پژوهش‌های اقلیمی «بیشتر» بر کشورهای ثروتمند متمرکز شده است

نقشه‌های طراحی‌شده مرتبط با تغییرات اقلیمی نشان می‌دهد که عمده اطلاعات در این باره مربوط به کشورهای توسعه یافته است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

با وجودی که ممالک فقیر مثل کشورهای آفریقایی و جزایر اقیانوس آرام بیشتر از کشورهای غنی در اروپا و آمریکای شمالی تحت تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند، عمده پژوهش‌های اقلیمی روی کشورهای ثروتمند متمرکز شده است.

به گزارش خبرگزاری «سی.ان.ان»، تابستان امسال مملو از حوادث شدید اقلیمی در نیمکره شمالی بود: ایالات متحده با مجموعه‌ای از آتش‌سوزی‌های ناشی از خشکسالی، سیل‌های ویرانگر، و موج گرمای تاریخی دست و پنجه نرم کرد؛ چین و آلمان در ماه ژوئیه درگیر سیلاب‌های مرگبار بودند؛ و کانادا و جنوب اروپا مجبور به مبارزه با آتش‌سوزی‌های مخرب در طبیعت شدند. با این وجود، اخبار اقلیمی «دنیای فقیر» کمتر در رسانه‌ها انعکاس یافت.

Advertisement

در پژوهشی که روز دوشنبه در ژورنال علمی «تغییرات اقلیمی در طبیعت» منتشر شد، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که پژوهش‌های تغییرات اقلیمی به طور نابرابر میان کشورهای فقیر و غنی تقسیم شده است. به گفته آنها، هنگامی که سعی کردند نقشه‌هایی برای بررسی تغییرات اقلیمی در سراسر جهان طراحی کنند، دریافتند که عمده اطلاعات از کشورهای توسعه‌یافته می‌آید، و برای کشورهای در حال توسعه اطلاعات کمی وجود دارد.

این دانشمندان با بررسی بیش از یکصدهزار سند تغییرات اقلیمی، همچنین دریافتند که اکثریت قریب به اتفاق جهان، یعنی 80 درصد مساحت زمین، که 85 درصد جمعیت جهان در آن زندگی می‌کنند، در حال حاضر تحت تاثیر آثار منفی بحران اقلیمی هستند. به گفته آنها، با نظر به کمبود شواهد، این ارقام دقیق نیست، و رقم حقیقی باید حتی از این هم بزرگتر باشد.

رهبران جهان قرار است طی یک ماه آینده در نشست اقلیمی مهم سازمان ملل متحد در اسکاتلند گرد هم آیند. یکی از موضوعاتی که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت این است که کشورهای توسعه‌یافته می‌توانند چه مقدار بودجه برای کمک به کشورهای در حال توسعه برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و مدیریت تاثیرات بحران اقلیمی اختصاص دهند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم