نزدیکترین فاصله ماه از زمین در 1000 سال گذشته
این پدیده نجومی 345 سال بعد تکرار خواهد شد
در یک پدیده نجومی بیسابقه از 993 سال پیش تاکنون، کره ماه شب گذشته طی معجزهای آسمانی، بسیار به زمین نزدیک شد که تکرار آن در 345 سال دیگر، محتمل است.
به دلیل نزدیکی کره ماه به زمین، ظهور آن در شب گذشته، بزرگترین ظهور ماه در آسمان از 3 دسامبر 1030 به شمار میآید که طی آن کره ماه، 356568 کیلومتر یا 221561 مایل از زمین فاصله داشت. بر اساس محاسبات آزمایشگاه پیشرانش جت «ناسا»، ابرماه بعدی در 20 ژانویه 2368 خواهد بود.
شکل مدار ماه به دور زمین، تفاوت قابل توجهی با دایره کامل داشته و در واقع، مسیری تخم مرغی یا بیضوی است و به دشواری میتوان آن را دایرهای کشیده تصور کرد. به دلیل شکل این مدار، فاصله ماه و زمین به طور مداوم در طول 30 روز متغیر است.
تنها 3 بار در طول 2 هزار سال
نزدیکترین نقطه مدار ماه به زمین اصطلاحا نقطه «حضیض» و دورترین نقطه مدار از زمین، نقطه «اوج» نامیده میشود. طولانیترین فاصله زمین تا ماه زمانی قابل مشاهده است که زمین در نزدیکترین فاصله به خورشید باشد که در 4 ژانویه اتفاق افتاد. کره ماه از حدود 2000 سال پیش به این طرف، تنها 3 بار در فواصل کمتر از 356570 کیلومتر قرار گرفته است.
زهره و زحل در روز بعد از ماه نو، اصطلاحا در وضعیت «مقارنه» قرار خواهند گرفت. ماه امروز (یکشنبه) از اهمیت زیادی برخوردار است چراکه مصادف با آغاز سال نو قمری چینی است که «جشنواره بهار» نیز نامیده میشود.
بر مبنای تقویم قمری چینی، امسال «سال خرگوش» است. تقویم چینی از روشهای قمری و فتوولتائیک برای حصول اطمینان از تاریخها استفاده میکند. فاصله میان ماه و زمین در جریان وقوع این پدیدههای نجومی، حائز اهمیت زیاد است.
جهان در 20 آوریل، شاهد خورشید گرفتگی کامل در استرالیا، تیمور شرقی و غرب پاپوآ خواهد بود. ماه گرفتگی نورانی حلقوی نیز در اکتبر آینده در آمریکا، مکزیک و آمریکای جنوبی قابل مشاهده است.