کلاف سردرگم انتخابات آمریکا به کدام سمت می‌رود؟

کاوه آل‌حمودی
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

انتخابات ریاست جمهوری 2020 ایالات متحده آمریکا از هر نظر منحصر به فرد و از نظر کم و کیف رقابت‌ها و از نظر حجم تبلیغات و گستره اجتماعی و سیاسی آن بی‌نظیر بود.

آخرین پرده این تحول بزرگ و پرانعکاس جهانی، تایید پیروزی بایدن در ایالت مناقشه برانگیز میشیگان بود، امری که باعث شد تا دونالد ترامپ با انتشار یک پست توئیتری ضمن تاکید بر پیگیری ادعا‌‌های خود مبنی بر وجود تقلب در انتخابات، با تقدیر از تلاش‌‌‌های تیم حقوقی خود، فرمان انتقال رسمی قدرت به جو بایدن را صادر کند.

به اعتقاد من دوتالد ترامپ از سرباز زدن و تن ندادن به نتایج انتخابات دو هدف را مد نظر دارد (هدف حداقل و هدف حداکثر ).
هدف حداکثری ترامپ این است که ثابت کند تقلب گسترده ای در انتخابات وجود داشته تا شاید بتواند نتایج انتخابات را به نفع خود تغییر دهد.

هدف حداقلی ترامپ این است که خود را نه شکست خورده در انتخابات، بلکه حذف شده از سوی سیستم و قربانی سیستم قلمداد کند.

لیکن فراتر از هر گمانه‌زنی و هر اتفاقی که ممکن است به وقوع بپیوندد، واقعیت این است که رکورد بی‌سابقه 70 میلیون رأی رکورد تاریخی است که دونالد ترامپ توانسته بود به نام خود در انتخابات 2020 به ثبت برساند.

نکته‌ای که ترامپ را از دیگر سیاستمداران امریکایی متمایز می‌کند، این است که او به شدت در معرض حمله و هجوم دمکرات‌ها در کنگره و سنا قرار گرفت و از سوی برخی هم‌حزبی‌‌های جمهوری‌خوا‌ه‌اش نیز به او بی‌مهری شد.

تلاش‌‌های بسیاری برای استیضاح ترامپ صورت گرفته بود تا بلکه بتوانند او را از کار برکنار کنند، اما او از همه این توطئه‌ها پیروز بیرون آمد و از اتهامات مطرح شده نیز تبرئه شد.

رسم سیاستمداران در امریکا همواره کنار آمدن با میدیا است، اما دونالد ترامپ، جنگ سختی را با میدیای امریکایی آغاز کرد و برخی از آن‌ها را با نام (میدیای دروغین) نام می‌برد، برای همین همواره در معرض دشمنی، تمسخر و استهزاء میدیا قرار داشت.

اما ترامپ علی‌رغم همه دشمنی و ضدیت‌ها توانسته بود با موفقیت میدیای آمریکایی را دور بزند و رکورد بی‌سابقه بالاترین فالوور را در شبکه‌های اجتماعی به نام خود ثبت کند. رکورد بی‌سابقه 87.2 میلیون فالوور در توئیتر، 32 میلیون در فیس‌بوک و 22.2 میلیون در این اینستاگرام که رقم بسیار بالاتری از تعداد کل فالوور‌‌های میدیا در آمریکا است را به نام خود مهر کند.

واقعیت این است که فراتر از گمانه زنی‌ها و نظرات به شدت متناقض حول جو بایدن و دونالد ترامپ، از بسیاری جهات این دو شخصیت به شکل بارزی در نقطه مقابل همدیگر قرار دارند.

بایدن فاقد استراتژی روشن و واضح است و به نظر می‌رسد بسیار مردد است، در حالی‌که ترامپ فردی با اعتماد به نفس، مهاجم، متکی به خود و غیر قابل پیش‌بینی است.

کشور‌‌های منطقه خاورمیانه و به ویژه کشور‌‌های عربی و اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران به دلیل نقش بی‌ثبات‌کننده‌اش به مثابه یک مشکل و نگرانی شماره یک می‌نگرند.

واقعیت دیگر این است که بعد از بیش از چهل سال، ترامپ تنها رئیس‌جمهوری امریکا است که توانسته بود “دیو” ولایت فقیه را در درون شیشه بکند.

اکنون تمامی کشور‌‌های عربی منطقه و متحدان آمریکا نگران این هستند که با آمدن جو بایدن “دیو” ولایت فقیه از درون شیشه به بیرون بجهد.

آنچه که فراتر از نتایج این رویارویی انتخاباتی لازم است مورد توجه قرار گیرد، این است که دونالد ترامپ با رکورد 70 میلیون رای قطعا بعد از انتخابات پی کار خود نخواهد رفت و این آرای به صندوف ریخته شده به نام خود را به باد فراموشی نخواهد سپرد.

ترامپ با این پشتوانه قوی انتخاباتی و با فالووور‌‌های بی‌سابقه در شبکه‌‌های اجتماعی، گزینه‌‌های بسیار زیادی در پیش روی خود دارد و قطعا می‌تواند به عنوان یک قطب جدید سیاسی و اجتماعی در جامعه آمریکا ایفای نقش کند.

یکی از گزینه‌‌های پیش روی ترامپ می‌تواند تاسیس یک حزب جدید باشد. این کار نقطه پایانی بر فضای نه چندان مطلوب دو قطبی ایالات متحده آمریکا خواهد گذاشت، و به سلطه دیرینه انحصاری دو حزب جمهوریخواه و دمکرات که سالیان متمادی بر فضای سیاسی امریکا خیمه زده پایان خواهد داد. این امر تغییر قابل ملاحظه‌ای در جامعه امریکا به وجود خواهد آورد و بی‌شک منشاء گشایش سیاسی قابل ملاحظه‌ای نیز خواهد شد.

به خصوص که هواداران ترامپ در کف خیابان‌ها نشان دادند که در هواداری از کاندیدای مورد علاقه خود ثابت قدم هستند.

رفع مسئولیت: مقالات منتشر شده، تنها نظر نویسندگان خود را منعکس می‌کنند.
بیشترین بازدید موضوعات مهم