قانونگذاران آمریکایی خواستار ارزیابی امکان همکاری طالبان با «دشمنان آمریکا» شدند
سناتورها از تسخیر افغانستان به دست طالبان و تصرف تسلحیات آمریکایی توسط این گروه انتقاد کردند
شماری از قانونگذاران آمریکایی طی نامهای به وزیر دفاع ایالات متحده، خواستار ارزیابی امکان همکاری ستیزهجویان طالبان با «دشمنان آمریکا» و همچنین ارائه گزارشی درباره تسلیحات آمریکایی که در افغانستان به تصرف طالبان درآمده شدند.
به گزارش خبرگزاری «سیاست فلوریدا»، دو سناتور ایالت فلوریدا «مارکو روبیو» و «ریک اسکات»، به همراه تعدادی دیگر از سناتورهای جمهوریخواه، در نامهای به مورخه 19 آگوست 2021 از لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، سوال کردند که به نظر وی، چقدر احتمال همکاری طالبان با دشمنان آمریکا وجود دارد؟
سناتورها به طور خاص پرسیدند: «ارزیابی شما درباره احتمال همکاری طالبان با روسیه، ایران، یا چین برای کسب آموزش، سوخت، یا زیرساختهای لازم برای استفاده از تجهیزاتی که خودشان توانایی استفاده از آنها را ندارند، چیست؟»
علاوه بر این، سناتورها میخواهند بدانند که وضعیت تجهیزات نظامی آمریکایی یا متعلق به نیروهای مسلح افغانستان چگونه است. آنها بهویژه نگران تجهیزاتی هستند که به تصرف طالبان درآمدهاند، و میخواهند بدانند که آیا دولت بایدن برنامهای برای بازپسگیری یا از بین بردن تجهیزاتی که در افغانستان بر جای مانده و در معرض استفاده «نهادهای تروریستی» است، دارد؟
به گفته وبگاه «سیاست فلوریدا»، سناتورها خواهان ارائه گزارش کاملی درباره تجهیزات نظامی در اختیار نیروهای مسلح افغانستان شدند. به گفته آنها: «ما بهشدت نگران وضعیت تجهیزات نظامی ایالات متحده که به دلیل خروج آشوبزده ما در افغانستان بر جای مانده هستیم. در حال تماشای تسخیر دوباره افغانستان بهدست طالبان، ما از مشاهده افتادن تجهیزات آمریکایی همچون هلیکوپتر “بلک هاک” به دست این ستیزهجویان وحشتزده شدیم.»
سناتورهای جمهوریخواه در پایان نامه خود به وزیر دفاع آمریکا تاکید کردند این «بی مسئولیتی» است که تجهیزات نظامی پیشرفتهای که هزینهاش را مالیاتدهندگان آمریکایی پرداخت کردهاند به دست طالبان و «متحدان تروریستیشان» بیفتد. به گفته آنها، تامین داراییهای ایالات متحده باید از اولویتهای اصلی وزارت دفاع ایالات متحده قبل از اعلام خروج از افغانستان میبود.
-
«لیست سیاه» طالبان برای «حذف فیزیکی» افراد همکار با غرب و ناتو
بهرغم سخنان مقامات طالبان، نیروهای این گروه بازداشت و شکنجه شهروندان مظنون به همکاری با نیروهای آمریکایی را آغاز کردند افغانستان -
رئیس پیشین «سیا»: بایدن در پایبندی به توافق ترامپ با طالبان اجباری نداشت
بایدن در کنار گذاشتن بسیاری از تصمیمات دولت ترامپ، همچون خروج ایالات متحده از توافق هستهای 2015 با ایران، درنگ نکرده است خاورميانه -
طالبان در صدد ثبت و آمار گرفتن از سلاحهای به جای مانده از آمریکا و ناتو
گروه طالبان: نباید به خاطر هرج و مرجی که در فرودگاه کابل اتفاق افتاده سرزنش شویم افغانستان -
فرمانده ارشد طالبان: دموکراسی در افغانستان پایگاه ندارد
«ما بر سر اینکه باید چه نوع حکومتی در افغانستان مستقر شود بحث نمیکنیم، چرا که این کاملا روشن است.» افغانستان