وزیر آموزش و پرورش ایران حمله شیمیایی به مدارس را «بوی بد با منشاء نامعلوم» عنوان کرد

حملات شیمیایی به مدارس دخترانه و سپس برخی خوابگاه‌های دختران دانشجو از حدود چهارماه پیش از شهر قم و بروجرد آغاز شد و به مرور به کل ایران گسترش یافت

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش ایران در رابطه با حملات شیمیایی دامنه‌دار و سیستماتیک به مدارس دخترانه طی چهارماه اخیر گفت که اگر این امر در جای دیگر اتفاق افتاده بود، گفته می‌شد «یک بوی بد با منشاء نامعلوم تعدادی از دانش آموزان را راهی بیمارستان کرد.»

وزیر آموزش و پرورش ایران، یکشنبه 21 سفند با متهم‌کردن ضمنی رسانه‌ها برای پوشش اخبار مسمومیت دانش‌آموزان تصریح کرد که «رسانه‌ای‌ها اهداف رسانه‌ای خود را روی دانش‌آموزان پیاده می‌کنند.»

او‌ همچنین بدون اشاره به‌ دلایل اصلی این مسمومیت‌ها و بدون ذکر بسته‌بودن فضای رسانه‌ای کشور، علت وحشت و ترس ایجادشده پیرامون این حملات شیمیایی را «سواد کم رسانه‌ای دانش‌آموزان» و «عدم آموزش معلمان» دانست.

در همین رابطه، وزارت کشور جمهوری اسلامی، شنبه در چهارمین اطلاعیه خود در خصوص مسمومیت‌ها در مدارس مدعی شد بیش از 100 نفر از «عوامل مؤثر» در این حمله‌ها را بازداشت کرده است.

در این اطلاعیه ادعا شده شماری از این افراد «از روی شیطنت یا ماجراجویی و با هدف تعطیلی کلاس درس وتحت تاثیر فضای روانی ایجادشده دست به اقداماتی نظیر استفاده از مواد بدبو و بی‌خطر زده‌‌اند» و اقدام شماری دیگر «با هدف ایجاد رعب و وحشت» و «ایجاد بدبینی» بوده است.

وزارت کشور همچنین گفته است که «تحقیقات برای کشف ارتباط احتمالی» برخی دستگیرشدگان با «سازمان‌های تروریستی» در دست بررسی است.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی هم پیشتر در بیانیه‌ای، مسمومیت گسترده در مدارس دخترانه کشور را «بدحالی برخی دانش‌آموزان» عنوان کرد و مدعی عدم ارتباط این مسمومیت‌ها به یکدیگر شده بود.

از سویی، بیش از 140 فعال مدنی و سیاسی در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار بررسی حملات شیمیایی به مدارس ایران شده‌اند.

در این نامه آمده است: «این حملات یکی از پروژه‌های سرکوب و به انحراف کشیدن ذهن مردم از مشکلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است.»

حملات شیمیایی به مدارس دخترانه و سپس برخی خوابگاه‌های دختران دانشجو از حدود چهارماه پیش از شهر قم و بروجرد آغاز شد و به مرور به کل ایران گسترش یافت.

بیشترین بازدید موضوعات مهم