چنگ اندازی سپاه به صنعت خودروسازی ایران

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

به گزارش وب‌سایت سپاه نیوز، امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده هوا فضای سپاه پاسداران، روز سه‌شنبه 9 ژوئن در پایان جلسه با سرپرست وزارت صنعت ایران از تشکیل کمیته مشترک بین سپاه و وزارت صنعت برای ورود این نهاد نظامی به حوزه خودرو خبر داده است.

حاجی زاده که پس از اعتراف به سرنگون کردن هواپیمای مسافربری اوکراین به وسیله پدافند موشکی سپاه و اشتباه گرفتن آن با موشک کروز که بیانگر بی کفایتی مفرط این نهاد نظامی حتی در صنایع مربوط به حوزه خود بود، به چهره‌ای جنجالی و خبرساز در رسانه ای داخلی و خارجی تبدیل گردید، در ارتباط با تشکیل این کمیته مشترک افزود: «هدف از این کار انتقال تجربیات و اطلاعات سپاه در حوزه تحقیقات به خودروسازان است.»

Advertisement

حسین مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صنعت، هم پس از پایان این دیدار گفته است از فناوری‌ها و امکانات در حوزه موشکی که مرتبط با صنایع خودرو است، استفاده می‌کنیم.

فرمانده نیرو هوای فضای سپاه و سرپرست وزارت صنعت همچنین به سخنان علی خامنه‌ای، رهبر ایران، در زمینه صنایع دفاعی و خودرو هم اشاره کرده‌ و گفته‌اند که این اظهارات یک «تکلیف شرعی» بر دوش آنها قرار داده است.

سپاه پاسداران تاکنون هیچ فعالیت اعلام ‌شده‌ای در زمینه خودروسازی نداشته است با این حال منوچهر منطقی، مدیر پیشین شرکت ایران‌ خودرو، آذر سال 88( شمسی) پیشنهاد کرد که سهام شرکت‌های سایپا و ایران‌ خودرو به بنیاد تعاون سپاه واگذار شود!!

امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، نیز آذرماه سال گذشته گفته بود: «بسیاری از مردم با توجه به کیفیت خودروهای داخلی، انتظار دارند سپاه به این صنعت ورود کند و خودروهای باکیفیت بسازد.»

این در حالی است که به گفته امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران دردی‌ماه سال 96 ( شمسی)، خامنه ای رهبر انقلاب به ستاد کل نیروهای مسلح ایران مأموریت داده است تا نیروهای مسلح از فعالیت‌های اقتصادی «غیرمرتبط خارج شوند».

مجلس ایران نیز در گزارش تحقیق و تفحص اخیر خود از دو شرکت خودروسازی «ایران خودرو» و «سایپا» اعلام کرد که دخالت نهادهای امنیتی در این شرکت‌ها باعث افزایش فساد و زیان‌دهی آنها شده است.

بر اساس آمارهای سازمان بین‌المللی تولیدکنندگان وسایل نقلیه، تولید خودرو ایران در سال 2019 با 25درصد کاهش نسبت به سال قبل از آن، به 821 هزار دستگاه رسیده که 770 هزار دستگاه آن خودروهای سواری بوده است.

با وجود کاهش شدید تولید خودرو در ایران، بازار خودرو که ارزش آن بین 12 تا 15 میلیارد دلار در سال برآورد شده است، کماکان یکی از مهم‌ترین و جذاب‌ترین بازارهای تولید و دلالی در اقتصاد ایران محسوب می‌شود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم