مهسا امینی بر اثر جراحات ناشی از ضرب و جرح ماموران گشت ارشاد درگذشت
مهسا امینی، پس از بازداشت توسط گشت ارشاد و انتقال به بازداشتگاه وزرا، بر اثر ضرب و جرح به دست ماموران نیروی انتظامی دچار مرگ مغزی شد
مهسا (ژینا) امینی زن 22 ساله کرد که توسط نیروهای گشت ارشاد ضرب و جرح و ضربه مغزی شده بود در بیمارستان کسری تهران درگذشت.
دایی مهسا امینی صبح امروز در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»، اظهارنظرهای برخی مقامات ایران مبنی بر بیماری زمینهای خواهرزادهاش را رد کرد و گفت: «ما از مهسا پرونده پزشکی داریم و میتوانیم ارائه دهیم که او کاملا سالم بوده است.»
پلیس ایران روز گذشته در اطلاعیهای، بدون اینکه از مهسا امینی نامی برده شود، اعلام کرد که او «برای توجیه و آموزش به یکی از بخشهای پلیس تهران بزرگ هدایت شده بود که ناگهان در جمع سایر افراد هدایت شده به طور ناگهانی دچار عارضه قلبی شد.»
پلیس تهران بزرگ، خبرهای منتشر شده درباره ضرب و جرح این زن جوان را تکذیب کرد و درج این خبر را «ادعاهای رسانههای معاند درباره این حادثه» خواند.
مرگ مغزی مهسا امینی، واکنشهای گسترده داخلی و خارجی را در پی داشته است.
علی کریمی، بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال ایران با طعنه به زندگی مرفه و بیدغدغه فرزندان مقامات جمهوری اسلامی در خارج از ایران که هیچ توجهی هم به مسئله حجاب ندارند، در صفحه توییتر خود نوشت: «فرزندان آنها میروند، فرزندان ما میمیرند.»
فرزندان آنها میروند
— ali karimi (@alikarimi_ak8) September 16, 2022
فرزندان ما میمیرند
🖤🖤🖤
لیا رمینی، هنرپیشه آمریکایی با انتشار تصاویر مهسا امینی در توییتی نوشت: «مهسا، 22 ساله، پس از شکنجه توسط مقامهای ایرانی به کما رفته است. این اقدام در هر حالتی غیر قابل قبول است.»
رمینی از کاربران توییتر خواست تا نام و داستان مهسا امینی را بازتاب دهند.
Mahsa Amini, 22, is in a coma after being tortured by Iranian authorities.
— Leah Remini (@LeahRemini) September 15, 2022
This would be unacceptable no matter what, but the fact that she was arrested for improper wearing of the hijab makes it even more horrifying.
Please join me in sharing her name and story.#مهسا_امینی pic.twitter.com/FEB6BYfIZO
محمد خاتمی، رئیس جمهوری اسبق ایران که به ندرت درباره مسائل اجتماعی و سیاسی روز موضع میگیرد با توصیف این حادثه به «فاجعهای ناگوار که درد آن تا مغز استخوان را هم میسوزاند»، خواستار توقف این گونه رفتارهای «خلاف قانون، منطق و شرع» شد.
عباس عبدی، روزنامهنگار هم با انتقاد از قانون و عملکرد گشت ارشاد تصریح کرد: «یک کلام این طرز اداره کشور نیست. نه قانونش مطابق خواست عمومی است، نه در اجرا میتوانند متعادل رفتار کنند، و نه قادرند که به شفافیت تن دهند. انتظار هم دارند که ادعاهایشان پذیرفته شود.»
درباره خانم #مهسا_امینی چه باید گفت که پیشتر و در موارد کمابیش مشابه گفته نشده باشد؟
— عباس عبدی (@abb_abdi) September 15, 2022
یک کلام این طرز اداره کشور نیست. نه قانونش مربوط مطابق خواست عمومی است، نه در اجرا میتوانند متعادل رفتار کنند، و نه قادرند که به شفافیت تن دهند.
انتظار هم دارند که ادعاهایشان پذیرفته شود.
از سویی، خبرگزاری «فارس»، نزدیک به سپاه پاسداران با حمایت ضمنی از برخورد خشن با زنان به اصطلاح «بدحجاب» روایت پلیس ایران از وجود بیماری زمینهای مهسا امینی را تکرار کرد و نوشت: «در همه تخلفات کوچک و بزرگ، ممکن است فردی با سابقه بیماری زمینهای یا حتی غیر آن دچار موارد مشابه شود.»
فارس افزوده که «اگر قرار باشد پلیس صرفا به احتمال آنکه افراد ممکن است دچار حادثهای از این جنس شوند اقدامی نکند، باب مقابله با قانونشکنی بسته میشود.»
دایی مهسا امینی روز گذشته در گفتوگو با روزنامه اینترنتی «فراز»، با اشاره به این که «امروز نوبت دختر ما بود، فردا نوبت دختری دیگر است»، خاطرنشان کرد، پلیس «قول داده که تصویر دوربینهای مداربسته را نشان ما دهند.»
مهسا امینی، اهل سقز برای سفر با خانواده خود به تهران آمده بود که پس از بازداشت توسط گشت ارشاد و انتقال به بازداشتگاه وزرا، بر اثر ضرب و جرح به دست ماموران نیروی انتظامی دچار مرگ مغزی شده است.
فشار اجتماعی و سیاسی علیه زنان ایران طی آغاز دوره ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی افزایش بیسابقه یافت.
در ماههای اخیر ویدیوهای بسیاری در شبکههای اجتماعی پیرامون برخوردهای خشن گشت ارشاد و نیروهای انتظامی ایران با زنان در خیابانها و معابر عمومی منتشر شده است.
چندی پیش نیز کارزاری علیه «حجاب اجباری» در ایران در شبکههای اجتماعی به راه افتاد که بازتاب گستردهای در سطح جامعه داشت.
پس از آن، مقامات امنیتی و انتظامی ایران به بازداشت بسیاری از زنان و دختران مخالف حجاب اجباری اقدام کردند. تلویزیون ایران هم برای ایجاد رعب میان زنان اعترافات اجباری «سپیده رشنو» را در رد کارزار مذکور منتشر کرد.
-
نخستین واکنش پلیس ایران به ایست قلبی دختر جوان در بازداشتگاه گشت ارشاد
کاربران شبکههای اجتماعی روز گذشته از به کما رفتن یک زن جوان به نام مهسا (ژینا) امینی پس از بازداشت توسط گشت ارشاد خبر دادند ايران -
گشت ارشاد، نماد زنستیزی رژیم ایران
سهشنبه 28 تیر 1401 ویدئوئی دلخراش در شبکههای اجتماعی به شکل گسترده منتشر شد. مادری میانسال جلوی ماشین گشت ارشاد که در حال حرکت است ایستاده و با زجه ... دیدگاه ها -
استفاده از فناوری تشخیص چهره برای مقابله با «بدحجابی» در ایران
آزاده اکبری: رژیم ایران اشکال خشونتآمیز سنتی کنترل تمامیتخواهانه را با فناوریهای جدید تلفیق میکند ايران -
بازتاب بینالمللی کارزار علیه حجاب اجباری در ایران
کارشناسان میگویند تمرکز بر لغو حجاب اجباری نباید لزوم تغییرات بنیادی به منظور استقرار دموکراسی در ایران را تحتالشعاع قرار دهد ايران