نوری

احداث قریب‌الوقوع راکتورهای هسته‌ای جدید در تاسیسات فرآوری اورانیوم اصفهان 

به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، این کشور هم‌اکنون در حال برنامه‌ریزی برای تولید مراکز هسته‌ای جدید به‌ویژه در جنوب ایران است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران خبر داد که این کشور در هفته‌های آینده، راکتور تحقیقاتی جدیدی را در تأسیسات فرآوری اورانیوم اصفهان احداث خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، اسلامی که چهارشنبه پنج مرداد از «تأسیسات فرآوری اصفهان» بازدید می‌کرد، اطلاع داد که این راکتورهای تحقیقاتی جدید، سوخت را برای سایر راکتورهای هسته‌ای آزمایش خواهند کرد.

او در این زمینه با اشاره به پروژه تولید 10 هزار مگاوات برق هسته‌ای جدید افزود، احداث این راکتورهای تحقیقاتی، «زنجیره تحقیقاتی، ارزیابی، تست و اطمینان‌بخشی به تولید برق هسته‌ای» را تکمیل خواهد کرد.

به گفته اسلامی، این کشور هم‌اکنون در حال برنامه‌ریزی برای تولید این مقدار برق هسته‌ای و انتخاب سایت‌هایی برای تولید مراکز هسته‌ای جدید به‌ویژه در جنوب ایران است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در بخش دیگری از اظهارات خود مدعی شد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مراکز هسته‌ای این کشور حضور داشته و نظارت پادمانی دارد.

او در این زمینه با اشاره به ارائه «سند راهبردی 20 ساله سازمان انرژی اتمی ایران» موسوم به «سی‌پی‌اف» به آژانس گفت: «اگر تا دیروز کسی اظهار می‌کرد که از برنامه اتمی ایران اطلاع ندارد امروز به صورت مستند، مکتوب و رسمی از برنامه جمهوری اسلامی ایران مطلع است.»

به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، پس از غنی‌سازی اورانیوم و «غوغاسالاری‌»هایی که در این زمینه صورت گرفت، ایستگاه بعدی برای تهران، صنعت چرخه سوخت هسته‌ای است تا این کشور بتواند «سوخت راکتورها و بخشی از سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها در مجتمع اصفهان» را تأمین کند.

سوخت مورد نیاز برای نیروگاه اتمی بوشهر توسط روسیه تامین می‌شود و پسمانده آن نیز به این کشور منتقل می‌شود.

پیش از این باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و لیندسی گراهام، عضو مجلس سنای این کشور طرحی را برای ایجاد «بانک سوخت» در خاورمیانه و توقف روند غنی‌سازی اورانیوم در ایران ارائه داده بودند.

‌این قطعنامه دولت آمریکا را موظف می‌کند که سیاستی اتخاذ کند که بر مبنای آن، هر کشوری در خاورمیانه چنانچه روند غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند، می‌تواند به بانک سوخت دسترسی داشته باشد.

آخرین اخبار العربیه را در Google New دنبال کنید

جهت مطالعه بیشتر