من الاحتجاجات في إيران - 10 يناير 2025 رويترز

ایران دو معترض دی‌ماه را در شاهرود اعدام کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

خبرگزاری میزان، سه‌شنبه 26 خرداد از اجرای حکم اعدام جواد زمانی و ابوالفضل ساعدی، دو معترض در شاهرود، خبر داد.

به گفته محمدصادق اکبری، رئیس‌کل دادگستری سمنان، اتهامات آنان شامل «محاربه، افساد فی‌الارض، تخریب اموال عمومی و خصوصی و اخلال در نظم و امنیت» بوده است.

اکبری مدعی شد این دو نفر در اعتراضات دی 1404 اموال عمومی و خصوصی را آتش زده و «سلاح گرم و سرد» حمل و استفاده کرده‌اند.

تاکنون جزئیاتی از روند دادرسی، چگونگی اعترافات و دفاع متهمان منتشر نشده است.

میزان بخشی از اعترافات تلویزیونی یکی از آن‌ها را نیز بدون ذکر نام منتشر کرد؛ در این اعترافات اشاره‌ای به استفاده از سلاح گرم یا سرد نشده است.

سازمان عفو بین‌الملل و چند نهاد دیگر حقوق بشری هشدار داده‌اند که روند اجرای حکم اعدام در ایران شتاب بیشتری به خود گرفته است. به گفته این گروه‌ها، تشدید استفاده از مجازات مرگ پس از موج گسترده اعتراضات ضدحکومتی در دی‌ماه سال گذشته و همچنین متعاقب آغاز درگیری‌های نظامی با اسرائیل و ایالات متحده در اسفند، صعود چشمگیری داشته است.

آخرین اخبار العربیه را در Google New دنبال کنید