آمریکا برای هشدار جدی به ایران شمار زیادی نیرو به خاورمیانه اعزام کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
8 دقيقه (Reading time)

«العربیه» به اطلاعاتی دست یافته که نشان می‌دهد وزارت دفاع آمریکا بنا به درخواست فرماندهی مرکزی «سنتکام»، تعداد زیادی نیرو به خارومیانه به عنوان هشدار جدی دولت بایدن به تهران، اعزام کرد.

به گزارش منابع «العربیه» این اقدام برای پاسخ به هر گونه حمله توسط ایران یا شبه‌نظامیان عراقی وابسته به سپاه علیه نیروهای آمریکایی است.

براساس این گزارش‌ها آمریکا تعدادی زیادی از نیروهای هوایی خود در سه هفته گذشته به منطقه خلیج فرا خواند. این فراخوان با ارسال دو فروند بمب‌افکن استراتژیک بوئینگ بی-52 استراتوفورترس آغاز شد.

تا 4 می 2021 تعداد بی‌52‌های آمریکایی حاضر در منطقه خلیج به 6 فروند رسید. پیش از این آمریکا این بمب‌افکن‌ها را در آسمان خلیج به پرواز در می‌آورد و سپس به پایگاه‌های آمریکایی در خاک این کشور بازمی‌گرداند ولی این بار بی‌52‌ها در منطقه باقی ماندند.

در ادامه یک اسکادران از جنگنده‌های اف18 آمریکا هم به منطقه وارد شدند. اف‌18‌ها می‌توانند تا 3 هزار کیلومتر از پایگاه هوایی یا ناو هواپیمابری که از آن به پرواز در می‌آیند، دور شده، عملیات کرده و بازگردند. بی‌52‌ها اما شعاع پروازی بسیار وسیع‌تری دارند و می‌توانند از هر نطقه دنیا به ایالات متحده بازگردند.

آماده شدن جنگنده آمریکایی برای فرود بر روی ناو هواپیمابر «دوایت آیزنهاور» - آرشیو
آماده شدن جنگنده آمریکایی برای فرود بر روی ناو هواپیمابر «دوایت آیزنهاور» - آرشیو

علاوه بر این تعداد چشمگیر از جنگنده‌ها، آمریکا ناو هواپیمابر آیزنهاور را به عنوان بخشی از اقدامات میدانی پس از خروج از افغانستان در دریای عرب نگاه داشتند.

شاید جدی‌ترین و قابل توجه‌ترین اقدام نظامی آمریکا، ارسال یک زیردریایی پیشرفته به منطقه خلیج است. زیردریایی «جورجیا» بیش از 150 فروند موشک توماهاوک در خود دارد. این زیردریایی توان ارسال پهپاد و قایق از راه‌دور کنترل‌شونده نیز دارد و نیروهای عملیات ویژه را نیز به همراه خود دارد.

براساس منابع «العربیه» این نیروها به درخواست فرماندهی سنتکام به منطقه ارسال شده‌اند وارسال این حجم پرشمار از نیروها و تجهیزات پیشرفته حاوی پیام هشدار جدی خطاب به تهران است که دولت جو بایدن در زمینه اتخاذ همه تدابیر لازم برای واکنش به هر حمله احتمالی ایران یا گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به تهران کاملا جدی است.

هشدار مستقیم و جدی به تهران

وزارت دفاع آمریکا در ابتدا اینگونه وانمود کرد که نگاه داشتن ناو هواپیمابر آیزنهاور در منطقه، به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان ارتباط دارد، اما منابع «العربیه» تاکید کردند که این اقدام یک پیام هشدار جدی و مستقیم به تهران است.

این منابع فاش نکردند که آیا داده‌های اطلاعاتی وجود دارد که ایران در حال برنامه‌ریزی برای حمله به منافع آمریکایی است و یا اینکه آیا ایران چنین دستوری به گروه‌های شبه‌نظامی‌اش داده یا خیر، اما درگیری‌های روزها و هفته‌های گذشته قایق‌های سپاه پاسداران و نیروی دریایی آمریکا در آب‌های خلیج و همچنین حملات صورت گرفته به پایگاه «عین‌الاسد» و حمله به کاروان‌های لجستیکی آمریکا در عراق می‌تواند موید این موضوع باشد.

پهپاد آمریکایی در پایگاه عین الاسد
پهپاد آمریکایی در پایگاه عین الاسد

آمریکا می‌خواهد ایران را عقب براند

به گفته منابع «العربیه» آنچه آمریکایی‌ها خواهان آن هستند، جلوگیری سوء استفاده ایران و شبه‌نظامیانش از دوران خروج آمریکا از افغانستان و ممانعت از انجام حملاتی توسط آنها علیه نیروهای آمریکایی است، زیرا این امر ارتش آمریکا را ناکارآمد، ضعیف و شکست‌خورده و ایران را نیرومند و پیروز نشان خواهد داد.

موضوع مهم دیگر این است که جو بایدن می‌خواهد همزمان با گفتگو با ایران درباره پرونده هسته‌ای و اولویت دادن به دیپلماسی و آرام کردن اوضاع، این پیام را به تهران بفرستد که در زمینه رویارویی با تهران کاملا جدی است و این جدیت را با نمایش نیروهای نظامی‌اش و همچنین تاکید بر آمادگی اقدام نظامی علیه تهران نشان دهد.

