رئیس‌جمهور سوریه: دمشق در حال بررسی یک توافق امنیتی جدید با اسرائیل است

الشرع: به‌رسمیت‌ شناختن اقدام اسرائیل در الحاق منطقه جولان بی‌اعتبار خواهد بود

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
4 دقيقه خواندن

احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، اعلام کرد کشورش در حال بررسی یک توافق امنیتی جدید با اسرائیل است که عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی به مرزهای سال 1974 را دربر می‌گیرد.

الشرع جمعه 28 فروردین به خبرگزاری «آناتولی» گفت این توافق می‌تواند شامل بازگشت به اجرای توافق «توقف درگیری» سال 1974 یا دستیابی به یک چارچوب جدید باشد که امنیت هر دو طرف را تضمین کند. او اضافه کرد در صورت دستیابی به این توافق، امکان آغاز «مذاکرات بلندمدت برای حل‌وفصل مسئله جولان اشغالی» وجود دارد و تأکید کرد هرگونه به‌رسمیت شناختن اقدام اسرائیل در الحاق منطقه جولان «بی‌اعتبار» خواهد بود.

او تاکید کرد دمشق مسیر دیپلماسی را برای جلوگیری از تشدید تنش انتخاب کرده است، هرچند ادامه حضور اسرائیل در خاک سوریه این روند را دشوار کرده است. الشرع گفت پس از 14 سال جنگ سوریه، دولتش تمرکز را بر توسعه و بازسازی گذاشته و این مسیر نیازمند ثبات است.

رئیس‌جمهوری سوریه در این زمینه گفت: «اسرائیل با خشونت زیادی با سوریه برخورد کرده و بسیاری از مواضع سوری را هدف قرار داده است. اسرائیل علیه خاک سوریه اقدام خصمانه انجام داده و بخشی از سرزمین‌های نزدیک به جولان اشغالی را نیز در اشغال خود دارد. ما مسیر دیپلماسی را انتخاب کرده‌ایم و تلاش می‌کنیم جامعه بین‌المللی را برای کمک متقاعد کنیم تا اوضاع بحرانی نشود و به سمت درگیری نرود. به‌ویژه پس از آن‌که مردم سوریه در پی (درگیری‌های) 14 سال گذشته به‌شدت تحت فشار قرار گرفته‌اند.»

احمد الشرع تأکید کرد سوریه به‌دنبال دستیابی به یک چارچوب امنیتی با اسرائیل است که ثبات منطقه را حفظ کند. او گفت سوریه از وضعیت بحران عبور کرده و اکنون «این نگاه در میان تمام کشورها در حال شکل‌گیری است که سوریه در وضعیت ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی قرار دارد».

رئیس‌جمهوری سوریه تأکید کرد مذاکرات با اسرائیل به بن‌بست نرسیده، اما به‌دلیل اصرار اسرائیل بر ادامه حضور نظامی در خاک سوریه با دشواری پیش می‌رود.

الشرع همچنین طی سخنانی جداگانه در پنجمین نشست «مجمع دیپلماسی آنتالیا» گفت شرایط منطقه «پیچیده» است و نیاز به راه‌حل‌های غیرمتعارف دارد و سوریه تلاش می‌کند با تکیه بر دیپلماسی، به ثبات منطقه کمک کند.

رئیس‌جمهور سوریه گفت کشورش به‌دنبال خودداری از ورود به «جبهه‌گیری‌های منطقه‌ای» است و تلاش می‌کند نقش «پل ارتباطی» میان قدرت‌های بین‌المللی را ایفا کند. او گفت دمشق اکنون روابطی «بسیار خوبی» با ایالات متحده، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه، آلمان و کشورهای منطقه دارد.

احمد الشرع اعلام کرد دولت او در حال شکل‌دادن به یک مرحله‌ جدید برای سوریه است که بر اساس آن، این کشور از صحنه رقابت‌ها و درگیری‌ها به مقصدی برای سرمایه‌گذاری پایدار تبدیل می‌شود.

الشرع خاطرنشان کرد سوریه طی دوره گذشته هدف اقدامات خصمانه ایران قرار گرفته بود و تهران با حمایت از نظام پیشین در مقابله با مردم سوریه نقش داشت. با این حال، به‌گفته الشرع، دمشق وارد رویارویی ایران، ایالات متحده و اسرائیل نشده و پیش از آغاز جنگ نیز برای جلوگیری از آن تلاش کرده است، چرا که به گفته او، این درگیری پیامدهای خطرناکی برای منطقه خواهد داشت.

رئیس‌جمهور سوریه از تلاش‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای توقف جنگ در لبنان استقبال کرد و ابراز امیدواری کرد منطقه به‌سمت «اصلاح مسیر و جلوگیری از تکرار درگیری‌ها حرکت کند».

او همچنین اعلام کرد دولتش در حال اجرای طرح ادغام «نیروهای دموکراتیک سوریه» در نهادهای رسمی است و اضافه کرد «تمام طرف‌ها در مسیر یکپارچگی و ثبات سرزمین‌های سوریه حرکت می‌کنند» و شمال‌شرق سوریه اکنون از هرگونه پایگاه خارجی خالی است.

احمد الشرع تأکید کرد سوریه مسیر بازسازی را از طریق جذب سرمایه‌گذاری دنبال می‌کند و گفت کمک‌های خارجی نباید سیاسی یا مشروط باشند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید

  • فعال‌سازی حالت خواندن
    100% Font Size