نماینده مجلس: مردم در خوزستان در صف خرید آب می‌ایستند

نماینده دشت آزادگان وضعیت مردم خوزستان را خطرناک‌تر از شرایط کرونایی اعلام کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

قاسم ساعدی، نماینده دشت‌‌ آزادگان در مجلس ایران، گفته است در برخی شهرهای استان خوزستان مانند هویزه و دشت آزادگان، مردم در صف‌های آب‌فروشی می‌ایستند تا آب خریداری کنند.

به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، دوشنبه، 14 تیر، ساعدی وضعیت مردم خوزستان را خطرناک‌تر از شرایط کرونایی در ایران اعلام کرد و گفت: «تامین آب شرب مورد نیاز مردم در این استان به خطر افتاده است و زندگی آن‌ها دچار بلاتکلیفی است زیرا تاسیسات آبرسانی در بیشتر روستاها به دلیل خشک شدن رودخانه حتی امکان پمپاژ آب را ندارند.»

او از وزارت نیرو به‌دلیل عدم رهاسازی آب در استان خوزستان انتقاد کرد و از خشک‌ شدن برخی از رودخانه‌های این استان و همچنین وضعیت بحرانی رودخانه کرخه خبر داد. به گفته این نماینده مجلس رودخانه جراحی توسط وزارت نیرو به صورت کامل خشک شده است.

انتقاد از عمکرد سازمان محیط زیست

ساعدی با انتقاد از عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست ایران گفت: «تعداد زیادی از ماهی‌‌های هورالعظیم از بین رفته‌اند، دام‌های ساکنین حاشیه تالاب یکی یکی تلف می‌شوند اما آقای کلانتری در جای خود جا خوش کرده و هیچ کاری برای این تالاب انجام نمی‌دهد.»

او با بیان این که از بین بردن منابع آبی مهم این استان از جمله وضعیت بحرانی تالاب هورالعظیم معیشت مردم را دشوار کرده گفت: « تنش‌های آبی همه خوزستان را تحت تاثیر قرار داده اتفاقات امروز در هورالعظیم یکی از بزرگترین فاجعه‌های زیست محیطی در تاریخ است و وزارت نیرو وظایف اولیه خود را در قبال طبیعت و حق آب‌های زیست محیطی انجام نمی‌دهد.»

مسئولان سازمان محیط زیست ایران پیش از این دولت عراق را مقصر وضعیت پیش آمده در هورالعظیم اعلام کرده بودند، اما امروز خبرگزاری «مهر»در گزارشی نوشته است «عدم رهاسازی آب سد کرخه دلیل بحرانی شدن تالاب هورالعظیم است.»

730 روستا آب شرب سالم ندارند

قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار خوزستان نیز در نشستی با اشاره به اینکه آب شرب و امکانات زیرساختی از نیازهای ضروری این استان است گفت: «730 روستا در استان خوزستان به آب شرب سالم دسترسی ندارند.»

دشتکی افزود: « در خوزستان بارندگی و کم بارش بودن، مصیبت است. بارندگی زیاد باعث تداخل فاضلاب و آب شرب می‌شود و خشکسالی نیز باعث شوری آب و غیر مصرف شدن آب شرب است.»

ورشکستگی آبی ایران

کمبود و قطع آب در سال‌های گذشته در ایران، تبدیل به یک بحران اساسی برای مردم و گروه‌های مختلف شغلی شده است. کشاورزان و دادمداران به دلیل خشک‌سالی، از بین رفتن‌ آب‌های زیرزمینی، خشک شدن قنات‌ها و قطعی‌های مکرر آب با مشکلاتی از قبیل نبودن علوفه برای دام و از بین رفتن محصولات کشاوزی مواجه شدند.

پیشتر عیسی کلانتری، ضمن تاکید بر نبود اولویت در مصرف آب و کاهش ذخایر آب تجدیدپذیر از ورود ایران به مرحله «ورشکستگی آبی» خبر داده بود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم