بیانیه‌ی توجیهی دستگاه تبلیغاتی«نظام» در قالب نظرسنجی دانشگاه مریلند و ایران‌پل

دکتر مجید محمدی
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

نظرسنجی‌های دانشگاه مریلند و ایران‌پل در مورد ایران به تدریج دارند به بولتن سرپایی بسیج طلاب حوزه‌ی علمیه‌ی حاج آقا مجتبی یا دفتر امام جمعه‌ی اصفهان تبدیل می شوند. بعد از رقم‌سازی برای محبوبیت سلیمانی و کارنامه‌ی کارآمد نظام در کرونا نوبت محبوب نشان دادن رئیسی و سیاست نگاه به شرق است. حتی سایت‌های تبلیغاتی داخلی در این حد به اغراق در مورد کارآمدی و محبوبیت نظام و رهبران و سیاست‌هایشان اشتغال ندارند و آمارهای ۸۵ درصدی ارائه نمی کنند. با روندی که این نظر سنجی‌ها دارند باید منتظر بود در دو سه نظر سنجی آینده درصدها به ۹۵ رسیده و در گام‌های بعدی از ۱۰۰ نیز گذر کنند چنان که در بیعت‌های قبلی بیش از صد در صد جمعیت یک منطقه به احمدی نژاد رای دادند. بوی تبلیغاتی بودن این نظر سازی‌ها از سر و دم و میانه‌ی بدنشان به مشام می رشد چون به بیانیه‌های مکرر و متناوب هسته‌ی اصلی نظام برای مخاطب خارجی که تصور می شود «در باغ نیست» تبدیل شده‌اند. بخش عمده‌ی بوی بد آنها پنهانکاری‌شان است. کیهان شریعتمداری حداقل تابلوی بیت و حلقه‌ی امنیتی‌ها را دارد و ادعای دانشگاه و موسسه‌ی تحقیقاتی بودن نمی کند.

چرا بو می‌دهد؟

دستگاه تبلیغاتی جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر چه خطوطی را دنبال می کرده است؟ آن خطوط را که از بیت و زبان خامنه‌ای به بوق‌های تبلیغاتی ابلاغ شده بدین طریق می توان خلاصه کرد:

۱. مردم ایران به ایالات متحده اعتماد ندارند.
۲. سیاست خارجی خامنه‌ای یعنی "نه غربی بلکه شرقی" مورد حمایت مردم است.
۳. رئیسی محبوب و مورد حمایت مردم است.
۴. مردم مثل گذشته از امریکا متنفرند.
۵. مردم از نظام رضایت دارند.
۶. مردم هوادار برنامه‌های موشکی و هسته‌ای و مداخلات خارجی هستند.
۷. مردم با آمدن دولت رئیسی به آینده امیدوار شده‌اند.

در همه‌ی این عبارات «مردم» حقیقتا همان پنج تا درصد هواداران نظام هستند که به کل جمعیت کشور به علت بی‌صدایی بسط داده شده‌اند. در بیانیه‌ی اخیر نظام تحت عنوان نظر سنجی، مواضع دستگاه تبلیغاتی نظام و چکیده‌ی نظرات علی خامنه‌ای در قالب عدد و رقم پخته و سِرو شده‌اند همان طور که شاعران حکومتی منویات رهبر را در قالب شعر می‌ریزند. پرسش‌ها و موضوعات این نظر سنجی همانا دغدغه‌ها و خطوط رهنمودهای تبلیغاتی خامنه‌ای مثل عدم اعتماد به ایالات متحده یا نگاه به شرق یا فشار به اروپایی‌ها برای رفع تحریم‌ها توسط امریکا هستند.

نظرات خامنه‌ای و بوق‌های تبلیغاتی نظام در نظرسنجی دانشگاه مریلند و ایران‌پل با ارقام بالای ۷۰ تا ۸۵ درصد مورد تایید گیرندگان پروژه از نهادهای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی (ایران‌پل) واقع شده‌اند. میزان تنفر خامنه‌ای و وفاداران به وی از امریکا بالاترین امتیاز را در این نظر سازی به خود اختصاص داده است یعنی ۸۵ درصد. آنها از عربستان سعودی تنفر بیشتری دارند و نمره‌ ی۸۹ درصد را برای این منظور در نظر گرفته‌اند.

