افزایش شمار قربانیان سیل در ایران

شهروندان این کشور نسبت به عملکرد مقامات ایرانی در مدیریت این بحران معترض هستند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
4 دقيقه خواندن

با ادامه سیلاب‌ها در ایران و عدم توانایی مقامات این کشور در مدیریت این بحران، آمار کشته‌شدگان رو به افزایش نهاده و بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون 69 نفر جان خود را از دست داده‌اند.

این در حالی است که کاربران شبکه‌های اجتماعی با نشان دادن اعتراض خود، آمار کشته‌شدگان سیلاب‌ها در سراسر ایران را به مراتب بیش از این عدد می‌دانند و دولت جمهوری اسلامی را به نشر اکاذیب و دست‌کاری اعداد و ارقام متهم می‌کنند.

بر اساس آمار رسمی، بیش از نیمی از قربانیان جان خود را در استان تهران از دست دادند.

سازمان مدیریت بحران ایران اعلام کرده است که در جریان وقوع سیل، 36 نفر در استان تهران جان خود را از دست داده‌اند.

سیل در استان‌های خراسان رضوی، مازندران، سیستان و بلوچستان، یزد و لرستان نیز جان شهروندان این کشور را گرفته است.

محسن منصوری، استاندار تهران نیز در اظهاراتی گفت، وقوع سیلاب باعث قطعی آب و گاز در 70 درصد مناطق آسیب‌دیده این استان شده است.

قربانیان سیل در منطقه «امام‌زاده داوود» نیز افزایش یافته و بر اساس آمارهای رسمی، شمار کشته‌شدگان به 20 نفر رسیده است.

با این وجود برخی از کارشناسان و مقامات دولتی در ایران، نسبت به دلیل آب‌گرفتگی و علت وقوع سیل در منطقه امام‌زاده داوود به صورت جدی ابراز تردید کرده‌اند.

سحر تاج‌بخش، رئیس سازمان هواشناسی ایران در اظهاراتی به صراحت گفته بود، بارش 20 تا 30 میلیمتری باران با توجه به «موقعیت و توپوگرافی کوهستانی منطقه نباید منجر به سیل می‌شد.»

تاج‌بخش در ادامه افزود، این منطقه پیشتر نیز شاهد چنین بارش‌هایی بوده اما وقوع سیلاب در چند روز گذشته نشان می‌دهد، «حتما جایی از مسیر عبور سیلاب دستکاری شده است.»

به‌دنبال افزایش موارد وقوع سیلاب در ایران، سازمان هواشناسی این کشور برای 2 روز آینده، هشدار سطح قرمز سیلاب در جنوب و شرق ایران صادر کرد.

ویدیوهای منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که شهروندان این کشور نسبت به عملکرد مقامات ایرانی در مدیریت این بحران معترض هستند.

از جمله ویدیویی منتشر شده است که شماری از ساکنان روستای مزداران در اطراف شهرستان سیل‌زده فیروز کوه تهران، اظهارات ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران را قطع کرده و به‌شدت به عملکرد مقامات این کشور اعتراض کردند.

در این ویدیو یکی از شهروندان ایرانی خطاب به رئیسی گفت: «حرف زدن به درد نمی‌خوره، مردم عمل می‌خواهند.»

در همین زمینه محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس ایران در اظهاراتی با اذعان به به ضعف مدیریتی این کشور گفت: «اگر به قانون عمل می‌شد، بخش قابل توجهی از اتفاقات سیل قابل مدیریت بود.»

نظام موسوی، نماینده مجلس ایران نیز از تشکیل «کمیته‌ای حقیقت‌یاب» برای پیدا کردن دلایل اصلی وقوع سیل در استان تهران و بررسی «قصور و تقصیرهای» صورت گرفته توسط «برخی نهادها و دستگاه‌ها» خبر داد.

موسوی به خبرگزاری «ایسنا» گفت، مجمع نمایندگان تهران پس از بازدید از منطقه سیل‌زده امام‌زاده داوود، جلسه‌ای با مسئولان مختلف بزرگزار کردند و به این نتیجه رسیدند که سیل در منطقه امام‌زاده داوود حاصل اهمال مقامات این استان بوده است.

این کشور در یک هفته اخیر شاهد بارندگی‌های شدید و سیل‌آسای در مناطق مختلف به ویژه جنوب و شرق این کشور بوده است.

پیش از این نیز سیل در مناطق شرقی استان فارس، منجر به کشته‌شدن دست‌کم 23 نفر شد.

ناظران پیشتر هشدار داده بودند، عدم توجه مقامات این کشور به محیط زیست، ضعف مدیریتی، تغییر کاربری بستر و حریم منابع مهم آبی و تغییر ریخت‌شناسی و شرایط پوشش گیاهی از جمله مهمترین دلایل وقوع سیل در این کشور است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید