عون همزمان با پیشرفت مذاکرات لبنان و اسرائیل راهی واشینگتن شد

آکسیوس: ترامپ نهم ژوئیه از نتانیاهو خواست نیروهای اسرائیلی را از لبنان و سوریه خارج کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
3 دقيقه خواندن

منابع «العربیه» تأیید کردند جوزف عون، رئیس‌جمهوری لبنان صبح شنبه 27 تیر بیروت را به مقصد واشینگتن ترک کرد. سفری که از نظر سیاسی و امنیتی اهمیت ویژه‌ای دارد.

این سفر پس از آن انجام می‌شود که مذاکرات غیرمستقیم لبنان و اسرائیل در رم به پیشرفتی دست یافت که ایالات متحده آن را «مثبت» توصیف کرده و نشانه‌هایی از نزدیک شدن طرف‌ها به عبور از مرحله تفاهم‌های سیاسی و ورود به گام‌های میدانی، از جمله آغاز عقب‌نشینی محدود نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان، به همراه دارد.

این سفر در مقطعی حساس انجام می‌شود که با تلاش‌های آمریکا برای آغاز اجرای نخستین مرحله توافق چارچوبی حاصل‌شده در اواخر ژوئن گذشته، همزمان شده است. این توافق، خروج تدریجی نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان، استقرار ارتش لبنان و تلاش برای پایان دادن به رویارویی نظامی را پیش‌بینی می‌کند که پس از ازسرگیری جنگ میان اسرائیل و «حزب‌الله» ادامه یافته است.

در این سفر، نعمت عون، بانوی اول لبنان، به همراه شماری از مشاوران رئیس‌جمهوری، عون را همراهی می‌کنند. انتظار می‌رود دیدارهای او با مقام‌های ارشد آمریکایی به نقطه‌ای تعیین‌کننده برای ارزیابی نتایج آخرین دور مذاکرات و بررسی تضمین‌های لازم به‌منظور انتقال از مرحله توافقات به اجرای عملی آن تبدیل شود.

پیشرفت مذاکرات در رم

رم، میزبان ششمین دور مذاکرات مستقیم هیئت‌های لبنانی و اسرائیلی با میانجیگری آمریکا بود.

سفارت آمریکا در بیروت اعلام کرد دو طرف درباره چارچوب کلی و سازوکار اجرای «مناطق آزمایشی» به توافق رسیده‌اند. بر اساس این اعلام، تکمیل جزئیات فنی و آغاز اجرای این طرح طی روزهای آینده انجام خواهد شد و همزمان، گفت‌وگوهای فنی گسترده‌تری طی چند روز برای اجرای سایر بندهای توافق آغاز می‌شود.

گره عقب‌نشینی اسرائیل و سلاح حزب‌الله

با وجود پیشرفت مذاکرات، مهم‌ترین محور اختلاف همچنان به شروط عقب‌نشینی اسرائیل از مناطق مرزی مربوط می‌شود. به گفته منابع آمریکایی، لبنان خواستار برقراری آتش‌بسی کامل پیش از آغاز اجرای هر مرحله از توافق است و بر تعیین جدول زمانی روشن و الزام‌آور برای خروج نیروهای اسرائیلی تأکید دارد.

در مقابل، اسرائیل هرگونه عقب‌نشینی را منوط به دریافت تضمین‌هایی می‌داند که نشان دهد ارتش لبنان قادر خواهد بود از بازگشت نیروهای حزب‌الله به مناطقی که ارتش اسرائیل از آن‌ها خارج می‌شود، جلوگیری کند. همزمان، آمریکا نیز خواستار تعهد رسمی لبنان برای جلوگیری از هرگونه فعالیت نظامی حزب‌الله در جنوب این کشور شده است.

واشینگتن همزمان تأکید کرده روند مذاکرات لبنان را به‌طور رسمی از گفت‌وگوهای خود با ایران تفکیک کرده است. هرچند همچنان احتمال تأثیرگذاری هرگونه تشدید تنش در سطح منطقه بر وضعیت میدانی لبنان را زیر نظر دارد.

حمایت آمریکا از روند مذاکرات لبنان

عون پیش از ترک بیروت تأکید کرد «واشینگتن اکنون به سخنان لبنان گوش می‌دهد» و پرونده لبنان روی میز دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، قرار دارد. او همچنین توافق کنونی با اسرائیل را «بهترین گزینه ممکن» در شرایط کنونی توصیف کرد.

آکسیوس به نقل از مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی گزارش داد ترامپ در تماس تلفنی نهم ژوئیه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، خواستار آغاز روند بازآرایی نیروهای اسرائیلی و خروج آن‌ها از لبنان و سوریه شده است. به گفته این منابع، ترامپ هشدار داده ادامه حضور نظامی اسرائیل در این دو جبهه می‌تواند به دور تازه‌ای از تنش‌ها و درگیری‌ها منجر شود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید

  • فعال‌سازی حالت خواندن
    100% Font Size