«پنتاگون» مشارکت خود را در شورای دفاع مشترک با کانادا تعلیق کرد

این اقدام می‌تواند پیامی سیاسی و نوعی فشار مستقیم بر اتاوا برای افزایش تعهدات دفاعی تلقی شود، هرچند همکاری امنیتی نزدیک میان دو کشور، همچنان ادامه دارد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
2 دقيقه خواندن

وزارت جنگ ایالات متحده، «پنتاگون»، از توقف مشارکت خود در «شورای دائمی دفاع مشترک» با کانادا خبر داد که نشان‌دهنده افزایش تنش‌ها میان واشینگتن و اتاوا درباره هزینه‌های نظامی و تقسیم هزینه‌های دفاعی در چارچوب پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» است.

البریج کولبی، معاون وزیر جنگ آمریکا در امور سیاستگذاری، کانادا را متهم کرد که در «عمل به تعهدات نظامی خود» کوتاهی کرده و این تغییر را در مورد شورایی اعلام کرد که سابقه‌ای 85 ساله دارد.

این تصمیم در حالی گرفته شده که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، همچنان از کانادا و دیگر اعضای ناتو به دلیل سطح پایین هزینه‌های دفاعی نسبت به میزان اتکای آن‌ها به حمایت نظامی آمریکا انتقاد می‌کند

«شورای دائمی دفاع مشترک» یکی از قدیمی‌ترین چارچوب‌های همکاری نظامی میان آمریکا و کانادا به شمار می‌رود که فرماندهان ارشد نظامی و مقام‌های غیرنظامی دو کشور رل شامل می‌شود.

این شورا نقش مهمی در پرونده‌های دفاع مشترک در آمریکای شمالی داشته و از جمله نهادهایی بوده که در تأسیس فرماندهی دفاع هوایی آمریکای شمالی، «نوراد»، نقش مشورتی ایفا کرده که مسئول رصد تهدیدها و حملات احتمالی علیه دو کشور است.

«نوراد» در دوران جنگ سرد و هم‌زمان با افزایش تنش میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی تأسیس شد و همچنان نیز یکی از مهم‌ترین ستون‌های هماهنگی دفاعی میان واشنگتن و اتاوا محسوب می‌شود.

فشار آمریکا بر متحدان

در سال‌های گذشته، ترامپ با افزایش فشار بر متحدان ناتو را برای افزایش هزینه‌های نظامی، تأکید داشته که آمریکا بخش عمده هزینه دفاع جمعی را بر دوش می‌کشد. او همچنین بارها خواستار افزایش سهم کشورها در بودجه ناتو شده و هشدار داده که واشینگتن نمی‌تواند به‌تنهایی «هزینه امنیت» را بپردازد.

تصمیم اخیر آمریکا درباره کانادا در شرایطی اتخاذ شده که بحث‌های داخلی در ناتو، درباره تقسیم هزینه نظامی؛ به‌ویژه با توجه به تشدید تنش‌های بین‌المللی و جنگ‌ها در اروپا، خاورمیانه و آسیا، افزایش یافته است.

این اقدام می‌تواند پیامی سیاسی و نوعی فشار مستقیم بر اتاوا برای افزایش تعهدات دفاعی تلقی شود، هرچند همکاری امنیتی نزدیک میان دو کشور، همچنان ادامه دارد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید