کرونا ؛آتش به اختیارها

محمد اهوازیان
منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

در خبرها خواندیم که وزیر بهداشت ایران هشدار داد که آتش به اختیارها سلامت کشور را به خطر خواهند انداخت .

ابتدا گریزی می زنیم به معنی و مفهوم این واژه

Advertisement

رهبر ایران طی یک دیدار ویژه رمضانی با دانشجویان در خرداد ۹۶ از آنها خواست : که همه‌ی هسته‌های فکری و عملیِ جهادی، فکری، فرهنگی در سرتاسر کشور مرتّباً هرکدام کار کنند؛ مستقل و به‌قول میدان جنگ، آتش‌به‌اختیار

به گفته به اصطلاح کارشناسان حوزه های فرهنگی-مذهبی آتش به اختیار زاییده دو عامل یعنی هجوم حداکثری دشمن فرهنگی و ضعف مدیریت فرهنگی نهادها است.

در حالی که جهان در تب شیوع اپیدمی ویروس "کوید ۱۹" به سر می برد. و آمار مبتلایان و قربانیان این ویروس روز به روز به شکل تصاعدی در نقاط مختلف جهان در حال فزونی است.

در ایران هم این آمار و ارقام نتیجه مخالفت وزیر کشور با تاخیر برگزار شدن انتخابات دوم اسفند سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا(طبق گفته رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس )، انتشار ویروس کرونا در کشور بسیار دیر به اطلاع عموم رسید. و شاید هم دولت به علت نداشتن طرح و برنامه اولیه برای مقابله با این چالش بیولوژیکی دست به اطلاع رسانی دیر زد . به شکلی بسیار خطرناکی و در دامنه ی وسیع در حال افزایش است.

از طرفی دیگر، آتش به اختیارها ابتدا انتشار این ویروس را نتیجه حمله بیولوژیکی دشمن نامیدند.

رییس قرارگاه عمار در این مورد گفته است: منشا آمریکاست، ویروس کرونا را ساخته و هدفش این است که خط بصیرت دینی و هدایت الهی را ببندد، چون دید که جمهوری اسلامی مشعل هدایت دنیا شده و در روایات داریم که علم از قم به جهان افاضه می‌شود، این را خوب فهمیدند و آمدند این مشعل را خاموش کنند.

آتش به اختیارها در روزهای ابتدایی و از قم نقطه شروع این اپیدمی، به جای حمایت از تصمیم دولت جهت کنترل این اپیدمی، از تصمیم آن جهت تعطیلی اماکن مقدس برآشفته شده و به موضوع از دید یک خط کشی سیاسی نگاه کردند. تا با ترتیب دادن تجمع هایی اعتراضی و طلابی قصد موج سواری بر بال تعصبات مذهبی و باورهای صادقانه مردم داشتند.

سپس طی ماموریتی، به اصطلاح بعد از آنکه عجز دولت در کنترل بحران کرونا را به رخ ملت کشیدند . خود وارد ماجرا شده تا طی یک مانوری تبلیغاتی اقدام به یک کار پوششی بکنند .

گندزدایی معابر و اماکن عمومی

با این که پایش اماکن عمومی جهت کنترل انتشار ویروس "کوید۱۹"یک کار تخصصی است و می بایست به متولیان امر در حوزه سلامت جامعه و وزارت بهداشت و درمان به طور خاص سپرده شود تا این وزارت طی یک برنامه مدون آماری و سپس براساس اولویت بندی های تعریفی خود نتیجه حضور میدانی و استقرار عوامل بهداشتی در نقاط مختلف شهری و روستایی که طی سالیان سال فعالیت به دست آمده است . اقدام به پاکسازی عمومی بزند .خود به طور مستقیم دست به کار شده تا کاری برای خود در این برهه حساس زمانی تعریف کرده باشند .

اینکه این اعتبارات گندزدایی ، تخصیص وتامین آن طی چه روندی خصوصا در سایه عجز مالی وزارت بهداشت و عدم داشتن اعتبارات کافی در زمینه های مختلف دارد صورت می گیرد. و این امکانات چرا باید دست نهادهایی باشد که دست به کار موازی بزنند، سوالی است که مرتب در ذهن طبقات مختلف جامعه مطرح می شود اما هیچ گاه پاسخی نیافته است .

اخیرا هم داشتیم که بعضی از ائمه جمعه پا را فراتر گذاشته و بازهم به انتشار این ویروس از دید دینی نگاه کرده و اعلام کرده اند که توانایی برپایی قرارگاههای بهداشتی در کشورهای مختلف از قبیل فرانسه،ایتالیا و ایالات متحده را دارند .

آمار قربانیان در کشور از مرز ۳ هزار نفر گذشت و تا ۱۵ فروردین ماه، ایران جایگاه چهارم ابتلا به کرونا را دارد.

رفع مسئولیت: مقالات منتشر شده، تنها نظر نویسندگان خود را منعکس می‌کنند.
بیشترین بازدید موضوعات مهم