قطر برای گفت‌وگوهای منطقه‌ای پس از توافق آمریکا و ایران فراخوان داد

دوحه از امضای قریب‌الوقوع یادداشت تفاهم میان واشینگتن و تهران استقبال کرد و آن را فرصتی برای کاستن از تنش‌ها در منطقه دانست

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
2 دقيقه خواندن

قطر از دست‌یابی به توافق میان آمریکا و ایران استقبال کرد و ابراز امیدواری کرد که این توافق به آغاز گفت‌وگوهای منطقه‌ای و کاستن از تنش‌ها در خاورمیانه منجر شود.

قرار است واشینگتن و تهران روز جمعه در سوئیس یادداشت تفاهمی را امضا کنند که پس از چند هفته مذاکره میان دو طرف حاصل شده است. مقام‌های قطری معتقدند این توافق می‌تواند راه را برای پیشبرد راه‌حل‌های سیاسی و دیپلماتیک هموار کند.

در همین زمینه، ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر اعلام کرد دوحه در مراسم امضای این یادداشت تفاهم در ژنو حضور خواهد داشت. او گفت مشارکت قطر در این مراسم در راستای حمایت این کشور از تلاش‌های میانجی‌گرانه و تقویت راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز است.

الانصاری همچنین به نقش پاکستان در روند مذاکرات اشاره کرد و گفت قطر از تلاش‌های اسلام‌آباد برای دستیابی به توافقی که به تثبیت آتش‌بس و تضمین آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز کمک کند، حمایت کرده است.

وزارت خارجه قطر نیز در بیانیه‌ای از نقش پاکستان به عنوان میانجی اصلی این بحران قدردانی کرد و بر ادامه همکاری با این کشور تاکید داشت.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه قطر، در جریان مذاکرات آمریکا و ایران نگرانی‌های امنیتی کشورهای خلیج نیز مورد توجه قرار گرفته است. او افزود پیامدهای بحران بر امنیت انرژی، امنیت غذایی و ثبات بین‌المللی از جمله موضوعاتی بوده که در این مذاکرات بررسی شده است.

الانصاری تاکید کرد حفظ امنیت قطر، شهروندان و ساکنان این کشور اولویت اصلی دوحه است. او گفت تمامی مواضع و اقدامات کشور قطر با در نظر گرفتن این اصل اتخاذ می‌شود.

قطر در بخش دیگری از مواضع خود بر حمایت از حاکمیت لبنان تاکید کرد. دوحه اعلام کرد ادامه حملات به خاک لبنان هیچ توجیهی ندارد و می‌تواند امنیت، ثبات و زندگی شهروندان این کشور را تهدید کند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید