وزیر دفاع آمریکا: واشینگتن از گزینه دیپلماسی برای حل بحران نیجر حمایت می‌کند

لوید آستین: هیچ تغییری در وضعیت نیروهای آمریکایی مستقر در نیجر رخ نداده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
2 دقيقه خواندن

پس از اعلام فرانسه مبنی بر خارج کردن نیروهای فرانسوی از نیجر تا پایان سال جاری، لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا، دوشنبه 3 مهر، تاکید کرد: «هیچ تغییری در وضعیت نیروهای آمریکایی حاضر در نیامی رخ نداده است».

وزیر دفاع آمریکا، افزود: «واشنگتن از راه حل دیپلماتیک برای بحران نیجر حمایت می‌کند.»

این اظهارات لوید آستین، پس از آن بیان شد که امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، یکشنبه اعلام کرد که فرانسه تصمیم گرفته است «به همکاری نظامی خود با نیجر پایان دهد و نیروهای خود را طی ماه‌های آینده از این کشور آفریقایی خارج کند.»

مکرون، در یک مصاحبه تلویزیونی افزود که فرانسه تصمیم گرفته سفیر خود را از نیجر بازگرداند و به همکاری نظامی خود با نیامی پایان دهد.

در همین راستا، شورای نظامی حاکم برآمده از کودتا در نیجر، از اعلام تصمیم فرانسه مبنی بر خروج نیروهای آن تا پایان سال از این کشور استقبال کرد و این تحول را گامی جدید به سوی اعمال حاکمیت خود ارزیابی کرد.

از زمانی که شورای نظامی نیجر، در 26 ژوئیه گذشته، علیه محمد بازوم، رئیس جمهوری منتخب این کشور دست به کودتا زد، تنش‌ها میان فرانسه و نیجر به تیرگی گرایید.

ارتش نیجر به رهبری ژنرال «عبدالرحمن تیانی»، قراردادهای همکاری دفاعی بین پاریس و نیامی را لغو کرد و مدعی شد که نیروهای فرانسوی به طور «غیرقانونی» در نیجر حضور دارند.

در واکنش به آن فرانسه تصمیمات اتخاذ شده از شورای نظامی را نامشروع و خواستار اعمال حاکمیت قانون و بازگشت محمد بازوم به قدرت شد.

از آن موقع سفیر و دیپلمات‌های فرانسوی در مقر نمایندگی دیپلماتیک فرانسه در نیامی به محاصره درآمد و رژیم کودتا با تشدید و تنگ‌کردن حلقه محاصره بر آنها به‌طور مکرر از آنها خواسته تا نیجر را ترک کنند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید

  • فعال‌سازی حالت خواندن
    100% Font Size