منابع دیپلماتیک: اورتگاس هیچ پیام هشدار‌آمیزی برای لبنان به همراه ندارد

قرار است فرستاده آمریکایی از تلاش ارتش لبنان در جنوب این کشور برای خلع سلاح حزب‌الله و برچیدن زیرساخت‌های شبه‌نظامی آن، بازدید کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
2 دقيقه خواندن

مورگان اورتگاس، فرستاده آمریکایی، دوشنبه 5 آبان و در حالی‌ که نگرانی‌ها در لبنان از احتمال آغاز حمله هوایی جدید اسرائیل علیه حزب‌الله افزایش یافته است، وارد بیروت شد.

اورتگاس سه‌شنبه با «نبیه بری»، رئیس پارلمان لبنان و از متحدان حزب‌الله، دیدار کرد.

منابع آگاه به «العربیه» گفتند که دیدار مورگان اورتگاس با نبیه بری، «خوب و سازنده» بوده است.

این منابع همچنین تمام شایعات منتشر‌شده طی روزهای اخیر درباره وجود «پیام‌های هشدارآمیز آمریکا به لبنان» در خصوص احتمال جنگ جدید را تکذیب کرده و افزودند: «چنین فضاسازی‌ای در این دیدار مطرح نشده است.»

به گفته این منابع، دیدار میان فرستاده آمریکایی و رئیس پارلمان لبنان «می‌تواند مبنایی برای تحرکات آینده قرار گیرد.»

«تعهد اسرائیل»

این منابع همچنین فاش کردند که نبیه بری «تأکید کرد که لبنان به نقش خود عمل می‌کند و به توافق‌های بین‌المللی و توافق آتش‌بس متعهد است، اما تعهد اسرائیل نیز لازم است.» آنها خاطرنشان کردند که رئیس پارلمان لبنان به اورتگاس توضیح داد که کمیته پیگیری یا آنچه به عنوان سازوکار شناخته می‌شود، مسئول اجرای توافقات است.

انتظار می‌رود که اورتگاس، معاون استیو ویتکاف، نماینده ویژه کاخ سفید در امور خاورمیانه، فردا (چهارشنبه) در جلسه‌ای جنوب این کشور برای بررسی تلاش‌های ارتش لبنان که بر اساس توافقی 27 نوامبر 2024 جهت پاک‌سازی و برچیدن سلاح‌ها و زیرساخت‌های شبه‌نظامیان حزب‌الله آغاز شده است، شرکت کند.

خبرگزاری «رویترز»، گزارش داد که این بازدید اورتگاس چند روز پس از تشدید حملات هوایی اسرائیل به جنوب و شرق لبنان که به کشته شدن بیش از ده نفر، عمدتاً از اعضای حزب‌الله، منجر شد، صورت می‌گیرد.

در حالی که بسیاری از مقامات و سیاستمداران لبنانی نگرانند که ادامه حملات هوایی‌ اسرائیل به‌رغم آتش‌بس برقرارشده از سال گذشته، مقدمه‌ای برای یک حمله هوایی گسترده به این کشور باشد.

تام باراک، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه، هفته گذشته هشدار داد در صورتی که مقامات لبنانی به‌سرعت برای خلع سلاح کامل حزب‌الله اقدامی نکنند، این گروه شبه‌نظامی ممکن است بار دیگر با اسرائیل درگیر شود؛ امری که حزب‌الله تاکنون آن را رد کرده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید