سردرگمی مقامات ایران بر سر ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی

دلیل سردرگمی در ایران درباره ممنوعیت صادرات برخی محصولات تحولات بازارهای جهانی در پی جنگ روسیه و اوکراین عنوان شده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
2 دقيقه خواندن

صادرات چهار محصول گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادمجان و پیاز که توسط وزارت جهاد کشاورزی ممنوع شده بود، با فشار مجلس لغو شد.

مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ممنوعیت صادرات این چهار محصول کشاورزی را خلاف قانون دانسته و تاکید کرد که اکنون صادرات این محصولات کشاورزی ممنوع نیست.

طبق گزارش ایسنا، عباس عسگرزاده، معاون وزیر جهاد کشاورزی روز سه‌شنبه 30 فروردین در نامه‌ای به رئیس گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که صادرات چهار محصول گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادمجان و پیاز تا اطلاع ثانوی ممنوع است.

عسگرزاده در نامه خود علت این ممنوعیت را «تحولات بازارهای جهانی ناشی از جنگ روسیه و اوکراین و افزایش تقاضای جهانی برای مصرف برخی کالاهای کشاورزی» ذکر کرد.

با این وجود مجتبی توانگر در صفحه توییتر خود نوشت: «با پیگیری مجلس، وزارت جهاد کشاورزی متوجه شد که بخشنامه‌ ممنوعیت صادرات چهار محصول گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادمجان و پیاز، خلاف قانون است و باید لغو شود. اکنون صادرات این 4 محصول کشاورزی ممنوع نیست.»

در فاصله چند ساعت روح‌الله لطیفی، سخنگوی گمرک ایران گفت که به دلیل مباحث کارشناسی و فنی و تغییر نظر وزارت جهاد کشاورزی، این ممنوعیت به گمرک‌های اجرایی ابلاغ نشد. او افزود که این تغییر تصمیم در «گفت‌وگوهای شفاهی» صورت گرفته است.

جنگ روسیه و اوکراین شوک بزرگی بر بازارهای جهانی وارد کرده است. این دو کشور روی هم بیش از 30 درصد از تقاضای جهانی برای صادرات غلات را پوشش می‌دادند. اما جنگ باعث قطع صادرات اوکراین شد و روسیه نیز در اثر تحریم‌های غرب و نگرانی از کمبود تامین داخلی صادرات خود را کاهش داد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با اشاره به عواقب جنگ روسیه و اوکراین، هشدار داد: «باید هر چه در توان داریم به کار ببندیم تا از توفان قحطی و فروپاشی سیستم تغذیه جهانی جلوگیری کنیم.»

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید