آیا ترامپ به کاخ سفید باز خواهد گشت؟

ممدوح المهینی
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

فرزند جب بوش حضور ‌و سخنرانی اخیر دونالد ترامپ را «کم انرژی و بدون حرارت» خواند، این همان الفاظی بودند که ترامپ 6 سال پیش جب بوش را در انتخابات درون حزبی جمهوری‌خواهان با آنها توصیف کرده بود.

ترامپ در آخرین سخنرانی خود برخلاف همیشه بسیار آرام رفتار کرد و تنها به تکرار نوشته‌های از پیش تنظیم‌شده اقدام کرد.

این رفتار غیرمعمول ترامپ، خواسته‌ای از سوی استراتژیست‌های کمپین انتخاباتی او برای نشان‌دادن چهره‌ای متفاوت از رئیس جمهوری پیشین آمریکا بوده است.

مهمترین پارامتر استراتژی کمپین او، عدم تکرار ادعای تخلفات انتخاباتی با تاکید بر نظریه توطئه است که ترامپ تا همین اواخر به تکرار آن ادامه داده بود.

این روش او را برخی نامزدهای جمهوری‌خواه در انتخابات میان دوره‌ای اخیر کنگره نیز بکار گرفتند اما بسیاری از آنها موفق نشده و شکست خوردند.

ترامپ از تجربه شخصی خود و تجربه نامزدهای شکست‌خورده حزب خویش در این انتخابات درس‌های فراوانی آموخت. ایده‌های مبتنی بر نظریه توطئه و وجود نیروی شر که درصدد دستکاری در نتایج انتخابات است، باعث دوری جناح معتدل حزب جمهوری‌خواه ‌و نیروهای مستقل غیرحزبی جامعه آمریکا از او شد.

استراتژی جدید کمپین او با دوری از چنین سخنان بی‌پایه و ریشه تلاش دارد بر نقاط ضعف دولت بایدن از جمله در مسائلی چون مهاجرت، اقتصاد ‌و افزایش جرم و جنایت در جامعه تمرکز کند.

در صورت تعهد ترامپ به این استراتژی و به‌رغم اختلافاتی که برخی جمهوری‌خواهان با او دارند، استراتژی مذکور می‌تواند به انسجام درون حزبی انجامیده و در نهایت مسیر ورود مجدد ترامپ به کاخ سفید را هموار کند.

با وجود درخشش برخی نامزدهای جمهوری‌خواه در انتخابات میان دوره‌ای اخیر مانند ران دیسنتیس، فرماندار فلوریدا و برخی شخصیت‌های شناخته‌شده مانند مایک پمپئو، وزیر پیشین خارجه و مایک پنس، معاون اول سابق، هیچ کدام از آنها مانند ترامپ توانایی ایجاد تحرک در پایگاه اجتماعی و بسیج رای‌دهندگان را ندارند.

به همین دلیل در برنامه اعلام نامزدی او بسیاری از اسپانسرهای مالی و شخصیت‌های معروف حضور پیدا کرده و از او اعلام حمایت کردند.

رفتار پیشین ترامپ باعث شد که مخالفان و رقبا، او را تهدید‌کننده دموکراسی آمریکا توصیف کنند و در نهایت، ایجاد چنین تصویری از او به شکستش در انتخابات منجر شد. اما اشتباه دوم ترامپ که به تعمیق چنین تصوری از وی کمک بسیاری کرد، تحریک طرفداران برای حمله به ساختمان کنگره در 6 ژانویه سال گذشته بود.

این اقدام ناهنجار ترامپ نمایشی عملی از ایده مورد پذیرش او یعنی نظریه توطئه بود که واکنشی به شکست در انتخابات بوده و می‌تواند در نهایت به قیمت محرومیت قانونی او از حضور در انتخابات و فضای سیاسی آمریکا تمام شود.

استراتژی پیشین ترامپ که بر اساس ایده «پاک کردن واشینگتن از دایره بسته نخبگان خودخواه» شکل گرفته بود، توانست در میان مردم آمریکا بازتاب گسترده‌ای پیدا کند و باعث پیروزی او شده بود. اما او‌ به استراتژی خود وفادار نماند و تبدیل به شخصیتی شد که همه چیز را از منظر توطئه و خیانت می‌دید و حتی نزدیکان او نیز قربانی چنین دیدگاهی شدند.

به‌رغم این، کمپین ترامپ در تلاش است با رویکرد و راهبرد جدید تصویری دیگرگونه از او ارائه دهد و می‌کوشد همه محافظه‌کاران آمریکایی چه حزبی و چه غیرحزبی را گرد او جمع کند.

با این که بسیاری ترامپ را در این مرحله ضعیف و ناتوان توصیف کرده‌اند، اما بسیار زودهنگام است که او را تمام‌شده و خارج از بازی قدرت در آمریکا دانست.

ترامپ دو سال تا انتخابات ریاست جمهوری فرصت دارد تا اشتباهات گذشته خود را جبران کند و طی مرحله پیش رو به راهکارهای استراتژیست‌های کمپین خود عمل کند.

در این میان، ناکامی‌های دولت کنونی آمریکا و کهولت و مشکلات سلامتی بایدن می‌توانند به عنوان عوامل تسهیل‌کننده در بازگشت او به کاخ سفید به‌ حساب آیند.

ترجمه: العربیه فارسی

منبع: الشرق الاوسط

رفع مسئولیت: مقالات منتشر شده، تنها نظر نویسندگان خود را منعکس می‌کنند.
بیشترین بازدید موضوعات مهم