کارمند پیشین فیسبوک: ایران و چین از فیسبوک برای جاسوسی استفاده میکنند
سناتور بلکبرن: فیسبوک چشمان خود را بر استثمار آشکار انسان در بستر آن، همچون قاچاق، کار اجباری، و بزهکاری بسته است
فرانسیس هاگن، یکی از کارمندان پیشین فیسبوک، در جلسه استماع سنای آمریکا شهادت داد که ایران و چین از این شرکت برای جاسوسی استفاده میکنند.
به گزارش خبرگزاری «سیانان» سهشنبه، 5 اکتبر 2021، هاگن در پاسخ به سوال یک سناتور آمریکایی مبنی بر استفاده حکومتهای خودکامه و یا تروریستها از فیسبوک گفت این اتفاق «قطعا» رخ میدهد و شرکت فیسبوک «به خوبی از آن آگاه است».
مایک دویلیسانکی، مدیر تحقیقات جاسوسی سایبری فیسبوک، تابستان سال جاری به «سیانان» گفته بود که این شرکت در رابطه با «کارزار جاسوسی ایران»، چیزی حدود 22 حساب عملیاتی در فیسبوک را غیرفعال کرده است و به شماری از کاربران خود نیز اطلاع داده که احتمالاً مورد هدف این کارزار قرار گرفتهاند.
فرانسیس هاگن که به عنوان «مدیر محصول» در این شرکت فعالیت میکرده به قانونگذاران آمریکایی گفت چین به وسیله فیسبوک جمعیت اویغور سراسر جهان را تحت نظر دارد.
هاگن در بخش دیگری از گفتههایش به ارتباط بین فعالیتهای انجامشده در فیسبوک و خشونتهای مرگبار در میانمار و اتیوپی نیز اشاره کرد.
به گزارش وبگاه «پولیتیکو» هاگن در جلسه استماع سنا با بیان اینکه فیسبوک «منفعت نجومی خود را به امنیت کاربران ترجیح میدهد»، گفت «نمونههای متعددی» وجود دارد مبنی بر اینکه فیسبوک اجازه داده است «محتویات نفرتپراکنانه» از طریق این شبکه اجتماعی منتشر شود. به گفته هاگن، فیسبوک تنها میتواند با 3 تا 5 درصد محتوای نفرتانگیز مقابله کند، و باقی پخش میشود.
او تاکید کرد که اصلاح «بخش 230» میتواند بیشترین کمک را به «مهار خطرات فراگیر فیسبوک» بکند. «بخش 230» آییننامهای مصوبِ کنگره آمریکا در سال 1996 است، که مسئولیت قانونی محتویاتی که کاربرانشان پست میکنند را متوجه شبکههای اجتماعی اینترنتی نمیداند.
«بخش 230» مدتهاست در کانون بحثهای کنگره بوده مبنی بر اینکه شبکههای اجتماعی چقدر باید در قبال محتویات منتشرشده توسط کاربرانشان مسئول شناخته شوند، و اینکه این کمپانیها تا چه حد باید محتویات کاربران را کنترل کنند. قانونگذاران هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه، به علاوه دو رئیسجمهوری فعلی و پیشین آمریکا، جو بایدن و دونالد ترامپ، همگی خواستار تجدید نظر در این آییننامه یا لغو کلی آن بودهاند.
در جریان جلسه استماع سهشنبه، سناتور مارشا بلکبرن تاکید کرد که ظاهرا فیسبوک، با اشباع «بازار نوجوانان»، اکنون مترصد جذب «کودکان و خردسالان» به خود است تا بتواند از آنها برای «بازاریابی» بهره ببرد.
سناتور ایالت تنسی گفت: «گرچه فیسبوک میگوید که کودکان زیر سیزده سال اجازه ندارند در فیسبوک یا اینستاگرام حساب درست کنند، ولی ما میدانیم که کلی بچه در آنجا هست. خود فیسبوک اعلام کرد که اخیراً 600 هزار حساب کودکان زیر سیزده سال را بسته است. سوال این است، که اگر در وهله اول چشم بر آنها نبسته بودند، این کودکان چطور میتوانستند حساب درست کنند؟»
بلکبرن همچنین مدعی شد که فیسبوک «چشمان خود را بر استثمار آشکار انسان در بستر آن، همچون قاچاق، کار اجباری، و بزهکاری بسته است». به گفته وی، «با روشنگری در باب فعالیتهای مارک زاکربرگ مدیر فیسبوک، ما تلاش داریم آن را پاسخگو کنیم.»
-
فیسبوک علت ساعتها توقف جهانی خدمات خود را اعلام کرد
مشکل اخیر باعث سقوط 5 درصدی سهام فیسبوک و ضرر 7 میلیارد دلاری مالک آن شد بين الملل -
فیسبوک: هکرهای وابسته به سپاه کارکنان ارتش آمریکا را هدف قرار داده بودند
گروه هکری پوسته لاکپشت از حسابهای ساختگی برای جاسوسی و نشر بدافزار استفاده میکرد گوناگون -
عقبنشینی فیسبوک از مواضع خود درباره ممنوعیت نشر اخبار کرونا
بحث و جدل بر سر منشاء ظهور ویروس کرونا همچنان ادامه دارد گوناگون