نظرسنجی ایران‌پل و دانشگاه مریلند (درگیر کردن دانشگاه مریلند با اعزام یک بسیجی به این دانشگاه برای اعتبار دادن به نظرسنجی است) نظرات خامنه‌ای و خطوط اصلی تبلیغاتی رژیم را تحت عنوان پرسش تنظیم کرده و در نظر سنجی بسته بندی کرده است. حتی یک موضوع فراتر از نظرات خامنه ای در این نظر سنجی از شرکت کنندگان ادعایی پرسیده نشده است. نتایج این نظر سنجی نیز با نظرات خامنه‌ای مو نمی زند. اگر خامنه ای فردی راستگو بود می شد گمان کرد که وی و نظر سنجی از یک واقعیت حکایت می کنند اما به علت روغگویی‌های مکرر وی نظر سنجی دانشگاه مریلند نیز بی اعتبار است.

مخاطب این نظرسنجی

مخاطب این نظر سازی مقامات و افکار عمومی امریکا هستند تا به خواسته‌های مقامات جمهوری اسلامی در مذاکرات تن در دهند یا اگر از قبل در تن در دادن مصمم هستند آنها را به خواست مردم ایران نسبت دهند. ارقام ساخته شده به مقامات و مردم امریکا این پیام ها را ارسال می کنند:

۱. منتظر نارضایی از نظام یا خیزش سیاسی و براندازی نظام نباشید و با همین وضعیت موجود نظام کنار بیایید.
۲. تنفر مردم ایران از امریکا نه تنها کم نمی‌شود بلکه در حال افزایش است.
۳. به دلیل حمایت مردم از برنامه‌های موشکی، هسته‌ای و مداخلات منطقه‌ای این امور ادامه خواهند یافت و دول غربی نمی‌توانند و نباید در مذاکرات به سراغ آنها روند.
۴. تحریم‌ها بی‌اثر بوده و مردم به آینده‌ی خود تحت نظام اسلامی امیدوارند.
۵. اگر تحریم‌ها را لغو نکنید و آنچه ما می‌خواهیم به ما ندهید بیش از این در دامن چین و روسیه (نگاه به شرق) غرق خواهیم شد.

چرا می گوییم در آشپزخانه‌ی نظام پخته شده است؟

همه‌ی قرائن و شواهد از ساختگی بودن این نظرسنجی حکایت دارند. به چند مورد اشاره می کنم:
۱. نتایج نظرسنجی مریلند بدون استثنا با همه‌ی جزئیات و بدون هیچ انتقاد یا توضیحی در روزنامه‌ها و سایت‌های داخلی منتشر می‌شود در حالی که نظرسنجی‌های دیگر در مورد ایران نادیده گرفته می‌شوند. امکان ندارد روزنامه ی کیهان مطالبی را که صد در صد در آشپزخانه‌ی نظام پخته نشده باشند به عنوان نظر مردم منعکس کند اما نظرسنجی‌های دانشگاه مریلند و ایران‌پل محبوب این روزنامه هستند.

۲. نتایج آشپزی دستگاه‌های تبلیغاتی که به اسم دانشگاه مریلند منتشر می شود مدام مورد استناد بوق‌های تبلیغاتی رژیم قرار می‌گیرد بدون آن که هیچ ارزش علمی داشته باشد. در کشوری که آزادی بیان و رسانه نیست نه مردم نظرات خود را در کلیدی‌ترین موضوعات بیان می کنند و نه رسانه و موسسه‌ی مستقلی برای انجام و انتشار نتایج نظرسنجی وجود دارد.

۳. در میان کادری که نظر سنجی را انجام داده‌اند (گروه ایران‌پل) حتی یک دانشگاهی و محقق ایران‌شناس مستقل و محقق وجود ندارد. نویسنده با برخی از آنها در یک گردهمایی شرکت داشت و همه اهل کسب و کار بودند. تنها چهره‌ی دانشگاه مریلند در این نظرسنجی‌ها یک بسیجی به اسم ابراهیم محسنی است که بدون ذکر تحصیلات (در سایت دانشکده‌ی مطالعات جهان دانشگاه تهران که مرکز تبلیغات ضد یهودی و ضد امریکایی رژیم است) نامی از وی در کادر علمی آن آمده است.

