گاردین: پزشکان و پرستاران زن در افغانستان تحت فشار طالبان قرار دارند
پزشکان و پرستاران زن پس از تسلط طالبان بر افغانستان در ماه اوت، برای هفتهها در خانه ماندند و از حاضر شدن در محل کار وحشت داشتند
روزنامه «گاردین» در گزارشی درباره زندگی زنان پزشک و پرستار در افغانستان نوشته است، زنان این قشر تحت حاکمیت طالبان فشار سنگینی را تحمل میکنند.
به گزارش «گاردین»، پزشکان و پرستاران زن پس از تسلط طالبان بر افغانستان در ماه اوت، برای هفتهها در خانه ماندند و از حاضر شدن در محل کار وحشت داشتند. آنها بهرغم بازگشت به بیمارستانها، همچنان تحت فشار طالبان قرار دارند.
در این گزارش آمده، از زمان تسلط طالبان، حضور زنان در بازار کار کمتر شده است. برخی زنان میگویند تحت حاکمیت طالبان در ساختارهای اجتماعی محافظهکار گرفتار شدهاند و برخی دیگر از قوانین جدید سختگیرانه، مانند ممنوعیت سفر و تحصیل نگران هستند.
با تمام این مشکلات، در پشت دیوارهای چندین شفاخانه (بیمارستان) زنانه در کابل، پزشکان و پرستاران زن روزانه جان انسانها را نجات میدهند، مشاوره ازدواج ارائه میدهند، از کودکان رها شده مراقبت میکنند و آنها را به فرزندی قبول میکنند. بسیاری از پزشکان و پرستارانی که در این مکانها کار میکنند، اغلب تنها حامی مالی خانوادههای خود هستند.
جاگونا فضلی، متخصص زنان و زایمان، به گاردین گفت: «ما قبل از تسلط طالبان در اینجا چند همکار مرد داشتیم، اما از آنجایی که اینجا بیشتر یک زایشگاه است، آنها را بیرون کردند. امروز فقط زنان برای زنان کار میکنند.»
مریم مقصودی، پزشک 29 ساله به گاردین گفت، پس از افزایش تعداد نوزادان رها شده در بیمارستان «احتمالاً به دلیل بحران اقتصادی» آنها یک «کمیته فرزندخواندگی» تشکیل دادهاند تا اطمینان حاصل شود که از نوزادان مراقبت میشود.
روزانه بیش از 100 کودک در شفاخانهای که مقصودی در آن کار میکند متولد میشود و دستکم 140 کارمند زن تمام کارها را انجام میدهند. پزشکان این بیمارستان به دلایل امنیتی خواستار حذف نام این شفاخانه شدند.
به گفته مقصودی، زمانی که طالبان به قدرت رسید، 12 پزشک این شفاخانه کشور را ترک کردند.
این زنان با اینکه تایید کردند که تحت فشار طالبان هستند اما یکی از پزشکان گفت: «ما همچنان ادامه میدهیم. حتی طالبان هم میدانند که به ما نیاز دارد.»
اخیراً، کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) پرداخت معاش را برای هزاران کارمند صحی (بهداشت) در سراسر افغانستان به عهده گرفت.
پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان، زنان زیادی در بخشهای مختلف این کشور کارهایشان را از دست دادند، تنها در بخش صحی (بهداشت) زنان محدودی هنوز به کارشان ادامه میدهند اما آنها هم با مشکلات فراوانی روبهرو هستند.