سومین و آخرین مناظره انتخاباتی ایران در غیاب «دغدغههای مردمی» برگزار شد
نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ایران به جای ارائه برنامه، به همدیگر تاختند
سومین مناظره از سری مناظرات انتخابات ریاستجمهوری ایران روز شنبه 22 خرداد 1400 با حضور هفت نامزد انتخاباتی برگزار شد. بنابر اعلام قبلی قرار بود در این مناظره به «دغدغههای مردمی» پرداخته شود، اما تنها غایب این برنامه همین دغدغهها بود.
در این مناظره هم به مانند دو برنامه قبل کاندیداها به جای پاسخ دادن به پرسشها و ارائه برنامه، به یکدیگر تاختند و اتهاماتی متوجه همدیگر کردند.
شاید نقطه عطف مناظره سوم را ارائه لیست بدهکاران بانکی از سوی عبدالناصر همتی دانست. او که در مناظرات قبل متهم به عدم ارائه لیست بدهکاران شده بود، این لیست را در پاکت دربستهای تحویل ابراهیم رئیسی داد تا اگر صلاح دانست آن را به اطلاع مردم برساند.
برخی کاربران شبکههای اجتماعی این حرکت همتی را بازی دو سر برد برای او و دو سر باخت برای رئیسی توصیف کردند، زیرا اگر این اسامی اعلام میشد، همتی میتوانست ادعا کند او بانی این کار بوده و اگر هم منتشر نمیشد، همتی میتوانست بگوید اسامی را به رئیسی داده و او نخواسته منتشر کند. ابراهیم رئیسی که کماکان ریاست قوه قضاییه ایران را بر عهده دارد، تا پایان مناظره، این لیست را منتشر نکرد.
محسن مهر علیزاده هم در این مناظره به رئیسی تاخت و حضور او در اهواز، علیرغم قرمز بودن وضعیت کرونا در این شهر را «شو آف» توصیف کرده و گفت رئیسی میخواسته «سید محرومان» باشد اما ممکن است «سید مرحومان» شود.
ابراهیم رئیسی که دوران ریاست او بر قوه قضائیه شاهد اعمال فشار شدید بر روزنامهنگاران، به زندان افکنده شدن آنها، کشته تعدادی از فعالان رسانهای در خارج از کشور و ربایش و اعدام روحالله زم، موسس رسانه آمدنیوز بود، در این مناظره مدعی شد که در دوران او هیچ رسانه و هیچ خبرنگاری تحت فشار قرار نگرفته است.
علیرضا زاکانی که بارها در مناظرات «کاندیدای پوششی» نامیده شده بود، مدعی شد در صورت رئیسجمهور شدن، طی یک سال نرخ تورم را به نصف خواهد کاست.
همانگونه که پیشبینی میشد، توافق هستهای برجام هم در این مناظرات مطرح شد و سعید جلیلی، مذاکرهکننده هستهای پیشین ایران، با این توافق ابراز مخالفت کرد، اما محسن رضایی آن را یک تعهد بینالمللی خواند و خواستار پیگیری این موضوع شد که همه طرفهای توافق به آن متعهد باشند.
اعتراض میرحسین موسوی و علی لاریجانی
ساعاتی پیش از آغاز این مناظرات میرحسین موسوی، نامزد انتخابات سال 88 که هم اکنون در حبس و حصر خانگی بسر میبرد با تاکید بر «تحقیرآمیز و مهندسیشده بودن» انتخابات در جمهوری اسلامی همراهی خویش را با کسانی که مخالف تصمیمات پشت پرده برای انتخابات هستند، اعلام کرد.
علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس ایران هم با انتشار بیانیهای خواستار اعلام دلایل رد صلاحیت خود از سوی شورای نگهبان شد.
لاریجانی با اشاره به سخنان علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی درباره «جبران» برخی خطاها در مرحله صلاحیتها نوشت: «از شورای نگهبان خواهشمندم بین خود و خدا با توجه به اثبات کذب بودن گزارشهای داده شده به آن شورا در رابطه با بنده و خانوادهام در جریان بررسی احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، همه دلایل عدم احراز صلاحیت اینجانب را بدون هرگونه پردهپوشی به صورت رسمی و عمومی اعلام فرمایید.»
-
همراهی میرحسین موسوی با تحریمکنندگان انتخابات ریاست جمهوری در ایران
موسوی انتخابات در جمهوری اسلامی را تحقیرآمیز و مهندسیشده توصیف کرد ايران -
آخرین دور مناظرههای کاندیداها برای شکستن فضای سرد انتخاباتی
پیشبینی میشود نرخ مشارکت در انتخابات پیش رو کاهش بیسابقهای خواهد داشت ايران -
روحانی: نامزدهای انتخابات با دروغگویی به شعور مردم توهین میکنند
روحانی نامزدهای انتخابات را به «دروغگویی» درباره عملکرد دولت متهم کرد ايران