انتقال 2225 زندانى از اعضای داعش از سوریه به عراق

یک مقام عراقی اعلام کرد که این افراد از سوی طرف سوری، از طریق مسیرهای زمینی و هوایی و با هماهنگی ائتلاف بین‌المللی تحویل داده شدند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
3 دقيقه خواندن

خبرگزاری فرانسه، به نقل از یک مقام عراقی گزارش داد که عراق تاکنون 2225 نفر از اعضای داعش زندانى در سوریه را که ارتش آمریکا از ماه گذشته روند انتقال آن‌ها را آغاز کرده بود، تحویل گرفته است.

این افراد بخشی از حدود 7000 عضو داعش هستند که فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) ماه گذشته از آغاز انتقالشان از سوریه به عراق خبر داد؛ اقدامی که به گفته واشینگتن با هدف اطمینان از نگهداری تروریست‌ها در زندان‌های امن انجام می‌شود.

سعد معن، رئیس واحد رسانه‌ای دستگاه امنیتی عراق، به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که این افراد از سوریه به‌صورت زمینی و هوایی و با هماهنگی ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا که از سال 2014 با داعش می‌جنگد، تحویل داده شده‌اند و هم‌اکنون در مراکز رسمی با تدابیر شدید امنیتی نگهداری می‌شوند.

شایان ذکر است که گروه داعش از سال 2014 کنترل بخش‌های وسیعی از شمال و غرب عراق را در دست گرفت و سرانجام نیروهای عراقی با حمایت ائتلاف بین‌المللی در سال 2017 موفق به شکست آن شدند. عراق همچنان در حال بهبودی از پیامدهای نقض‌های شدید و گسترده‌ای است که این گروه تروریستی مرتکب شد.

دادگاه‌های عراق در سال‌های اخیر، برای افرادی که به جرم عضویت در یک «گروه تروریستی» در پرونده‌های مربوط به تروریسم و کشتار صدها نفر محکوم شده‌اند، احکام اعدام و حبس ابد صادر کرده‌اند. هزاران عراقی و خارجی که به جرم عضویت در این سازمان محکوم شده‌اند، در حال حاضر در عراق زندانی هستند.

قوه قضائیه عراق دوشنبه از آغاز تحقیقات در مورد 1387 زندانی منتقل شده به عراق به عنوان بخشی از عملیات نظامی آمریکا خبر داد.

معن، شنبه در بیانیه‌ای به خبرگزاری عراق تاکید کرد که «اصل ثابت، محاکمه همه کسانی است که در ارتکاب جنایت علیه عراقی‌ها و عضویت در سازمان تروریستی داعش در دادگاه‌های صالح عراق دست داشته‌اند.»

به گفته منابع امنیتی عراق، در میان بازداشت‌شدگانی که به عراق منتقل می‌شوند، سوری‌ها، عراقی‌ها، اروپایی‌ها و دارندگان تابعیت‌های دیگر نیز وجود دارند.

عراق از کشورهای مربوطه خواسته است که شهروندان خود را به کشورشان بازگردانند و از پیگرد قانونی آنها اطمینان حاصل کنند.

سعد معن اشاره کرد که «فرآیند تحویل تروریست‌ها به کشورهایشان پس از تکمیل الزامات قانونی آغاز خواهد شد.»

در سوریه همسایه، جایی که این گروه در سال 2019 شکست خورد، هزاران مظنون به عضویت در گروه‌های تروریستی و خانواده‌هایشان، از جمله افراد خارجی، در زندان‌ها و اردوگاه‌هایی که توسط نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) اداره می‌شوند، نگهداری شده‌اند.

اعلام طرح انتقال اعضای این گروه به عراق ماه گذشته پس از آن صورت گرفت که تام باراک، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه، اعلام کرد نقش «قسد» در مقابله با گروه تروریستی به پایان رسیده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید