مستندی ساختارشکن درباره «سیلویا پلات و فریدا کالوی ایران»
فروغ درباره موضوعاتی مینوشت که نمیشد در آن زمان دربارهشان حرف زد، و حتی همین الان دشوار است که در جامعه ایران دربارهشان حرف زد
تینا غروی، کارگردان ایرانیالاصل بریتانیایی که پیشتر نامزد دریافت جایزه معتبر «بَفتا» شده، و تهیهکننده یونانی «آرگوناتس پروداکشنز»، قصد دارند مستندی ساختارشکن تحت عنوان «فروغ: زنی تنها» درباره زندگی فروغ فرخزاد، شاعر فمینیست سنتشکن ایرانی بسازند.
این فیلم قرار است داستان زندگی کوتاه و جنجالی فرخزاد در دهههای 1950 و 1960 را روایت کند. غروی در گفتگو با مجله «ورایتی»، با اشاره به شاعر مشهور آمریکایی که زندگی و سرنوشتی تقریبا مشابه شاعر ایرانی پیدا کرد، فرخزاد را «سیلویا پلات ایران» نامید.
او فرخزاد را با نقاش فمینیست مکزیکی «فریدا کالو» نیز مقایسه کرد، و گفت «به همان اندازه که فریدا کالو برای فرهنگ مکزیک اهمیت دارد، فرخزاد هم برای فرهنگ ایران اهمیت دارد؛ چرا که فرخزاد هم مثل کالو یک انقلابی بود.»
غروی بر این باور است که فرخزاد، که زنی «روشنفکر» و «مستقل» بود، بسیار جلوتر از زمانهٔ خودش بود. او میگوید فرخزاد از یک سو «هنجارها و ساختارهای سنتی شعر فارسی» را به چالش کشید؛ و از سوی دیگر آشکارا درباره روابط جنسی بی حد و مرز خود، از جمله با یک مرد متاهل نوشت، که باعث شد «جامعه ایران منفجر شود.»
به گزارش «ورایتی»، تهیهکنندگی کمپانی «آرگوناتس» مزایایی برای فیلم جدید درباره فرخزاد ایجاد میکند. یکی از این مزایا برخورداری از تخفیف مالیاتی چهالدرصدی است که دولت یونان به تهیهکنندگان خودی میدهد. مزیت دیگر دسترسی تقریبا بدون محدودیت به لوکیشنهای یونان است، که اخیرا سریال تلویزیونی اسرائیلی «تهران» از آنها به عنوان جایگزین متقاعدکنندهای برای پایتخت ایران استفاده کرده است.
غروی افزود: «میخواهیم داستان فرخزاد را آنطور که شایسته است بیان کنیم. میخواهیم این حقیقت را به رسمیت بشناسیم که او دغدغه جنسیت دارد، و درباره رابطه جنسی مینویسد. این چیزی نیست که بتوان از کار فروغ حذفش کرد، چون بر خلاف هدف غایی اوست. او درباره موضوعاتی مینوشت که نمیشد در آن زمان دربارهشان حرف زد، و من فکر نمیکنم حتی همین الان دشوار است که در جامعه ایران دربارهشان حرف زد.»
-
بهمن قبادی خواستار شرکت «تیم پناهندگان» در جشنواره سینمایی اسکار شد
قبادی: «منِ ایرانی، از دست رژیم اسلامی نمیتوانم در کشور خودم زندگی کنم، فقط به این خاطر که حقوق خودم و آزادی بیان را طلب کردم.» گوناگون -
ستاره هنگکنگی در اولین فیلم هالیوودی روی پرده سینما میرود
لیونگ: هیچوقت در نقش یک اَبَربدمنِ آسیایی بازی نکرده بودم. این فرصتی بود تا کاری برای آسیا انجام بدهم. با خودم گفتم چرا که نه؟ گوناگون -
نگاهی به کارنامه «دیلیپ کومار» ستاره فقید سینمای هند
از معروفترین فیلمهای او «شاکتی» بود که در ایران به اسم «قانون» نمایش داده شد گوناگون