اشتباه شبکه «فاکس نیوز»

ممدوح المهینی
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

چرا ترامپ با نتایج انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا مخالفت کرد؟ به این دلیل روشن که اعتراف به شکست در ذهن خودشیفته ترامپ که خود را در همه زمینه‌های مالی، شهرت عمومی و مسائل جنسی برتر می‌داند، غیرقابل پذیرش است.

ترامپ از تمام توانایی‌های شخصی خود برای گذر از شکست خفت‌بار مقابل جو بایدن بهره برد تا موقعیت خودساخته خویش در اذهان عمومی را حفظ کند. دیگر دلیل رد نتایج انتخابات توسط ترامپ این بود که خود را در دید هوادارانش قربانی توطئه از پیش طراحی‌شده توسط دشمنان نشان دهد تا بعدها بتواند از این روایت به سود خود در انتخابات آینده بهره‌برداری سیاسی کند.

Advertisement

به‌رغم این، چرا شبکه خبری «فاکس نیوز» وارد بازی ترامپ شد و در راستای حمایت از ادعاهای غیرقابل اثبات ترامپ، اخیرا مجبور به قطع همکاری با «تکر کارلسون»، از مهمترین مجریان خود شد و همزمان 787 میلیون دلار به شرکت شمارش آرا انتخاباتی «دومینیون» پرداخت کرد که پیشتر توسط این شبکه به دستکاری و تقلب در شمارش آرا متهم شده بود؟

فاکس نیوز خود را درگیر ادعاهای غیرقانونی کرد و بدون ملاحظه‌کاری، شرکت دومینیون را بدون دلایل محکمه‌پسند به تقلب انتخاباتی متهم کرد و خود را در معرض محاکمه و محکومیت قانونی قرار داد.

همه ناظران تیم وکلای ترامپ را به یاد دارند که پس از اعلام نتایج انتخابات با حضور در رسانه‌ها و برگزاری نشست‌های خبری، مدعی وجود دلایل قانع‌کننده از تقلب انتخاباتی شدند و از بازگشت قریب‌الوقوع موکل خود به کاخ سفید خبر دادند. با این حال تا لحظه کنونی هیچ دلیلی برای مدعای خود رو نکردند و سخنان آنها نشان داد که همه آن ادعاها برای فریب افکار عمومی و تحریک هواداران ترامپ جهت عدم پذیرش شکست انتخاباتی بوده است.

اما مهمترین دلیل شبکه فاکس نیوز برای ادامه نشر و اصرار بر ادعاهای ترامپ، ترس از کاهش شمار بینندگان این شبکه بود. مقامات فاکس نیوز به‌رغم آگاهی از دروغ‌های ترامپ از این بیم داشتند که مخالفت با ترامپ باعث از دست‌دادن هواداران دوآتشه او شود که حاضر به پذیرش هیچ روایت تردیدآمیزی پیرامون مصداقیت ترامپ نبودند.

فاکس نیوز به مرور تبدیل به بوق تبلیغاتی ترامپ شد و حتی مخالفان جمهوری‌خواه او از جمله میچ مک‌کانل، رهبر وقت جمهوری‌خواهان را مورد حمله و انتقاد شدید قرار داد.

این شبکه برای آن که بینندگان هوادار ترامپ را از دست ندهد، بدون رعایت حداقلی از اصول و معیارهای حرفه‌ای خبری از جمله راستی‌آزمایی اخبار و صحت منابع خبری، به انتشار همه اظهارات ترامپ اقدام کرد.

بدون شک انتشار اخبار پیرامون موضوع‌های غیردقیق به بهانه حفظ شمار بینندگان می‌تواند بسیار ریسک‌پذیر و هزینه زا تمام شود.

شبکه خبری «سی‌ان‌ان» نیز با نشر ادعای همکاری روسیه با ترامپ در انتخابات اسبق ریاست جمهوری آمریکا کوشید مانع پیروزی ترامپ در اولین حضور انتخاباتی او شود اما بعدها گزارش تحقیقاتی مولر نشان داد که همه آن ادعاها دروغ بوده است.

سی‌ان‌ان با طرح آن ادعاها که توسط شماری از فعالان سیاسی چپ‌گرا به آن دامن زده می‌شد، درصدد است مجددا اعتبار لطمه‌خورده خود را بازیابد و به خط خبری معتدل خود به دور از گرایش‌های سیاسی تند و ایدئولوژیک باز گردد.

رسانه‌های محافظه‌کار بسیاری در آمریکا توانستند به دور از فشار ترامپ و هوادارانش از بسیاری از موضوع‌های موردنظر محافظه‌کاران آمریکایی مانند ارزش‌های خانوادگی، آموزش، هویت جنسی، مهاجرت و محیط‌زیست حمایت و پشتیبانی کنند.

فاکس نیوز می‌توانست پیش از درگیرشدن در انتشار اخبار دروغ که حاصل غرور «مجریان مغرور» و بدون توجه این مجریان به منافع شبکه بود، از وقوع شرایط کنونی اجتناب کند.

این شبکه پیشتر هم گلین پیک از مجریان مشهور خود و دارای بینندگان فراوان را به‌دلیل اصرار او بر نشر اخبار نادرست برکنار کرد اما در موضوع ترامپ چنین اقدامی انجام نداد.

پشتیبانی از موضوع‌های اثبات‌نشده و تبدیل‌شدن به بوق تبلیغاتی هزینه‌های گزافی را به رسانه‌ها تحمیل می‌کند. فاکس نیوز در مرحله‌ای به رسانه جریان‌های راست‌گرا تبدیل شد و تنها نظرات منتشرشده آنها در «توییتر» را بازتاب می‌داد.

این شبکه دروغ‌های مرتبط با بی‌تاثیری واکسن کرونا و ادعای توطئه شرکت‌های بزرگ پیرامون این واکسن‌ها را منتشر کرد و تصاویری از مسالمت‌آمیز بودن مهاجمان به کنگره منتشر کرد و مدعی شد آنها با همکاری پلیس وارد ساختمان کنگره شده‌اند.

با این که ترامپ به‌رغم ایجاد شک و تردید در بحث واکسن کرونا، خود نیز در دوران ریاست جمهوریش واکسن کرونا زد، اما شبکه فاکس نیوز به طرح ادعاهای نادرست پیرامون این واکسن از منظر «نظریه توطئه» و با هدف ترساندن مردم و بینندگان خود و ممانعت از تمایل آنها به رقبا ادامه داد.

هم اکنون نسبت فراوانی از افکار عمومی منتقد فاکس نیوز هستند به‌ویژه پس از اخراج مجری مشهور خود که در اولین توییت پس از اخراجش با کنایه از خانواده مردوک، مالک شبکه فاکس نیوز از مرگ «رسانه‌های بزرگ و نخبگان» خبر داد.

با این حال اخراج این مجری داروی تلخی بود که چاره از نوشیدن آن نبود و بدون شک این اقدام تا سال‌ها اعتبار و مصداقیت فاکس نیوز را در چشم بینندگان این شبکه با چالش مواجه خواهد کرد.

منبع: الشرق الاوسط

ترجمه: العربیه فارسی

رفع مسئولیت: مقالات منتشر شده، تنها نظر نویسندگان خود را منعکس می‌کنند.
بیشترین بازدید موضوعات مهم