گوترش از بغداد: ما به «آتش‌بس دائمی» در غزه نیاز داریم

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
2 دقيقه خواندن

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز شنبه از بغداد خواستار برقراری «آتش‌بس دائمی» در غزه شد. این درخواست ساعاتی پس از اعلام ارتش اسرائیل درباره اجرای یک «عملیات نظامی گسترده زمینی» در غزه مطرح شد.

گوترش در سخنرانی خود در نشست سران اتحادیه عرب در بغداد گفت: «ما هم‌اکنون به آتش‌بس دائمی در غزه نیاز داریم.»

او افزود: «از گزارش‌هایی که نشان می‌دهند اسرائیل قصد دارد دامنه عملیات زمینی خود را گسترش دهد، عمیقاً نگران هستم.»

دبیرکل سازمان ملل همچنین بر لزوم احترام به حاکمیت لبنان تأکید کرد و از پایبندی مقام‌های لبنانی به انحصار سلاح در اختیار دولت استقبال کرد.

دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: «ما از روند سیاسی در سوریه که به رهبری خود سوری‌ها باشد، حمایت می‌کنیم و از لغو تحریم‌ها علیه سوریه استقبال می‌نماییم.»

گوترش بر ضرورت پایان یافتن خشونت در سودان تأکید کرد و خواهان توقف گرسنگی و آوارگی گسترده در این کشور شد.

او درباره لیبی نیز گفت: «ما در حال رایزنی با طرف‌های درگیر در لیبی برای پایان دادن به درگیری‌های مسلحانه هستیم و بر ضرورت برگزاری انتخابات دموکراتیک در لیبی تأکید داریم.»

نشست عادی اتحادیه عرب در دورۀ سی‌وچهارم امروز شنبه در بغداد و در منطقه سبز برگزار شد. در این نشست شماری از رؤسا، امرا و نمایندگان کشورهای عربی شرکت داشتند.

در این نشست همچنین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب، نمایندگانی از سازمان همکاری اسلامی، شورای همکاری خلیج، اتحادیه اروپا، و پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا حضور داشتند.

این نشست حدود دو ماه پس از برگزاری نشست اضطراری قاهره برگزار می‌شود؛ نشستی که در آن کشورهای عربی بر بازسازی غزه بدون کوچاندن ساکنان آن تأکید کردند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید