برای اولین بار در تاریخ نیوزلند؛ حبس ابد بدون عفو برای عامل کشتار دو مسجد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

دادگاهی در نیوزلند پنج‌شنبه 27 اوت 2020، برای اولین بار در تاریخ این کشور، مردی که 51 نفر را در حمله به دو مسجد در شهر کرایست‌چرچ نیوزیلند به ضرب گلوله به قتل رسانده بود، به حبس ابد، بدون امکان استفاده از عفو مشروط، محکوم کرد.

برنتون ترنت مرد 29 ساله استرالیایی به اتهام قتل 51 نفر و 40 فقره شروع به قتل و همچنین به اتهام «اقدام تروریستی» در حمله به دو مسجد در شهر کرایست‌چرچ نیوزلند در سال 2019 که همزمان بهطور زنده از شبکه اجتماعی «فیسبوک» پخش کرده بود، محکوم شد.

Advertisement

طی جلسه محاکمه در دادگاه، قاتل با نجات‌یافتگان و خانواده‌های قربانیان حادثه روبه‌رو شد. درباره عامل این حادثه که خونبارترین حادثه در تاریخ نیوزلند است، گفته شده که قاتل برای حمله به مسجدی سوم طرح‌ریزی می‌کرد و تلاش داشت تا تعداد بیشتری از مردم را به قتل برساند.

روز جمعه 15 مارس 2019 ویدیوهای این حمله به‌طور زنده توسط عامل کشتار از شبکه فیسبوک پخش شد و برنتون ترنت در حالی که به اسلحه نیمه‌خودکار مسلح بوده مشاهده می‌شد که وارد مسجد نور در شهر کرایست‌چرچ شده و به سوی نمازگزاران تیراندازی می‌کند.

برنتون ترنت دقایقی پس از آن سوار خودرو‌ی خود شده به مرکز اسلامی لینوود در فاصله 5 کیلومتری مسجد رفت و در آن جا هم به سوی حاضران تیراندازی کرد و تعداد بیشتری از نمازگزاران را به قتل رساند.

حادثه تیراندازی در دو مسجد کرایست‌چرچ نیوزلند، باعث شوک جهانیان شد و پس از آن بود که دولت نیوزیلند قوانین و مقررات سختگیرانه‌ای را در زمینه مالکیت سلاح وضع کرد.

بنا بر تحقیقات دادستانی نیوزلند، مهاجم از سال‌ها پیش برای حمله برنامه‌‌ریزی می‌کرد و علاوه بر مسجد نور و لینوود، قصد داشت به مسجد اشبورتون در نزدیکی دو مسجد دیگر نیز حمله کند تا تعداد بیشتری از مردم را به قتل برساند.

مهاجم ماه‌ها قبل از این حادثه، اطلاعاتی را درباره مساجد نیوزلند جمع‌آوری کرده و نقشه ساختمان‌ها، مقرها و دیگر جزئیات را به منظور تسهیل برنامه‌‌ریزی حمله در شلوغ‌ترین زمان بررسی کرده بود.

برنتون ترنت در ماه‌های پیش از حمله نیز به شهر کرایست چرچ، مسافرت کرد و با به پرواز درآوردن پهپادی بر فراز مسجد نور، هدف اصلی حمله‌اش را بررسی کرده بود.

پیش‌تر دادستانی در تحقیقات خود به دادگاه گفت که برنتون ترنت با انگیزه نژادپرستانه و با هدف ایجاد بیشترین تلفات به قصد مرعوب کردن مهاجران و مسلمانان دست به کشتار زد.

برنتون ترنت که معتقد به برتری نژاد سفید است، پنج‌شنبه گذشته طی جلسه محاکمه و از طریق وکیلش گفت که با درخواست دادستانی برای محکوم کردن او به حبس ابد، بدون امکان استفاده از عفو مشروط مخالفتی ندارد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم