مسکو: طرح اوکراین برای ترور مقامات ارشد نظامی روسیه خنثی شد

بایدن: هدف روسیه از حمله به زیرساخت‌های انرژی اوکراین، محروم کردن مردم از گرما و برق در زمستان است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
3 دقيقه خواندن

سازمان امنیت فدرال روسیه (FSB) امروز اعلام کرد که یک توطئه برنامه‌ریزی شده توسط دستگاه اطلاعاتی اوکراین برای ترور افسران ارشد روس و اعضای خانواده‌هایشان در مسکو را خنثی کرده است. به گزارش خبرگزاری «تاس»، در این عملیات، چهار مظنون که قصد حمله به مقامات ارشد نظامی روسیه را داشتند، دستگیر شدند.
بر اساس بیانیه مرکز روابط عمومی سازمان امنیت فدرال، بمب‌های مورد استفاده برای ترور افسران ارشد وزارت دفاع روسیه به شکل دستگاه‌های ذخیره انرژی و پرونده‌های اسناد، پنهان شده بودند. سازمان امنیت فدرال اعلام کرد که این حملات علیه مقامات نظامی در وزارت دفاع روسیه و خانواده‌های آن‌ها، با برنامه‌ریزی دستگاه اطلاعاتی اوکراین انجام شده بود.

بر اساس اعلام این سازمان، یکی از مظنونان، که ساکن مسکو بوده، توسط اطلاعات اوکراین جذب شده و مأموریت داشت مکان‌های زندگی و کار افسران ارشد وزارت دفاع و خانواده‌های آن‌ها را شناسایی کند. او تصاویر و ویدیوهایی از این مکان‌ها به مسئولان اوکراینی ارسال کرده بود تا مقدمات حملات تروریستی فراهم شود.

بر اساس تحقیقات، دو شهروند روسی دیگر نیز قرار بود بسته‌های انفجاری استتار شده در قالب پوشه اسناد را به هدف مورد نظر برسانند. این سازمان اعلام کرد که ابزارهای انفجاری و وسایل ارتباطی مرتبط با این اقدامات غیرقانونی کشف و ضبط شده است. همچنین مواد انفجاری از طریق دستگاه‌های خانگی و قطعات خودرو به روسیه انتقال داده شده بود.
رسانه‌های روسیه پیشتر اعلام کرده بودند که ایگور کیریلوف، فرمانده نیروهای دفاع هسته‌ای، بیولوژیکی و شیمیایی روسیه، در 17 دسامبر در مسکو به دست دستگاه اطلاعاتی اوکراین ترور شده است. او در پی انفجار یک بمب پنهان شده در یک دوچرخه برقی کشته شد.

حملات گسترده روسیه به زیرساخت‌های اوکراین

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که روسیه در روز کریسمس بیش از 70 موشک و 100 پهپاد به زیرساخت‌های انرژی اوکراین شلیک کرده است. به گفته مقامات اوکراینی، این حملات که موجب تخریب گسترده شبکه‌های انرژی شده، یک نفر را در یک نیروگاه حرارتی کشته و مناطق مختلف کشور را در خاموشی فرو برده است.

واکنش تند بایدن

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، این حملات را «شنیع» توصیف کرد و گفت که هدف روسیه از این اقدام، محروم کردن مردم اوکراین از گرما و برق در زمستان است. او اعلام کرد که پنتاگون مأموریت دارد تا حمایت نظامی از اوکراین را ادامه دهد و این حملات را نمونه‌ای از «اقداماتی هولناک» از سوی روسیه خواند.
با ورود جنگ به سومین زمستان، مقامات اوکراینی اعلام کرده‌اند که روسیه حملات گسترده‌ای علیه شبکه انرژی کشور انجام داده است. این حملات انفجارهایی در سراسر کشور ایجاد کرده و زیرساخت‌های مسکونی و غیرنظامی، به‌ویژه در شهر خارکیف، هدف قرار گرفته‌اند. فرماندار خارکیف، اولیه سینیهوبوف، تأیید کرد که حداقل هفت حمله موشکی این شهر را هدف قرار داده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید

  • فعال‌سازی حالت خواندن
    100% Font Size