مولوی عبدالحمید: ماموران حکومتی به تجمع جوانان و نمازگزاران در زاهدان شلیک کردند

امام جماعت زاهدان به نقش «تک تیراندازان» در هدف قرار دادن مردم‌ عادی اشاره کرد و گفت که آنها عامدانه به «سر و قلب» مردم‌ شلیک می‌کردند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
3 دقيقه خواندن

عبدالحمید اسماعیل‌زهی، از رهبران اهل سنت بلوچ و امام جماعت زاهدان در ویدیویی با تکذیب روایت‌هایی که مردم را مسبب تیراندازی به ماموران حکومتی اعلام کرده است، گفت که نیروهای یگان ویژه مستقر در کلانتری آغازگر تیراندازی به مردم بودند.

مولوی عبدالحمید تصریح کرد که «تعداد معدودی از جوانان کم‌ سن‌وسال بعد از ادای نماز مقابل کلانتری که نزدیک مصلا واقع شده تجمع می‌کنند و شعار می‌دهند و تعدادی از این جوانان به سمت کلانتری سنگ پرتاب می‌کنند.»

امام جماعت زاهدان در ادامه به تیراندازی ماموران به سوی مردم و نمازگزاران اشاره کرد و گفت: «نیروهای یگان ویژه‌ که ظاهرا از قبل در کلانتری مذکور مستقر شده بودند، اقدام به شلیک گلوله جنگی به سمت مردم می‌کنند.»

او تاکید کرد که ماموران فقط به تیراندازی به جوانان معترض مقابل کلانتری اکتفا نکرده بلکه «از روی ساختمان کلانتری به داخل محوطه مصلا و به سمت کسانی که در حال ادای نماز بوده‌اند شلیک و در قسمت مردان و زنان گاز اشک‌آور پرتاب می‌کنند.»

مولوی عبدالحمید به نقش «تک تیراندازان» در هدف قرار دادن مردم‌ عادی اشاره کرد و گفت که آنها عامدانه به «سر و قلب» مردم‌ شلیک می‌کردند.

او با نامیدن کشتار مردم بلوچ به «فاجعه» از «بی‌تدبیری ماموران انتظامی» انتقاد کرد و ابراز داشت: «چرا نیروی انتظامی از امکاناتی از قبیل گاز اشک‌آور، تیرهای پلاستیکی و… برای متفرق‌کردن مردم استفاده نکرد و سبب وقوع این فاجعه شد؟»

شهروندان بلوچ پس از پایان نماز جمعه 8 مهر، در اعتراض به تجاوز به یک دختر 15 ساله بلوچ توسط فرمانده نیروی انتظامی چابهار و در حمایت از اعتراضات سراسری ضدحکومتی، در اطراف کلانتری 14 زاهدان تجمع کردند که با تیراندازی مستقیم و پیاپی نیروهای سپاه، بسیج و یگان ویژه مواجه شدند.

کمپین فعالین بلوچ، شنبه اعلام کرد در حمله نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی به شهروندان بلوچ دست‌کم 42 نفر کشته و 197 نفر دیگر زخمی شدند.

این کمپین گزارش داد که 160 نفر از زخمی‌ها با «تیر جنگی» و بقیه با «تیر ساچمه‌ای» مورد اصابت ماموران قرار گرفتند.

کمپین فعالین بلوچ تاکید کرده که‌ «آمار واقعی» کشتار مردم بلوچ در روز جمعه «به مراتب بیشتر» از آمارهای اعلام شده است.

ایران برای شانزدهمین روز متوالی شاهد اعتراضات سراسری گسترده‌ای است که با کشته‌شدن مهسا امینی، دختر 22 ساله کرد توسط «گشت ارشاد» آغاز شد و دامنه آن به تمام ایران گسترش یافت.

بر اساس گزارش نهادهای حقوق بشری بین‌المللی طی این اعتراضات دست‌کم 83 نفر توسط نیروهای امنیتی و انتظامی ایران کشته و هزاران نفر زخمی و بازداشت شدند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید