تاثیرات تاریخی تمدن اسلامی بر دیگر تمدنهای جهان
تروبادورهای قرون وسطی زیبایی غنایی آثار خود را از اشعار عربی وام گرفته بودند
تمدن اسلامی در طول تاریخ دستاوردهای بزرگی داشته است، و علوم و فرهنگ و هنر اسلامی تاثیر عمیقی بر مردمان و مناطق جغرافیایی مختلف جهان گذاشتهاند.
به گزارش «کانورسیشن»، دانشمندان اسلامی به پیشرفتهای اولیه در نجوم، پزشکی، و ریاضیات کمک کردند، و کار آنها به خصوص روی دانشمندان دوران «رنسانس» اروپا تاثیرات مهمی گذاشت.
برای مثال، القبیسی، ستارهشناس مشهور قرن یازدهم، با انتقاد از تصور رایج آن زمان مبنی بر اینکه زمین مرکز جهان است، راه را برای نظریه انقلابی کوپرنیک، دانشمند بزرگ رنسانس در قرن شانزدهم هموار کرد.
دانشمندان اسلامی آثار مهمی هم در ریاضیات نوشتهاند. آنها به ویژه در توسعهٔ جبر و هندسهٔ اقلیدسی، که منسوب به ریاضیدان یونانی قرن چهارم قبل از میلاد است، نقش عمدهای بازی کردهاند. بسیاری از تفسیرهای آنها بعدها به لاتین ترجمه شد.
بسیاری از دانشمندان اسلامی در قرون وسطی در موصل در عراق امروزی مستقر بودند، شهری که بین سالهای 2014 و 2017 داعش آن را اشغال کرده بود. موصل یکی از ایستگاههای کلیدی سر راه «جاده ابریشم» بود، که باعث شده بود این شهر تنوع انسانی و فرهنگی کمنظیری پیدا کند. عربها، کردها، ایزدیها، یهودیان، مسیحیان، شیعیان، سنیها و صوفیان در این شهر در کنار یکدیگر زندگی میکردند.
فرهنگ و ادبیات اسلامی نیز بر فرهنگ بسیاری از ملل اروپایی تاثیر گذاشته است. برای مثال، «تروبادور»های قرون وسطی، که شاعران و نقالان غنایی بودند، زیبایی غنایی آثار خود را از اشعار عربی وام گرفته بودند. تا قرن پانزدهم، عربی زبان درباری در جنوب اسپانیا بود.
مبادله میان تمدن اسلامی و دیگر تمدنها، معماری اروپایی را نیز تحت تاثیر خود قرار داد. مثلا، «کلیسای پالاتین» که در قرن دوازدهم میلادی در سیسیل در جنوب ایتالیا ساخته شد، بخشی از سبک معماری خود را از فاطمیون، که در آن دوران حاکمان مصر بودند، گرفته است. تمام این تبادلات به دلیل تحرکپذیری بالای افراد و اندیشهها در آن دوره تاریخی ممکن شده بود.