عفو بینالملل: حشد الشعبی تاکنون 643 عراقی را ربوده است
شبهنظامیان وابسته به ایران دست به اقدامات انتقامجویانه با انگیزههای فرقهای زدهاند
سازمان عفو بین الملل روز پنجشنبه 13 خرداد از دولت عراق خواست تا درباره سرنوشت 643 مرد و جوان که طی 5 سال گذشته توسط گروههای شبهنظامیان مربوط به حشد الشعبی ربوده شدند، را مشخص کند.
این سازمان مدافع حقوق بشر اعلام کرده، با توجه به اینکه حشد الشعبی اکنون تحت کنترل دولت عراق است، بغداد باید درباره سرنوشت مفقودان پاسخگو باشد.
در گزارش عفو بینالملل آمده این افراد در ژوئن 2016 در عملیات حشد الشعبی و دیگر گروههای مسلح وابسته به ایران در فلوجه واقع در غرب بغداد، از سوی شبه نظامیان ربوده شدند.
بر اساس گزارش عفو بینالملل به نقل از شاهدان عینی در سوم ژوئن سال 2016 در حالی که هزاران زن و مرد و کودک و جوان آواره، به سوی بغداد در حال فرار بود، حدود 1300 مرد و جوان بودند، توسط افرادی مسلح از حشد الشعبی شاخه وابسته به ایران از خانوادههایشان جدا شده و به اماکن نامعلومی انتقال داده شدند. خانوادههای این 1300 نفر میگویند از آن تاریخ تاکنون هیچ اطلاعی از فرزندان و مردان خود در دست ندارند.
این گزارش میافزاید که در همان شب، افراد مسلح حداقل 643 نفر از این افراد را سوار اتوبوس و کامیونهای بزرگ کرده و به مکان نامشخصی منتقل کردند. برخی دیگر از این آوارگان که کودکان و سالخوردگان بودند مورد شکنجه و بدرفتاری قرار گرفتهاند.

کمیته تحقیقاتی بدون تحقیقات و بدون گزارش
حیدر العبادی، نخست وزیر وقت عراق در تاریخ 5 ژوئن، سال 2016 كمسیونی برای تحقیق درباره جنایات داعش و شبهنظامیان فرقهگرای وابسته به ایران که به شکلی انتقامجویانه علیه اهالی مناطق سنینشین عراق مرتکب شدند، تشکیل داد، اما طبق گزارش عفو بینالملل، آن کمیسیون هیچ گونه تحقیقات ملموس یا نتایجی از تحقیقات خود ارائه نکرد و هیچ گزارشی هم منتشر نکرد.
عفو بینالملل میگوید 643 خانواده عراقی پس از 5 سال از ربوده شدن فرزندانشان هنوز هیچ پاسخی از دولت عراق دریافت نکردند. خانوادههای این مفقودان هنوز نمی دانند که آیا فرزندانشان زندهاند یا به قتل رسیدهاند.
در زمان جنگ علیه داعش، سازمانهای حقوق بشری از نقض فاحش حقوق بشر توسط دو گروه داعش و حشدالشعبی عراق بویژه شاخه وابسته به ایران سخن گفته و اعمال جنایتکارانه این دو گروه تروریستی را تقبیح کردند. اغلب درگیریها، قتل، ترور و آدم ربایی که از سوی گروههای فرقهگرای وابسته به ایران در مناطق غرب و مرکز عراق رخ داد، انتقامجویانه و با انگیزههای فرقهای بوده است.
مدافعان حقوق بشر تاکنون چندین بار مشخص نشدن سرنوشت مفقودان و آوارگان مناطق سنی نشین از سوی دولت عراق را محکوم کرده است.
به گزارش عفو بینالملل، دولت عراق طی 16 ماه گذشته 16 اردوگاه را بسته است و شهروندان عراقی در این اردوگاهها، که حدود 34 هزار 801 آواره هستند، را بدون هیچگونه جایی یا پناهگاهی در شهرهای ویران شده، رها کرده، بدون اینکه اقدامی برای تامین امنیت آنها کرده و یا جایی برای سکونت در اختیار آنها قرار دهد.