نخست‌وزیر پادشاهی مغرب آمادگی دولت را برای گفت‌وگو با معترضان در این کشور اعلام کرد

اخنوش، اعلام کرد که شمار کشته‌شدگان اعتراض‌ها در مراکش به 3 نفر رسید

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
3 دقيقه خواندن

عزيز اخنوش، نخست‌وزیر پادشاهی مغرب، پنج شنبه 10 مهر همزمان با ورود اعتراضات ضد‌دولتی به ششمین روز آن در این کشور، اعلام کرد که دولت آماده گفت‌وگو است.

خبرگزاری «رویترز»، به نقل از اخنوش گزارش داد که او در بیانیه‌ای ضمن قدردانی از تعامل نیروهای امنیتی با اعتراضات گروه «نسل زد 212»، به کشته‌ شدن 3 نفر در این ناآرامی‌ها اشاره کرد.

در تحولی پیشین، مقامات شهر القلیعه در حومه «اغادیر» گزارش دادند که نیروهای ژاندارمری سلطنتی پادشاهی مغرب شامگاه چهارشنبه برای دفاع از خود مجبور به استفاده از سلاح شدند تا حمله مسلحانه و ورود به یکی از مراکزشان را دفع کنند.

طبق یک بیانیه رسمی در روز چهارشنبه، «گروه‌هایی از افراد با پرتاب سنگ به سمت مرکز و حمله به آن، در تلاش برای تصرف مهمات، سلاح‌ها و تجهیزات متعلق به ژاندارمری، دست به اقدامات خشونت‌آمیز و آشوب زدند. این درگیری‌ها به کشته شدن دو نفر بر اثر جراحات ناشی از گلوله و زخمی شدن تعدادی دیگر منجر شد.»

مقامات مراکش در بیانیه‌ای اعلام کردند که نیروهای امنیتی در ابتدا تلاش کردند مهاجمان را با استفاده از بمب‌های گاز اشک‌آور دفع کنند، اما گروه‌ها با تعداد بیشتری و «مسلح به سلاح‌های سرد» بازگشتند و عملا توانستند مرکز را به تصرف خود درآورند.

در ادامه این بیانیه آمده است که «در نتیجه این حمله، یک خودرو و چهار موتورسیکلت متعلق به ژاندارمری به دست مهاجمان افتاد، خودرو و بخشی از ساختمان مرکز به آتش کشیده شد و تلاش برای سرقت سلاح‌ها و مهمات مرکز نیز آغاز شد.»

مقامات مراکش در بیانیه خود تاکید کردند که استفاده نیروها از سلاح‌های خود در «مقابل این وضعیت خطرناک» و در چارچوب «دفاع مشروع از خود» برای دفع مهاجمان بوده است.

«مطالبات جوانان»

در واکنش به اعتراض‌های جوانان برای اصلاحات دولتی، ائتلاف حکومتی بیانیه‌ای صادر کرد و در آن اعلام شد که دولت به مطالبات اجتماعی جوانان گوش می‌دهد و آن را درک می‌کند.

این بیانیه بر اهمیت گفت‌وگو و بحث درون نهادهای رسمی برای یافتن راه‌حل‌های واقعی و قابل اجرا تاکید کرد و تعامل نیروهای امنیتی با چارچوب‌های قانونی را ستود.

ائتلاف حکومتی همچنین توضیح داد که دولت به مشکلات انباشته شده در نظام سلامت طی دهه‌ها واقف است و اشاره کرد که از زمان تصدی مسئولیت، اصلاحات متعددی را اجرا کرده است.

وزارت کشور پادشاهی مغرب اعلام کرد که در جریان اعتراض‌های اخیر جوانان، 286 نفر زخمی و 409 نفر بازداشت شده‌اند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید