بورل: آتش‌بس فوری در لبنان اقدامی ضروری است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
1 دقيقه خواندن

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز یکشنبه چهارم آذر در بیروت، خواستار اعمال فشار بر اسرائیل و حزب‌الله برای پذیرش پیشنهاد آمریکا برای برقراری آتش‌بس فوری شد.

او پس از دیدار با نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، در یک نشست خبری گفت: «یک راه رو به جلو می بینیم و آن آتش‌بس فوری و اجرای کامل «قطعنامه 1701» شورای امنیت سازمان ملل است که در سال 2006 منجر به برقراری آتش‌بس میان حزب الله و اسرائیل شد.»

بورل همچنین تاکید کرد که رهبران لبنان باید پس از دو سال خلأ قدرت، رئیس‌جمهور جدیدی انتخاب کنند. او از آمادگی اتحادیه اروپا برای اختصاص 200 میلیون یورو به نیروهای مسلح لبنان خبر داد.

پیشنهاد آتش‌بس 60 روزه آمریکا

بر اساس پیشنهاد آمریکا، ابتدا آتش‌بسی 60 روزه برقرار می‌شود. ارتش اسرائیل در این مدت از جنوب لبنان عقب‌نشینی کرده و نیروهای مسلح لبنان در مرز مستقر می‌شوند. این قطعنامه همچنین ارتش لبنان و نیروهای حافظ صلح سازمان ملل را به‌تنهایی مسئول تصمیم‌گیری و کنترل مناطق جنوب رودخانه لیتانی می‌داند؛ منطقه‌ای که حدود 30 کیلومتر از مرز واقعی با اسرائیل فاصله دارد.

درگیری‌ها میان حزب‌الله و نیروهای اسرائیلی طی یک سال گذشته، به‌ویژه پس از آغاز جنگ غزه در 7 اکتبر 2023، شدت یافته است. این درگیری‌ها منجر به کشته شدن بیش از 3400 غیرنظامی لبنانی شده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید

  • فعال‌سازی حالت خواندن
    100% Font Size