رویارویی از خلیج تا وین

در روزهای گذشته قایق‌های سپاه پاسداران بارها در آب‌های خلیج و دریای عرب به شکل «غیرحرفه‌ای» به شناورهای نیروی دریایی آمریکا نزدیک شده و دست به اقدامات تحریک‌آمیز زدند.

وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» روز دوشنبه 10 می 2021 اعلام کرد تعدادی از قایق‌های سپاه پاسداران در تنگه هرمز به شکل تحریک‌آمیزی به نیروی دریایی آمریکا نزدیک شده که منجر به شلیک 30 گلوله اخطار به سمت آنها شد.

جان کربی، سخنگوی پنتاگون گفت:« نیروی دریایی آمریکا یک نیروی آموزش دیده است و در رویارویی‌ها بر همین اساس عمل می‌کند و حق دارد از خود دفاع کند.»

کربی به خبرنگاران گفت، آنها بسیار تهاجمی عمل می کردند و در فاصله 150 یاردی کشتی‌های ایالات متحده قرار داشتند که شامل رزمناو موشک هدایت شونده USS Monterey بود.

او توضیح داد: « قایق‌های سپاه پاسداران ایران در تنگه هرمز به صورت تهدیدآمیزی به نیروهای آمریکایی نزدیک شدند. در جریان این رویارویی، نیروهای آمریکایی 30 گلوله‌ اخطار به سوی قایق‌های سپاه شلیک کردند.»

جان کربی گفت: «سلسله مراتب فرماندهی سپاه پاسداران نامشخص است و به ویژه آنکه سپاه از رهبر جمهوری اسلامی ایران تبعیت می‌کند.»

علاوه بر سرشاخ شدن نیروهای نظامی در آب‌های خلیج، در وین هم دیپلمات‌ها سرشاخ شده‌اند. همزمان با ادامه گفتگوهای هسته‌ای در وین، منابع اروپایی به «العربیه» گفتند که تا کنون گشایشی در این مذاکرات رخ نداده و موضوع جزییات تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران این گشایش را به تعویق انداخته است.

این منابع گفتند: «با رخ دادن گشایشی در مذاکرات فاصله داریم و اگر اختلافات درباره تحریمها حل شود، مذاکرات به پایان خواهد رسید.»

جان کربی
جان کربی

به گفته این منابع مذاكرات به نقطه محوری رسیده و مساله تعهدات هسته‌ای ایران مطرح و مشخص شده كه ایران باید چه گام‌هایی بردارد.

شبکه انگلیسی‌زبان «پرس‌تی‌وی» ایران هم پیش از آن مدعی شد که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و کشورهای غربی در وین، پایتخت اتریش به بن‌بست خورده و این موضوع در نتیجه مخالفت آمریکا با درخواست ایران برای برداشتن همه تحریم‌ها رخ داد.

این شبکه بدون اشاره به اصرار ایران برای برداشته شدن تحریم‌ها به صورت یکجا و کامل، مدعی شد که «آمریکا با اصرار بر عدم لغو 500 تحریم برجامی، عامل گره خوردن مذاکرات در وین است.»

در گزارش «پرس‌تی‌وی» ادعا شده که «باقی ماندن تحریم این 500 نهاد و فرد باعث می شود که ایران نتواند از منافع اقتصادی برجام استفاده کند.»

جمهوری‌خواهان در خط مقدم حمله به برجام

سناتور میچ مک‌کانل، رهبر جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا روز جمعه 14 می 2021 با تاکید بر اینکه ایران فعال‌ترین کشور جهان در زمینه حمایت از ترور است، که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا نباید با بازگشت به توافق هسته‌ای به ایران پاداش دهد.

مک‌کانل در صفحه توئیترش نوشت: «ایران فعال‌ترین کشور جهان در زمینه حمایت از ترور است. موشک‌هایی که روی اسرائیل می‌بارند، دارای اثر انگشت ایران هستند. مشابه همین حملات علیه عرب‌ها و آمریکایی‌ها انجام می‌دهند. بنابراین دولت بایدن نباید با کاهش تحریم‌ها و یا بازگشت به توافق هسته‌ای، به این رفتارها پاداش بدهد.»

لحظه شلیک موشک از نوار غزه به اسرائیل
لحظه شلیک موشک از نوار غزه به اسرائیل

سناتور مایک گالاگر هم انتشار تصویری از موشک‌باران اسرائیل توسط جنبش حماس، نوشت: «این تصویری خیره‌کننده است که به ما یادآوری می‌کند چرا آمریکا باید با قدرت در کنار اسرائیل بایستد، در حالی که حماس (یک گروه تروریستی) و ایران (بزرگترین حکومت حامی تروریسم در جهان) می‌کوشند نزدیکترین متحد آمریکا در خاورمیانه را از روی نقشه بزدایند.»

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا هم تاکید کرد که سیاست خارجی ضعیف، «تروریست‌ها را ترغیب کرده و جهان را ناامن‌تر می‌کند.»

او گفت که رهبران آمریکا باید به روشنی اعلام کنند «ما کاملا واضح در کنار دوست و همپیمان‌مان اسرائیل می‌ایستیم.»

پیشتر چهل و چهار سناتور جمهوری‌خواه چهارشنبه 22 اردیبهشت در نامه‌ای به جو بایدن، رییس جمهور آمریکا، به دلیل حمایت مالی و تسلیحاتی ایران از گروه‌ فلسطینی «حماس» در غزه، خواهان توقف مذاکرات توافق هسته‌ای برجام شدند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید