائل منطقه‌ای گفت‌وگوهای مهمی انجام دهد.

امضای 20 قرارداد

رئیس‌ جمهوری مصر همچنین توافقنامه‌هایی در زمینه‌های مختلف به‌منظور افزایش همکاری میان دو کشور امضا خواهد کرد.

خبرگزاری «آناتولی» ترکیه گزارش داد که در نشست شورای همکاری راهبردی در سطح عالی میان دو کشور، قرار است حدود 20 توافقنامه در زمینه‌های دفاعی، انرژی، گردشگری، بهداشت، آموزش و فرهنگ بین مصر و ترکیه امضا شود.

قاهره و آنکارا با این قراردادها قصد دارند حجم مبادلات تجاری فی‌مابین خود را افزایش دهند که در مرحله اول آن به ارزش 10 تا 15 میلیارد دلار خواهد بود.

این خبرگزاری همچنین گزارش داد که اجرای پروژه‌های مشترک در صنایع دفاعی با مصر که سرمایه‌گذاری‌های کلانی در این بخش انجام داده است و همچنین همکاری در حوزه انرژی فرصت‌های مختلفی برای هر دو کشور به‌ویژه در زمینه‌های گاز طبیعی مایع، انرژی هسته‌ای، و انرژی‌های تجدیدپذیر فراهم می‌کند.

در این راستا، مقامات ترکیه دستورات سختگیرانه‌ای به گروه‌های اخوان‌المسلمین «جبهه استانبول» صادر کرده‌اند که از اعتراض یا انتقاد به این سفر، چه در رسانه‌های گروهی مرتبط با جماعت اخوان که از استانبول پخش می‌شود و چه در شبکه‌های اجتماعی، خودداری کنند.

مقامات ترکیه همچنین از اعضای اخوان‌المسلمین خواسته‌اند که از نزدیک یا دور درباره مسائل مرتبط با این گروه یا روابط آن با مصر صحبت نکنند و به تخلف‌کنندگان از این دستورات هشدار داده‌اند که با مجازات‌های سنگین، از جمله احتمال اخراج، مواجه خواهند شد.

شایان ذکر است که اردوغان در فوریه گذشته پس از وقفه‌ای بیش از 11 ساله به مصر سفر کرد. در آن سفر، وی با عبدالفتاح السیسی مذاکراتی درباره تقویت روابط و هماهنگی و همکاری مشترک انجام داد و چندین توافقنامه همکاری و یادداشت تفاهم در زمینه‌های مختلف میان دو کشور امضا شد.

روسای جمهوری مصر و ترکیه همچنین بیانیه مشترکی را در مورد تجدید ساختار جلسات شورای عالی همکاری استراتژیک بین دو کشور امضا کردند.

عبدالفتاح السیسی و رجب طیب اردوغان برای نخستین بار پس از سال‌ها قطع رابطه، در مراسم افتتاحیه جام جهانی 2022 در قطر دیدار کردند و سپس مجددا در اجلاس گروه 20 در دهلی نو، پایتخت هند، در سپتامبر سال گذشته با یکدیگر دیدار کردند.

دو طرف همچنین بر تقویت روابط و همکاری‌ها، ارتقای روابط دیپلماتیک میان دو کشور و تبادل سفیران توافق کردند.

وزارت‌های خارجه مصر و ترکیه سطح نمایندگی دیپلماتیک بین دو کشور را به سطح تعیین سفراء ارتقا دادند تا روابط را به حالت طبیعی بازگردانند. این عادی‌سازی پس از قطع روابط که از سال 2013 و به دنبال برکناری محمد مرسی، رئیس ‌جمهوری پیشین مصر رخ داده بود، صورت می‌گیرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید

  • فعال‌سازی حالت خواندن
    100% Font Size