کشف ژاپنیها؛ رشد دوباره دندانها با درمان ژنتیکی
به زودی با دندانهای مصنوعی خداحافظی میکنید
دانشمندان ژاپنی روش درمانی ژنتیکی کشف کردند که میتواند موجب رشد دوباره دندانها شود. کشف جدید علمی برای میلیونها انسان که با دندانهای مصنوعی زندگی میکنند بارقهای از امید ایجاد کرده است. این پژوهش از سوی دانشمندان دانشگاه «کیوتو» ژاپن و با همکاری محققانی از دانشگاه «فوکوی» انجام شده است.
بر اساس این گزارش، دانشمندان با بررسی ژنی خاص در موشها به نتایج جالبی دست یافتند.
گروه تحقیقاتی مولکولهایی به نام پروتئین «مورفوژنتیک» استخوان (BMP) و(WNT) را مورد بررسی قرار دادند.
بر اساس برخی جزییات این پژوهش که در مجله «ساینس ادوانسز» (Science Advances) منتشر شد، تیم پژوهشی دریافتند که مولکولهای مورفوژنتیک به صورت مشخص در فرآیند رشد دندانها نیز نقش حیاتی ایفا میکنند. تحقیقات انجام شده همچنین نشان میدهد که ژنی خاص به نام «ژن-1» یا «USAG-1» نقش موثری در رشد دندانها دارد.
دانشمندان ژاپنی با بررسی مولکولهای موثر در رشد دندان همچنین دریافتند که این مولکولها در تنظیم رشد اندامها و بافتهای مختلف در مراحل اولیه نقش موثری دارند و یافتن ژنی که فقط دندانها را هدف رشد دوباره قرار دهد دشوار است.
«کاتسو تاکاهاشی» نویسنده و پژوهشگر ژاپنی از دانشکده پزشکی دانشگاه کیوتو میگوید: «ما میدانستیم که ژن USAG-1 به رشد دندانها کمک می کند اما نمیدانستیم که این ژن برای رشد دندان کافی است یا نه.»
این دانشمند معتقد است که ژن USAG-1 در تعامل با«BMP و WNT» به رشد دندانها کمک میکند. آزمایشهای اولیه روی موشهایی انجام شد که دندان خود را از دست داده بودند. در جریان آزمایشها دانشمندان متوجه شدند که BMP نقش اساسی در تعیین تعداد دندانهای موش ایفا میکند.
در یکی از آزمایشها با کمک داروهای پادتن مونوکلونال، روشن شد که یک دوز آنتیبادی باعث رشد یک دندان کامل در موشها میشود. از این رو الگوی رشد دندان موشها شباهت زیادی به رشد دندان در انسانها دارد.
پژوهشگران پس از موفقیت آزمایش روی موشها، روی جوندگان دیگری با الگوی شبیهتر دندانها با انسان آزمایش کردند.
دکتر تاکاهاشی گفت: «برنامه بعدی تیم پژوهش ما آزمایش پادتن روی حیوانات دیگری مانند خوک و سگ است.»
به باور دانشمندان هرچند تنها مراحل آغازین پژوهشها پشت سر گذاشته شده ولی داروهای آنتیبادی مونوکلونال میتوانند در رشد مجدد دندانها نقش داشته باشند. در صورتی که آزمایشهای بعدی روی خوکها و سگها نیز نتایج مثبتی داشته باشد، تیم پژوهشی میتواند از این روش به عنوان درمانی برای رشد دندانهای انسان استفاده کند.
راه حل کنونی هنوز بر پروتزهای مصنوعی و سایر روشهای جایگزینی مانند دندان مصنوعی متکی است که راه حل قطعی و دائمی نیستند. دندانهای مصنوعی با وجود گران بودن در مقایسه با دندانهای حقیقی کیفیت پایینتری نیز دارند.
مانوبو سوجای، یکی دیگر از محققان دانشگاه فوکوی، گفت: «مهندسی بافت طبیعی کنونی در بازسازی دندان چندان کارساز نیست. پژوهش ما نشان میدهد که درمان مولکولی بدون سلول برای طیف وسیعی از رشد دندانهای حقیقی موثر است.»
-
دندانپزشکان بریتانیایی 150 دندان سالم را به اشتباه کشیدهاند
مطالعهای که پژوهشگران بیمارستان دانشکده دندانپزشکی منچستر انجام دادهاند، نشان میدهد دندانپزشکان بریتانایی بین سالهای 2015 و 2019 به اشتباه 150 ... اخبار العربيه -
مرد کروات با بلندترین دندان رکورد گینس را شکست
یک مرد از کرواسی، با کشیدن دندانی که 1/4 اینچ بود، رکورد جهانی گینس را شکست.دندان میجو ودوپیجا، نیم میلی متر بلندتر از رکورد قبلی است که مربوط به یک ... اخبار العربيه -
عوامل تغییر رنگ دندانها و راهکارهای طبیعی سفید کردن آن
دندانها به دلیل لکههایی که روی سطح دندان (مینا) و همچنین در بخش پایینتر ساختمان دندان ایجاد شده و گسترش پیدا میکنند، زرد یا حتی قهوهای رنگ ... بين الملل -
در پی اشتباه پزشکی دندانهای مصنوعی یک بیمار پس از عمل جراحی به گلویش رفت
یک مرد بازنشسته، هفت روز را با دندان مصنوعی که از دهان به گلویش فرو رفته بود، سپری کرد. این مرد که عمل جراحی انجام داده بود بعد از هفت روز متوجه شد ... بين الملل