ایستگاه فضایی بینالمللی آتش گرفت
ایستگاه مکانی مناسب برای آزمایش سیستمها و تجهیزاتِ سفر به ماه و مریخ است
نشانههای آتشسوزی همچون دود و بوی پلاستیک سوخته در بخش روسی ایستگاه فضایی بینالمللی، آژیرهای خطر این بزرگترین قمر مصنوعی زمین را به صدا درآورد و باعث نگرانی ساکنان آن شد.
به گزارش روزنامه «گاردین»، آژانس فضایی روسیه «روسکاسموس»، پنجشنبه، 9 سپتامبر 2021 اعلام کرد که این حادثه در ماژول روسی «زِوِزدا» در زمان شارژ باتریهای ایستگاه رخ داده است. پس از خاموش شدن آژیرها و اطمینان حاصل کردن از امن بودن ایستگاه، ساکنان به سر کارهای روزمرهشان بازگشتند.
فضانوردان روس ایستگاه قرار بود پنجشنبه به مدت شش ساعت در خارج از ایستگاه «راهپیمایی فضایی» کنند تا بتوانند آزمایشگاه علمی ساخت روسیه که در ماه ژوئیه به ایستگاه فضایی فرستاده شده بود را با آن ادغام کنند.
بلافاصله پس از اتصال به زوزدا، این آزمایشگاه فضایی با روشن کردن تصادفی پیشرانههایش باعث شد تا کل ایستگاه برای مدتی از موقعیت خود در مدار زمین خارج شود.
مقامات فضایی روسیه دلیل این حادثه را «مشکل نرمافزاری» عنوان کردند. روسکاسموس بارها هشدار داده که ایستگاه بینالمللی به دلیل کهولت باید حداکثر تا آخر دهه جاری از رده خارج شود.
ایستگاه فضایی بینالمللی یک قمر مصنوعی چندبخشی (ماژولی) قابل سکونت است که در مدار پایینی زمین حرکت میکند. این پروژهای چندملیتی با مشارکت پنج آژانس فضایی است. علاوه بر روسکاسموس، سازمان فضاپیمایی آمریکا ناسا، سازمان فضایی کانادا، سازمان اکتشافات هوافضای ژاپن، و سازمان فضایی اروپا نیز در ایستگاه مشارکت دارند.
ایستگاه بینالمللی بزرگترین جسم مصنوعی در فضا و بزرگترین ماهواره در مدار پایینی زمین است که از سطح زمین با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است. این ایستگاه با استفاده از پیشرانههای ماژول روسی یا فضاپیماهای بازدیدکننده، به طور مداوم موقعیت خود را در ارتفاع متوسط 400 کیلومتری از سطح زمین حفظ میکند. ایستگاه هر 93 دقیقه یک بار به دور زمین میچرخد، و در طول روز 15.5 مرتبه دور زمین گردش میکند.
ایستگاه فضایی به عنوان آزمایشگاه تحقیقاتی ریزگرانشی و محیط فضایی عمل میکند، و در آن پژوهشهایی در زمینه زیستشناسی فضایی، ستارهشناسی، هواشناسی، فیزیک، و سایر موارد صورت میگیرد. این ایستگاه مکانی مناسب برای آزمایش سیستمها و تجهیزات فضاپیمایی مورد نیاز برای ماموریتهای احتمالی طولانیمدتِ آینده به سوی ماه و مریخ است.
-
آیا موجودات فضایی شبیه انسان هستند؟
اگر حیات در جاهای دیگر کیهان وجود داشته باشد، نه تنها از نظر ظاهری، بلکه در ساختار کربنی نیز بسیار شبیه انسانها خواهد بود گوناگون -
برخورد ماهواره چینی با یک زباله فضایی روسی
در حال حاضر، نزدیک به 130 میلیون قطعه زباله فضایی، شامل ماهوارههای رهاشده و فضاپیماهای متلاشیشده، سیاره زمین را احاطه کرده است دانش و تکنولوژی -
فلفلهای «ناسا» در ایستگاه فضایی جوانه زد
محققان دو سال مشغول انجام تحقیقات برای انتخاب «گونه» مناسب فلفل بودند دانش و تکنولوژی