۴. به روایت رژیم در بیعت ۱۴۰۰ تنها ۲۹ درصد مردم ایران (۶۰ درصد از ۴۸ درصد شرکت کننده) به رئیسی رای داده‌اند که اینها نیز توسط هیچ موسسه‌ی مستقلی تایید نشده‌اند. چگونه می‌شود که در عرض دو ماه با دادن چند وعده و چند سفر استانی با حضور جمعیت چند هزار نفری در مجموعه‌ی سخنرانی‌های وی، مطلوب بودن «قاضی مرگ» با شش کلاس سواد به ۷۸ درصد (۴۹ درصد رشد) رسیده باشد؟ احتمالا این مطلوبیت به خاطر پس گرفتن وعده‌ی ساخت سالی یک میلیون مسکن توسط وزیر راه و شهرسازی رئیسی، تحقیر هخامنشیان در تخت جمشید، گفتن "لوکوموتیر" به جای "لوکوموتیو" آن هم چندین بار، شیخ طوطی به جای شیخ بوطی و "مگاواماتا" به جای "مگاوات" بوده است. اینها از معجزات همان آشپزخانه‌ای است که مثل قابلمه‌ی حضرت مسیح به هزاران نفر غذا می داد. اینها برای مخاطب چپ غربی که از گذشته‌ی رئیسی و بیعت ۱۴۰۰ و شرایط اقتصادی مردم ایران بی‌اطلاع هستند شاید مشروعیت تراش باشد اما مخاطب ایرانی این آش را نمی‌خرد.

۵. در حالی که حدود ۸۰ درصد مردم ایران زیر خط فقر زندگی می کنند و کشور در حال ورشکستگی است، هر جوانی (از جمله اعضای قشر حاکم) به مهاجرت به عنوان یک گزینه فکر می کند، هر ایرانی به طور متوسط سالانه ۳۵ قرص آرام بخش مصرف می‌کند، یک چهارم جمعیت از اختلالات روانی رنج می‌برند، دولت رئیسی را کسانی پر کرده‌اند که در این شرایط نقش داشته‌اند و فساد سراسر حکومت را فرا گرفته نظر سازی ایران‌پل و دانشگاه مریلند می گوید که اکثریت مردم ایران به آینده امیدوارند و از حکومت ناراضی نیستند. دروغ را باید به اندازه‌ای گفت که «بگنجد».

۶. در کشوری که موسسات مستقل یا نیمه مستقل نظرسنجی تعطیل و اعضای آن محاکمه و زندانی می‌شوند نظر سنجی آن هم از خارج یک شوخی است. بدون هماهنگی با نهادهای امنیتی یا انجام کار برای آنها نظرسنجی در ایران بالاخص در موضوعات امنیتی و سیاست داخلی و خارجی غیر ممکن است.

معنای این نظر سنجی‌ها چیست؟

نظرسنجی‌هایی که به اسم دانشگاه مریلند در مورد ایران منتشر می شود بهترین شواهد برای همکاری تنگاتنگ چپ امریکایی (که امروز فضای دانشگاهی و رسانه ای را در اختیار دارد)، و اسلام‌گرایی شیعه برای به انحطاط کشاندن قدرت امریکا و فراهم کردن برآمدن دشمنان این کشور است. مشاطه‌گران کاسبکار این پروژه‌ها را نشر می‌دهند. چپ‌های امریکایی در یک دوره شیفته‌ی مائو و کاسترو و چه گوارا بودند و امروز شیفته‌ی قاسم سلیمانی و حسن نصرالله شده‌اند. آنها از خامنه‌ای نه با عنوان دیکتاتور بلکه «رهبر معظم» یاد می کنند و در گردهمایی‌های خود از اجرای شریعت و اسلامگرایان دفاع می کنند. جالب است که هر دو دسته قهرمان‌های فوق از قصاب ترین جنایتکاران دنیا و ضد امریکایی ترین سیاستمداران هم بوده‌اند.

رفع مسئولیت: مقالات منتشر شده، تنها نظر نویسندگان خود را منعکس می‌کنند.
بیشترین بازدید موضوعات مهم