چند روز دیگر سیارکی با سرعت زیاد از کنار زمین میگذرد
«شیء نزدیک به زمین» تا فاصلهای کمتر از 1.3 برابر فاصله زمین تا خورشید به زمین نزدیک میشود.
سیارک «2021 NY1» که با سرعتی بسیار زیاد به سوی درون منظومه شمسی در حال حرکت است، و دانشمندان سازمان فضایی آمریکا «ناسا» آن را تحت عنوان «شیء نزدیک به زمین» طبقهبندی کردهاند، روز چهارشنبه 22 سپتامبر از نزدیکی زمین عبور خواهد کرد.
کارشناسان معتقدند که سرعت حرکت سیارک «2021 NY1» در فضا در حال حاضر 34 هزار کیلومتر در ساعت است. بر اساس درخشندگی و نحوه بازتاب نور، «2021 NY1» احتمالاً بین 0.127 تا 0.284 کیلومتر قطر دارد، که به این معنی است که سیارکی کوچک یا متوسط است.
انتظار میرود که این سیارک در 22 سپتامبر 2021 از 150 میلیون کیلومتری کره زمین عبور کند. این فاصله شاید با مقیاس زمینی بسیار زیاد به نظر برسد، اما با مقیاس فضایی کم است، به طوری که ناسا را بر آن داشته تا مسیر حرکت «2021 NY1» در فضا را به دقت تحت نظر بگیرد. در مقام مقایسه، فاصله ماه تا زمین تقریبا 400 هزار کیلومتر است.
طبق تعریف ناسا، اجرام نزدیک به زمین، ستارههای دنبالهدار و سیارکهایی هستند که جاذبه سیارههای مجاور آنها را به مدارهای نزدیک زمین کشانده است، به طوری که میتوانند در مقاطعی تا فاصلهای کمتر از 1.3 برابر فاصله زمین تا خورشید به زمین نزدیک شوند.
چنین برآورد میشود که ستارههای دنبالهدار که عمدتاً از آب یخزده و غبار خاک تشکیل شدهاند، در حاشیه بیرونی منظومه شمسی شکل گرفتند؛ در حالی که بیشتر سیارکهای سنگی در منطقه گرمتر داخلی منظومه شمسی بین مدار مریخ و مشتری تشکیل شدند.
«2021 NY1» هر 1400 روز (3.83 سال) یک بار به دور خورشید میچرخد. مرتبه بعدی که این سیارک باز به عنوان «شیء نزدیک به زمین» شناخته میشود، 23 سپتامبر 2105، یعنی حدود هشتاد سال دیگر خواهد بود.
-
«ناسا» به دنبال اکتشاف «سیارکهای تروایی» در مدار مشتری
سیارکهای تروایی در مراحل اولیه شکلگیری منظومه شمسی در مدار مشتری گرفتار شدهاند گوناگون -
فلفلهای «ناسا» در ایستگاه فضایی جوانه زد
محققان دو سال مشغول انجام تحقیقات برای انتخاب «گونه» مناسب فلفل بودند دانش و تکنولوژی -
«ناسا» برای شبیهسازی زندگی در مریخ داوطلب استخدام میکند
این افراد با مشکلاتی همچون محدودیت منابع، خرابی تجهیزات، تأخیر در ارتباطات، و سایر عوامل استرسزای محیطی دست و پنجه نرم خواهند کرد گوناگون