السودانی: حریم هوایی عراق نباید برای حملات علیه کشورهای همسایه مورد استفاده قرار گیرد

نخست وزیر عراق: عراق به حفاظت از نمایندگی‌ها، سفارت‌ها و کنسولگری‌ها متعهد است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
3 دقيقه خواندن

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق سه‌شنبه 19 اسفند در تماس تلفنی با مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا تأکید کرد که ضرورت دارد عدم استفاده از آسمان، خاک و آب‌های عراق در حمله به کشورهای همسایه تضمین شود.

از زمان آغاز حمله مشترک به تهران در صبح 28 فوریه، آسمان عراق صحنه انواع مختلف جنگ، شامل حملات هوایی به مقر گروه‌های مسلح نزدیک به ایران، حملاتی علیه منافع آمریکا و ضربات از سوی تهران از مرزها به گروه‌های کردی مخالف در شمال عراق بوده است.

عراق طی سال‌ها عرصه رقابت نفوذ میان واشینگتن و تهران بوده و دولت‌های متوالی از زمان حمله آمریکا که منجر به سقوط صدام حسین در 2003 شد، تلاش کردند موازنه دقیقی در روابطشان با این دو قدرت ذی‌نفوذ و متخاصم، ایجاد کنند.

ایالات متحده و اسرائیل از آغاز جنگ در خاورمیانه، وقوع هیچ حمله‌ای علیه عراق را تأیید نکردند، هرچند به این موضوع متهم شده‌اند. در مقابل، گروه‌های عراقی ده‌ها حمله به «پایگاه‌های دشمن» در عراق و منطقه انجام دادند، بی آنکه اهداف را مشخص کنند.

السودانی بامداد سه‌شنبه در تماس تلفنی با روبیو بر «اهمیت تضمین عدم استفاده از آسمان، خاک و آب‌های عراق در هر عملیاتی که کشورهای همسایه یا منطقه را هدف قرار دهد» تأکید ورزید.

او خاطرنشان کرد: «موضع اصولی عراق، عدم ورود به اقدامات نظامی است و همان‌طور که از درگیری در جنگ‌های جاری خودداری می‌کند، هرگونه نقض آسمان، خاک و آب‌های کشور توسط هر طرفی را رد می‌کند.»

نخست‌وزیر عراق همچنین تعهد این کشور به حفاظت از سفارت‌ها، نمایندگی‌ها و کنسولگری‌ها در خاک کشور را مورد تأکید قرار داد.

از سویی تامی پیگوت، سخنگوی وزیر خارجه آمریکا گفت که روبیو «حملات تروریستی ایران و گروه‌های مسلح نزدیک به آن در عراق، از جمله اقلیم کردستان، را به شدت محکوم کرده است.»

او افزود که هر دو مقام عراقی و آمریکایی بر «اهمیت اجرای تمامی تدابیر ممکن از سوی دولت عراق برای حفاظت از دیپلمات‌ها و تأسیسات آمریکایی» تأکید کردند.

از آغاز جنگ جاری، فرودگاه بین‌المللی بغداد که میزبان پایگاهی نظامی و تیم پشتیبانی لجستیکی وابسته به سفارت ایالات متحده است، بارها هدف حملات پهپادی و موشکی قرار گرفت. همچنین پدافندهای هوایی سفارت آمریکا در بغداد شنبه شب با حملهای موشکی مقابله کرد.

چندین میدان نفتی تحت مدیریت شرکت‌های خارجی، از جمله شرکت‌های آمریکایی، در بصرة در جنوب عراق و در اقلیم کردستان در شمال این کشور، هدف حمله قرار گرفته‌اند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید