واتیکان اعضای یک گروه کاتولیک سنت‌گرای منشعب را تکفیر و خارج از کلیسا اعلام کرد

واتیکان همچنین هشدار داد که این گروه دیگر حق برگزاری معتبر برخی از مهم‌ترین آیین‌های مذهبی، از جمله ازدواج و اعتراف را ندارد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
3 دقيقه خواندن

واتیکان در اقدامی کم‌سابقه اعلام کرد کشیشان و پیروان «انجمن سنت پیوس دهم» که بدون تأیید پاپ لئوی چهاردهم چند اسقف جدید منصوب کرده‌اند، از کلیسای کاتولیک جدا شده و مشمول تکفیر شده‌اند.

به گزارش «رویترز»، این تصمیم که از سوی «دیکاستری آموزه ایمان» یا نهاد عالی نظارت بر آموزه‌های کلیسای کاتولیک صادر شده، تأکید می‌کند که این گروه نه تنها در وضعیت «شکاف» یا انشقاق با کلیسا قرار دارد، بلکه اجرای آیین‌های مذهبی آن نیز از نظر واتیکان فاقد مشروعیت است.

بر اساس آموزه‌های کلیسای کاتولیک، تنها پاپ اختیار دارد اسقف‌های جدید منصوب کند؛ زیرا این انتصاب‌ها نمادی از تداوم سنت رسولان اولیه کلیسا به شمار می‌رود. با این حال، انجمن سنت پیوس دهم اعلام کرده بود که به دلیل «شرایط استثنایی» ناچار شده است بدون کسب مجوز پاپ چهار کشیش را در سوئیس به مقام اسقفی منصوب کند.

واتیکان ضمن تکفیر دو اسقف برگزارکننده این مراسم و چهار اسقف تازه‌منصوب‌شده، دامنه مجازات را گسترش داد و اعلام کرد تمام کشیشان و افرادی که به طور رسمی به این انجمن وابسته باشند نیز در وضعیت انشقاق قرار گرفته و از کلیسا تکفیر شده‌اند.

واتیکان همچنین هشدار داد که این گروه دیگر حق برگزاری معتبر برخی از مهم‌ترین آیین‌های مذهبی، از جمله ازدواج و اعتراف را ندارد. مقام‌های کلیسا تأکید کردند که این اقدام برای حفظ وحدت کلیسای کاتولیک و جلوگیری از ایجاد ساختارهای موازی ضروری بوده است.

ریشه اختلافات دو طرف به مخالفت انجمن سنت پیوس دهم با اصلاحات گسترده «شورای دوم واتیکان» در دهه 1960 بازمی‌گردد. این شورا استفاده از زبان‌های محلی به جای لاتین در مراسم مذهبی را مجاز کرد و گام‌هایی برای بهبود روابط با یهودیان و دیگر شاخه‌های مسیحیت برداشت؛ اصلاحاتی که این گروه سنت‌گرا هرگز نپذیرفت. پاپ لئوی چهاردهم بارها تأکید کرده که این اصلاحات بخش جدایی‌ناپذیر آموزه‌های کلیسای امروز هستند و درباره آنها هیچ مصالحه‌ای صورت نخواهد گرفت.

انجمن سنت پیوس دهم که به نام بنیان‌گذار خود، اسقف اعظم مارسل لوفور، نیز شناخته می‌شود، می‌گوید حدود 733 کشیش در سراسر جهان دارد. لوفور نیز در سال 1988 پس از انتصاب چهار اسقف بدون اجازه پاپ ژان پل دوم تکفیر شد.

پاپ بندیکت شانزدهم بعدها برای ازسرگیری گفت‌وگوها حکم تکفیر آن چهار اسقف را لغو کرد؛ اما تصمیم جدید واتیکان نشان می‌دهد روابط دو طرف بار دیگر به مرحله‌ بحرانی رسیده، و رهبران کلیسا قصد دارند بر اجرای اصلاحات شورای دوم واتیکان و حفظ وحدت ساختار کلیسا تأکید کنند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید