گروه بین‌المللی بحران: پاکستان بیشترین آسیب را از تسلط طالبان بر افغانستان متحمل شده است

در گزارش گروه بین‌المللی بحران آمده است، روابط میان طالبان افغانستان و پاکستان به‌طور فزاینده‌ای متشنج شده است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size
3 دقيقه خواندن

گروه بین‌المللی بحران (ICG) مستقر در بروکسل در گزارش جدیدی اعلام کرد که پاکستان از زمان تسلط طالبان بر افغانستان در سال 2021 بیش از هر کشور دیگری تحت تأثیر قرار گرفته است.

این نهاد هشدار داد که با وجود آتش‌بس، تداوم حملات تروریستی می‌تواند اسلام‌آباد را به بررسی ازسرگیری اقدام نظامی علیه همسایه‌اش افغانستان وادار کند.

در گزارش گروه بین‌المللی بحران آمده است، روابط میان طالبان افغانستان و پاکستان به‌طور فزاینده‌ای متشنج شده است. به بنیاد این گزارش، ناظران سازمان ملل متحد می‌گویند: «تحریک طالبان پاکستان از حمایت طالبان افغان برخوردار است، اما طالبان در کابل به‌طور علنی حتی حضور شبه‌نظامیان پاکستانی در افغانستان را انکار می‌کند. در عوض، خشونت‌ها در پاکستان را یک مسئله داخلی این کشور جلوه می‌دهند.»

گروه بین‌المللی بحران در گزارش خود هشدار داد که اگر اسلام‌آباد حمله دیگری علیه پاکستان را به افغانستان نسبت دهد، ممکن است گزینه انجام دوباره حملات فرامرزی را مدنظر قرار دهد.

در این گزارش همچنان آمده است: «پس از درگیری‌های کوتاه‌مدت با افغانستان و هند در سال 2025، وقوع یک حمله بزرگ دیگر از سوی شبه‌نظامیان می‌تواند صلح شکننده و نامطمئن میان پاکستان و دو همسایه‌اش را بیش از پیش تضعیف کند.»

روزنامه «دیپلمات» اخیرا در گزارشی سال 2025 را برای دولت پاکستان «سال پر چالش و پر از تهدیدات امنیتی» عنوان کرده و نوشته است اسلام‌آباد در یک سال گذشته با یکی از وخیم‌ترین دوره‌های ناامنی داخلی مواجه شد.

بر اساس این گزارش، پاکستان در سال 2025 شاهد وقوع «حدود 1,709 حمله تروریستی» بوده است که در نتیجه آن نزدیک به سه هزار و 967 نفر جان خود را از دست داده‌اند.

در گزارش این روزنامه آمده است: «وضعیتی که در نتیجه افزایش فعالیت گروه‌های تروریستی، تشدید تنش با حکومت طالبان در افغانستان و گسترش حملات فرامرزی شکل گرفت، پاکستان را با وخیم‌ترین دوره ناامنی‌های داخلی مواجه کرد.»

کارشناسان هشدار دادند که تداوم این روند می‌تواند ثبات داخلی پاکستان و امنیت منطقه‌ای جنوب آسیا را با چالش‌های جدی‌تری روبه‌رو کند، مگر آنکه راهکارهای مؤثر سیاسی و امنیتی در سطح ملی و منطقه‌ای اتخاذ شود.

در همین حال، یک اندیشکده معتبر آمریکایی با انتشار گزارش سالانه خود درباره «درگیری‌های قابل انتظار در سال 2026»، نسبت به احتمال افزایش بحران و درگیری‌های بیشتر میان پاکستان و گروه طالبان در افغانستان هشدار داده است.

این اندیشکده در گزارش خود که توسط شورای روابط خارجی آمریکا منتشر شد، هشدار داد، افزایش حملات شبه‌نظامیان و تنش‌های مرزی ممکن به تشدید تنش‌های میان دو طرف به سطحی فراتر از وضعیت فعلی منجر شود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم

بیشترین بازدید