تردید آمریکا برای اقدام نظامی علیه مراکز هستهای ایران صلح جهانی را تهدید میکند
اکثر صاحبنظران به این باور رسیدهاند که جمهوری اسلامی مصمم است تا اوایل سال 2022 به سلاح هستهای دست پیدا کند. در این صورت رژیم ایران «القاعده»ای دیگر خواهد بود. با این تفاوت که این بار هم مجهز به سلاح هستهای است و هم تحت عنوان یک کشور موجودیت دارد.
ارتش آمریکا توانایی نظامی این را دارد که همه مراکز هستهای و تأسیسات نظامی ایران را نابود کند.
اگر ناسا با بودجهای 23 میلیارد دلاری میتواند یک مریخنورد به اندازه یک تانک را به سیاره سرخ ارسال کرده و یک بالگرد نیز به آنجا بفرستد، ارتش آمریکا با بودجه 700 میلیارد دلاری نیز میتواند چند مرکز هستهای در ایران را از پای درآورد.
چرا آمریکا تردید میکند؟
مساله اینجاست که دولت جو بایدن اراده سیاسی لازم را نداشته و اظهارات لابیگران ایران در آمریکا را باور میکند.
لابیگران ایران در آمریکا اینگونه استدلال میکنند:
1. سیاست ایران درخصوص تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای، با هدف تاثیر بر افکار عمومی ایران و تنها استفاده داخلی در این کشور داشته و بیضرر است.
2. لابیگران در استدلال دیگر خود، در توان نظامی ایران اغراق کرده، جنگ با این کشور را غیرقابلکنترل دانسته و پاسخ ایران به این حملات را «دراماتیک» جلوه میدهند.
با این حال، ایران میداند که اگر به حمله اول آمریکا پاسخی دهد، موج دوم حمله آمریکا نابودی کامل و بدون محدودیت این رژیم را دربرخواهد داشت. لابیگران نیز این موضوع را میدانند اما در استدلالهای خود از آن چشمپوشی میکنند.
این یک واقعیت است که رژیم ترسوی ایران، از هرگونه جنگ مستقیم دوری کرده و فقط درصدد بقای بیشتر است.
دولت دونالد ترامپ در سال 2020 به ایران اجازه داد تا در اقدامی، یک پاسخ محدود به ترور قاسم سلیمانی دهد چراکه جواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران به آمریکاییها وعده بود که در غیاب قاسم سلیمانی، مذاکرات ادامه پیدا کند.
3.لابی ایران در آمریکا استدلال میکند که ایالات متحده میتواند با ایرانِ اتمی کنار بیاید. زیرا ایران اتمی مسئولیتپذیر خواهد شد.
در این سناریو، سخنرانی احتمالی جو بایدن اینگونه خواهد بود که «این برخلاف انتظار ما بود. اگر ایران با سلاح هستهای خود به هر کشوری حمله کند، ما تلافی خواهیم کرد. ما بمبافکنهای بی52 را اعزام خواهیم کرد. تا زمانی که نیویورک یا هرجای دیگر خاک ایالات متحده در معرض تهدید قرار نگیرد، منافع آمریکا حکم میکند که اکنون کاری نکنیم.»
دوستی جناح چپ آمریکا با رژیم ایران
رژیم ایران در طول 20 سال گذشته، ترفندهای جدیدی مانند سلاحهای هستهای، فناوری موشک، جنگ سایبری و لابیگری جناحهای سیاسی چپ آمریکا و اروپا را آموخته است. جواد ظریف به عنوان وزیر امور خارجه پیشین ایران، در گسترش لابی رژیم تهران در آمریکا و اروپا نقش کلیدی داشت.
لابیگران چپ – سبز آمریکایی به همراه متعصبان حوزه گرمایش جهانی، ایران را متحدی برای نابودی صادرکنندگان سوخت فسیلی میبینند.
از سوی دیگر، در نگاه جناح چپ آمریکا، یک ایران هستهای، توازن قدرت را در خاورمیانه دوباره متعادل میکند.
رفتار غیردوستانه دولت جو بایدن در ابتدای دوره ریاستجمهوری با سعودیها، اقدامی جهت جلب رضایت چپهای تندروی حزب دموکرات بود.
رژیم ایران با دو قطبیشدن سیاستهای آمریکا امیدوار است تا تعداد بیشتری از چپهای آمریکا را در کنار خود داشته باشد.