دو فضانورد سعودی 11 آزمایش را در ماموریت فضایی خود انجام می‌دهند

3 آزمایش آگاهی آموزشی با مشارکت مجازی 12 هزار دانش‌آموز در 42 نقطه در سعودی انجام خواهد شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

ریانه برناوی و علی القرنی، دو فضانورد سعودی پس از پروازی 15 ساعته وارد ایستگاه فضایی بین‌المللی شدند تا ماموریت علمی فضایی خود را به عنوان بخشی از برنامه فضانوردی برنامه‌ریزی شده در سازمان فضایی سعودی آغاز کنند.

این دو فضانورد سعودی، 11 آزمایش علمی پیشگام در زمینه «ریزگرانش» و 3 آزمایش «آگاهی‌ آموزشی» را انجام خواهند داد که در آن، 12 هزار دانش‌آموز در 42 نقطه سعودی از طریق ماهواره شرکت خواهند کرد.

Advertisement

مهمترین آزمایش‌ها

اندازه‌گیری علائم حیاتی از طریق خون: «این آزمایش، تغییرات بیومارکرهای خونی در بافت عملکردی مغز را در ماموریت‌های فضایی کوتاه‌مدت، نشان می‌دهد تا بتوان مشخص کرد آیا این سفرها برای مغز بی‌خطر هستند یا خیر.»

همچنین آزمایش تغییر در طول «تلومتر»، که هدف آن، اندازه‌گیری تأثیر پروازهای فضایی کوتاه‌مدت بر طول تلومر است، انجام خواهد شد.

آزمایش مردمک‌سنجی برای اندازه‌گیری فشار داخل جمجمه‌؛ این آزمایش با استفاده از یک دستگاه خودکار برای اندازه‌گیری مردمک‌ها در کوتاه‌مدت انجام می‌شود تا تغییر فشار داخل جمجمه در طول ماموریت فضایی مدت، اندازه گیری شده و دانش در مورد سندرم عصبی چشمی مرتبط با پرواز فضایی «اس آ ان اس» افزایش یابد.

این تیم همچنین آزمایشی را با استفاده از الکتروانسفالوگرافی برای اندازه‌گیری کارکرد الکتریکی مغز، با هدف مطالعه تأثیر محیط ریزگرانش بر فعالیت الکتریکی مغز، انجام خواهد داد.

این آزمایش با استفاده از یک دستگاه الکتروانسفالوگرام متحرک، انجام خواهد شد که طی آن قطر پوشش عصب بینایی فضانوردان طی ماموریت فضایی کوتاه‌مدت، نیز اندازه‌گیری خواهد شد.

این تیم همچنین آزمایش‌هایی را بر روی پرفیوژن مغزی و تغییر موقعیت مغز در ریزگرانش انجام خواهد داد. طیف سنجی مادون قرمز به عنوان یک تکنیک بدون جراحی، برای اندازه گیری پرفیوژن مغزی و تنظیم وضعیت مغز در ریزگرانش انجام خواهد شد.

این تیم همچنین در چارچوب دستور کار مطالعاتی و تحقیقاتی که در فضا انجام خواهد داد، «باران مصنوعی در محیط ریز گرانش» را منظور کرده است. هدف این آزمایش، بررسی امکان ایجاد باران مصنوعی در یک محیط ریزگرانشی برای یافتن کاربردهای آن در شهرک‌های روی سطح ماه و مریخ است.

دو فضانورد سعودی در زمینه علوم سلولی نیز آزمایش‌ انجام خواهد داد. هدف این آزمایش، درک چگونگی تغییر پاسخ التهابی درفضا، به‌ویژه بر طول عمر رشته«آر ان ای» است که بخش اساسی ساخت پروتیئن منجر به التهاب را تشکیل می‌دهد. الگوی سلولهای ایمنی برای شبیه‌سازی واکنش التهابی برای درمان دارویی در محیط ریزگرانش در فضا نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

دو فضانورد همچنین 3 آزمایش آگاهی‌بخشی آموزشی در محیط ریزگرانش را در یک پخش زنده انجام خواهند داد که روی دانش‌آموزان سعودی انجام شده وآنها را قادر می‌سازد تا تفکری انتقادی در مورد تأثیر «ریزگرانش» بر رفتار و نتایج آزمایش‌های خود، از جمله آزمایش پخش رنگ مایع داشته باشند.

این آزمایش به روی دانش‌آموزان 9 تا 12 ساله انجام می شود. همچنین تاثیر ریزگرانش بر رفتار و آیرودینامیک یک موشک کاغذی در مقایسه با حرکت آن در جاذبه عادی زمین برای دانش‌آموزان 9 تا 18 ساله نیز انجام خواهد شد.

آزمایش الگوهای انتقال حرارت در زمین در مقایسه با فضا، نیز انجام می‌شود که در طول آزمایش، رنگ مواد صفحه داغ با گرما تغییر کرده و دانش‌آموزان می‌توانند تفاوت زمانی انتقال حرارت و الگوهای آن را در فضا کشف و آن را با زمین مقایسه کنید. این آزمایش برای دانش‌موزان 15 تا 18 سال طراحی شده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم