اروپا بدنبال توافق جدید با رژیم ایران
درصحبت با مجله اشپیگل، هايكو ماس، وزير امور خارجه آلمان بار ديگر از ضرورت ايجاد يك توافق جديد در كنار برجام (برجام پلاس) صحبت کرد .وی معتقد است که اگر ایران میخواهد برجام حفظ شود، باید تن به محدودیتهایی جدید در حوزه هستهای ( باهدف دائمی کردن محدودیتهای هستهای ایران در برجام) داده و علاوه بر آن، آزمایش موشکهای بالستیک را متوقف سازد! وزیر خارجه آلمان به این نقطه نیز اکتفا نکرده و همزمان نیز خواستار «تحدید قدرت منطقهای ایران» در قالب یک «توافق جدید» شد.
امريكا و اروپا در طول ساليان به دنبال اين بودند كه علاوه بر برنامه هستهاي، محدوديتهايي بر برنامه موشكي و سياستهاي منطقهاي جمهوري اسلامي نيز اعمال كنند. آنها قصد داشتند سیاستهای جنگ طلبانه و دخالتهای منطقهاي ايران را مهار کنند.
بريتانيا، فرانسه و آلمان كه تا همين چند هفته پيش از برگزاري انتخابات ايالاتمتحده خواستار بازگشت واشنگتن به برجام بودند، تلاش ميكنند تيم جو بايدن را به استفاده از اهرمهايي كه ترامپ عليه ايران در چهار سال گذشته ساخت، تشويق كنند.
در دوره زمامداري بايدن ، اروپا احتمالاً بازيگر مهمتري نسبت به دوره ترامپ خواهد بود ضمن اینکه ، ظرفيت بازدارندگی آن علیه ایران نيز همچنان برقرار خواهد ماند. درنتيجه، سیاست و اجماع آتلانتيکيِ علیه ايران، در دوره زمامداري بايدن، امکان تحقق بيشتري خواهد يافت.
اروپا در چند سال اخير و بهتدريج در این مسير قرار گرفته که به پرونده ايران بهعنوان يک بسته با سه بخش غيرقابل تفکيک، شامل برنامه هستهاي، برنامه موشکي و برنامه منطقهاي نگاه کند. با اين وجود، اروپا حفظ برجام (حتي پوسته آن) را نقطه عزيمت توسعه آن ميداند. در سناريوي برجام پلاس ، اروپا به تدريج به اين نتيجه رسيده است که اگر کليت حاکميت آمريکا (دولت و حتی کنگره و سنا) و کشورهاي منطقه بهويژه عربستان با توافق جديد احتمالي با ايران همراهي نکنند، اين توافق پايدار نخواهد ماند.
روشن است که اروپا، ايران را در موقعيت تضعيف تدريجيِ نفوذ ژئوپليتيکي ارزيابي ميکند که رودررو با یک اقتصاد فروپاشیده و یک نارضایتی بسیار گسترده ای است که فوران آن بصورت قیام آبان 98 تمام ارکان رژیم ایران را به لرزه در آورد که بی هیچ شکی تاب آوری آن را بسیار پایین آورده است. در این شرایط است که اروپا خواهان توافقي جديد برجام شده است.
صحبتهای هایکو ماس و سایر رهبران اروپایی گویی رویاهای رژیم ایران را در انتظار آمدن بایدن فروریخت. محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه ايران به صحبتهاي هايكو ماس عکس العمل سختی نشان داد، وی گفت اروپا و امريكا بايد تعهدات خود را ذيل قطعنامه 2231 اجرايي كرده و به رفتارهاي شرورانه در منطقه پايان دهند
بودجه ای بر اساس توهم
روحانی بودجه سال 1400 ایرانی را به مجلس بر مبنای همین رویاها تنظیم و به مجلس ارایه کرد.
در این ارتباط ، کیهان یک روزنامه نزدیک به ولی فقیه بتاریخ 15آذر 1399 مینویسد دولت به¬درآمدهای موهومی متوسل شده تا هزینه¬هایش را پوشش دهد. یکی از موارد عجیبی که دولت در زمینه درآمدهای خود در نظر گرفته، فروش روزانه 2.3 میلیون بشکه¬ای نفت است! در حالی که فروش نفت فعلی ایران نزدیک به صفر است و به احتمال خیلی زیاد چنین رقمی محقق نخواهد شد.
محمدرضا سبزعلیپور، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم ،نزدیک به سپاه پاسداران، اظهار داشت: لایحه بودجه 1400 را میتوان بودجهای معرفی کرد که به شوق و امید «جو بایدن» و با رویای زود هنگام لغو «تحریم¬ها» تنظیم شده است.
شریعتمداری مدیر روزنامه کیهان نزدیک به ولی فقیه به سراب امید نظام به تغییرات سیاسی در آمریکا اذعان میکند و میگوید: بیانیه تروئیکای اروپایی دقیقاً با اظهارات دولت روحانی همسو هست که سرنوشت نظام رو به ریاستجمهوری بایدن گره زده است! در حالی که: «بایدن پیشاپیش اعلام کرده است محدودیت موشکی و پیشگیری از حضور نظام در منطقه، شرط بازگشت وی به جسد متعفن برجام است. یعنی دقیقاً همان شروطی که ترامپ با تکیه بر آن از برجام خارج شد!»
و روزنامه حکومتی جوان 25 آبان هم تصویر تیره تری از آینده رژیم در دولت بعدی آمریکا داده و نوشته است: «حضور جو بایدن در کاخسفید، اروپا را امیدوار کرده تا به سبک و سیاق زمان اوباما با اعمال فشارهای نو، به توافقات جدیدی در قالب پیمان هستهیی و موشکی و منطقهیی با ایران برسد. اینکه وزیر خارجه آلمان بعد از تماس با جو بایدن میگوید: «آلمان هم مانند واشنگتن با نقش بیثباتکننده جمهوری اسلامی در خاورمیانه، برنامه موشکی این کشور و تهدیدهایش علیه اسراییل مشکل دارد» ناشی از تلقی مشترک اروپا و آمریکا درباره (نظام) است.»
دستیابی به سلاح اتمی، مداخلات در منطقه و سیاستهای جنگ طلبانه و تروریسم ، همواره ضامن بقای رژیم مبتنی بر ولایت فقیه بوده است. بنابراین با به بندکشیدن این روح و دینامیسم ، ولی فقیه بعنوان ستون نگاهدارنده این سیستم فروخواهد ریخت. از این روست که رژیم در این مذاکرات احتمالی لاجرم نابودی خود را مشاهده میکند. و عکس العمل افسار گسیخته ظریف و سایر رهبران رژیم بر خاسته از همین واقعیت است.