دیدار وزیر نفت ایران با رئیس‌جمهوری ونزوئلا در کاراکاس

هیئت آمریکایی با مادورو، که واشینگتن رسما مشروعیت وی به عنوان رئیس‌جمهوری را مورد مناقشه قرار داده، در ماه مارس ملاقات کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
2 دقيقه خواندن

جواد اوجی، وزیر نفت ایران در کاراکاس با نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا دیدار کرد تا با هم «راه‌های مقابله با اثرات تحریم‌های آمریکا» علیه کشورهای متبوع خود را بررسی کنند.

به گزارش خبرگزاری «نشنال نیوز» امارات متحده عربی، سه‌شنبه 3 مه، تلویزیون دولتی ونزوئلا تصاویری از مذاکرات میان این دو نفر در کاخ ریاست‌جمهوری در کاراکاس پخش کرد. مادورو در توییتر خود نوشت: «این نشستی سازنده برای تعمیق پیوندهای برادری و همکاری در زمینه انرژی است.»

اوجی پیشتر با طارق الایسامی، وزیر نفت ونزوئلا دیدار کرده بود تا درباره «ساخت مسیرها و مکانیسم‌هایی برای مقابله با اقدامات قهری یکجانبه تحمیل‌شده توسط دولت ایالات متحده و متحدان آن» با هم گفتگو کنند.

سفر اوجی به ونزوئلا، که بزرگترین ذخایر نفت خام جهان را دارد، چند هفته پس از سفر مقامات آمریکایی به کاراکاس انجام شد که به منظور مذاکره درباره صدور نفت ونزوئلا در حالی که جنگ اوکراین قیمت‌های جهانی را افزایش داده است به کاراکاس رفته بودند. هیئت آمریکایی با مادورو، که واشینگتن رسما مشروعیت وی به عنوان رئیس‌جمهوری را مورد مناقشه قرار داده، در ماه مارس ملاقات کرد.

ایران در دوران ریاست‌جمهوری هوگو چاوز بین سال‌های 1999 تا 2013 با ونزوئلا ارتباطات قوی داشت. روابط دو کشور از زمان به قدرت رسیدن مادورو عمیق‌تر شد. ونزوئلا تحریم‌های آمریکا را عامل سقوط صنعت نفت خود می‌داند و با ایران، روسیه و چین متحد است.

به گفته «نشنال نیوز»، ونزوئلا در سال 2020 دو محموله سوخت و مشتقات از ایران دریافت کرد تا کمبودهای داخلی خود را جبران کند. چند سال پیش از آن ونزوئلا تامین‌کننده اصلی نفت ایالات متحده بود.

جواد ظریف، وزیر خارجه وقت ایران در جریان سفر به کاراکاس در آن زمان گفت که کشورش «هوای ونزوئلا را دارد». ایران ماه گذشته اعلام کرد ظرفیت تولید نفت این کشور به سطوح قبل از اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا در سال 2018 رسیده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید

  • فعال‌سازی حالت خواندن
    100% Font Size