نیویورکپست: ایران حمله 2012 به کنسولگری آمریکا در بنغازی لیبی را تامین مالی کرد
کنت تیمرمن، نویسنده و روزنامهنگار آمریکایی از سازمان اطلاعات این کشور خواست اسنادی که نقش مستقیم ایران در حملات سال 2012 به کنسولگری آمریکا در بنغازی لیبی را فاش میکند، منتشر کند. در این حمله چهار نفر از جمله «جان کریستوفر استیونز» سرکنسول آمریکا در لیبی کشته شدند.

در مقاله تیمرمن که در وبگاه نیویورک پست منتشر شد، آمده که «به گفته یک پیمانکار نظامی در فوریه 2011 نیرهای نیروی قدس سپاه پاسدران ایران در روزهای اول انقلاب علیه معمر قذافی، به شکل آشکاری در خیابانهای بنغازی تردد میکردند.»
در ادامه آمده: «با آغاز تابستان 2012 افسر نهادهای اطلاعات و امنیت آمریکا در بنغازی و طرابلس به فرماندهان خود از جمله کریستوفر استیونز هشدار دادند که ایرانیها در حال آمادهسازی یک حمله تروریستی به ساختمانی آمریکایی در بنغازی هستند.»
سرهنگ کرین بیریت آندی وود، رئیس امنیت کنسولگری هم در ژوئن 2012 پیامی به فرمانده خود فرستاده و به او اطلاع داد که پیکارجویان گروه شبهنظامی «أنصار الشريعة» که وابسته به ایران است، از سوی ایران تامین مالی شده و نیروهایش در حال حاضر همسران و فرزندان خود را به بنغازی میفرستند.

تیمرمن در ادامه گفت: «در طول دولت اوباما مسئولانی – از جمله پیمانکاران امنیتی که 13 ساعت با نیروهای جهادی جنگیده و از بخش مربوط به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا دفاع کردند - که از وجود نیروی قدس در بنغازی آگاه بودند بارها تهدید شدند که اگر آنچه میدانند را فاش کنند، تحت پیگرد قضایی قرار خواهند گرفت. ژنرال مایکل فلین، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا از جمله این افراد است.»
این نویسنده آمریکایی فاش کرد اسناد مالی وجود دارد که منبع آنها ایران است و از نقش مستقیم ایران در حملات بنغازی پرده بر میدارد. براساس این اسناد طی یک پروسه پولشویی نیروی قدس سپاه از مالزی مبلغ 1.9 میلیون یورو برای انجام حمله به کنسولگری آمریکا، به بنغازی فرستاد.
تیمرمن گفت شخصی که ایرانیها مسئولیت بسیج و آموزش شبهنظامیان جهادی أنصار الشريعة را به او سپردند، یک تبعه لبنان به نام «خلیل حرب» است. حرب یکی از چهرههای سرشناس حزبالله لبنان و چهرهای شناخته شده نزد سازمانهای اطلاعاتی غربی است.
اندک زمانی پس از حملات بنغازی وزارت امور خارجه آمریکا جایزهای 5 میلیون دلاری برای دریافت اطلاعات درباره او تعیین کرده و از این طریق او را دستگیر کرد، اما نه به دلیل نقشش در حمله به کنسولگری این کشور، بلکه به دلیل عملیت تروریستی بیاهمیتی در لبنان.
کنت تیمرمن از یک منبع خبری ایران نقل کرد یک واسطه به همراه 8 تا 10 میلیون دلار در قالب اسکناسهای 500 یورویی سه هفته قبل از انجام عملیات به بنغازی آمد و این پولها از حسابهای نیروی قدس در بانک سرمایهگذاری اسلامی در مالزی آمده بود. این بانک که پوششی برای عملیات مالی سپاه بود، از سوی بابک زنجانی، میلیاردر 41 ساله ایرانی اداره میشد؛ او که خود را «بسیجی مالی» مینامید و دائما به پولشویی درآمدهای نفتی به سود ایران و دور زدن تحریمها افتخار میکرد.

تیمرمن همچنین توضیح داد که با سرعت گرفتن برنامههای عملیاتی برای حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی در تابستان 2012 ایران یک افسر عالیرتبه در سپاه پاسداران به نام «مهدی ربانی» را تحت پوشش گروه پزشکی هلال احمر به بنغازی فرستاد.
دادههایی که در اختیار آفریکوم، ستاد فرماندهی آفریقا ایالات متحده آمریکا قرار دارد نشان میدهد در تابستان 2012 تسلیحات از ایران به مصر و لیبی ارسال شد.
او تاکید کرد اطلاعات موجود نشان میدهد حملات بنغازی یک اقدام تروریستی ضدآمریکایی بود که با حمایت مقامات عالیرتبه ایران انجام شد و با پول حاصل از فروش نفت تامین مالی شد و نهادهای دولتی متعددی به همراه بانکها و نهادهای تجاری در مالزی، فرانسه و لیبی در آن نقش داشتند.
کنت تیمرمن که تا کنون دو کتاب درباره حمله سپتامبر 2012 به کنسولگری آمریکا در بنغازی نوشته، از «جان راتکلیف» مدیر جدید سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا خواست به این «پنهانکاری سیاسی» پایان داده و دست داشتن ایران در این حملات را نزد افکار عمومی برملا کند.